Τρία γκολ σε έξι μέρες. Και ένας υποτιμημένος σέντερ φορ, στις υπηρεσίες ενός προπονητή που του έχει «τυφλή» εμπιστοσύνη.
Τρία γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Σε διάστημα έξι ημερών. Για το «διπλό» στο Περιστέρι που κράτησε το +2 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για την ανατροπή με την Λαμία που έφερε το εισιτήριο στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Για την… καταιγίδα με τον Πανιώνιο στο Φάληρο, που έφτιαξε τη διάθεση όλων στο μεγάλο λιμάνι. Ναι, ο Αχμέντ Χασάν δεν αρέσει σε πολλούς. Αρέσει όμως στον Πέδρο Μαρτίνς. Και αυτό φτάνει και περισσεύει.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ολυμπιακό. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για την ομάδα και ανυπομονώ να σας δω στο Καραϊσκάκη και να νιώσω τη στήριξή σας! Θα δώσω τα πάντα για να κάνουμε δικό μας το πρωτάθλημα!» είπε ο 26άχρονος Αιγύπτιος το πρωί της επιβεβαίωσης, της επιστροφής του στον Ρέντη. Και έπειτα σιώπησε. Και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από πολλούς. Να δουλεύει.
Στις επάλξεις. Υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Για το απαιτητικό δεύτερο μισό της σεζόν. Και για… δουλειές που άφησε ανοιχτές στην περσινή πρώτη του θητεία. Εκεί που τα 15 γκολ του σε 32 συμμετοχές –σε όλες τις διοργανώσεις- άφησαν το στίγμα της ποιότητας του, αλλά δεν του έδωσαν το δικαίωμα να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Προνόμιο η δεύτερη ευκαιρία για τον ίδιο. Προνόμιο και για τους Ερυθρόλευκους που έβαλαν ξανά στο ρόστερ τους, έναν σέντερ φορ με όλα τα «συν» που θα μπορούσαν να προκύψουν στη μεταγραφική αγορά του Γενάρη.
Ο Χασάν γύρισε σε γνώριμο περιβάλλον. Δουλεύει υπό το ίδιο τεχνικό τιμ. Με 15-16 περσινούς συμπαίκτες του. Ήταν δεδομένο πως δεν θα χρειάζονταν την παραμικρή προσαρμογή.
Ξέρει που ήρθε. Ποιοι είναι οι στόχοι. Ποιο είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος (και οι… ιδιαιτερότητες του). Ήθελε μόνο λίγο χρόνο για να βρει τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό. Τον βοήθησε ο Ματιέ Βαλμπουενά να τον βρει σε χρόνο ρεκόρ. Τρεις δικές του ασίστ, κρύβονται πίσω από τα γκολ του Αιγύπτιου. Ένας μεγάλος δημιουργός που ξέρει καλά να ταϊζει ένα «9άρι» περιοχής. Ένα ακόμη «9άρι» πρώτης γραμμής, μετά από τον Ελ Αραμπί που στο μεταξύ συνεχίζει το βιολί του (17 γκολ στην Σούπερ Λιγκ είναι αυτά). Ο Μαρτίνς χθες τους χώρεσε και τους δύο στην εντεκάδα, μπροστά από δύο δημιουργούς. Έμοιαζε αδόκιμο στα χαρτιά. Φάνηκε μια χαρά λειτουργικό στην πράξη. Έστω κόντρα σε μια ομάδα αποδυναμωμένη όπως ο Πανιώνιος του Καραϊσκάκη.
Οι συνομιλίες για την επιστροφή του Χασάν κράτησαν εβδομάδες. Κάποια στιγμή μπήκε «σφήνα» η Άστον Βίλα που θέλησε να κάνει δικό της, τον 26άχρονο σέντερ φορ. Το θέμα το κίνησε ο Μαρτίνς, που τον ήθελε εδώ και το περασμένο καλοκαίρι. Το ζήτησε ξανά. Υπήρχε τρόπος. Συνέβη. Και μια μεταγραφική κίνηση ουσίας ολοκληρώθηκε με τρόπο ιδεατό.
Πέρσι στον δεύτερο γύρο, στα ματς του 2019 ο Χασάν πέτυχε με τους Πειραιώτες 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Από τις 23 Γενάρη (Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1 για τους «16» του κυπέλλου) ως τις 5 Μάη (Λάρισα-Ολυμπιακός 0-3 για την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1). Κορυφαία βραδιά του; Εκείνη κόντρα στον ΟΦΗ (25/2) στο Καραϊσκάκη. Ένα ξεγυρισμένο χατ τρικ οδηγός για το τελικό 5-1.
Ο Ολυμπιακός από τις 23 Γενάρη και έπειτα σκόραρε 52 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη! Με 13 νίκες σε 14 ματς Σούπερ Λιγκ.
Φέτος; Η μοιρασιά από το τεχνικό τιμ είναι διαφορετική. Στην κορυφή της επίθεσης δεσπόζουν οι καπνισμένες κάννες του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Υπήρχε μέχρι πρότινος και ο Χιλάλ Σουντανί (6 γκολ, 5 ασίστ) με την ικανότητα να αγωνίζεται και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Ο τραυματισμός του Αλγερινού είναι ζημιά. Και ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μαρτίνς του είχε εμπιστευθεί μια θέση στη νέα ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας.
Αυτά έχει όμως το ποδόσφαιρο. Και για αυτό στο τέλος δικαιώνεται τις περισσότερες φορές εκείνος που φροντίζει για όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις. Οι Ερυθρόλευκοι από τις 5 Γενάρη παίζουν ασταμάτητα. Ουσιαστικά υπάρχει ένα ματς κάθε τρεις μέρες στην ατζέντα τους. Δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα με 14-15 παίκτες. Θέλει επιπλέον επιλογές. Ο Μαρτίνς ως μια τέτοια είχε εξ αρχής τον Χασάν στο μυαλό του. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα όμως πολύ νωρίς χρειάστηκε να τον εμπιστευθεί περισσότερο από ότι και ο ίδιος θα υπολόγιζε.