Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΣ έμαθε και σας παρουσιάζει το ακλόνητο επιχείρημα που θα παρουσιάσει η πλευρά Σαββίδη στα υπομνήματα που θα στείλει στην ΕΕΑ, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Η Πέμπτη 16 Ιανουαρίου του 2020 δεν ήταν μία οποιαδήποτε μέρα… Ηταν μία ημερομηνία με έντονο συμβολισμό, που αποδεικνύει γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να προοδεύσει… Η μέρα που ταυτόχρονα στην πρωτεύουσα και στη συμπρωτεύουσα της χώρας, διώκονταν ένας από τους ελάχιστους επενδυτές που παλεύουν να κρατήσουν όρθια την ελληνική οικονομία. Ενας επενδυτής, που δεν επενδύει, καθώς δεν έχει καμία εταιρεία στο όνομά του. Αλλά επενδύει στο συναίσθημα.
Στη Θεσσαλονίκη, το Μονομελές Πρωτοδικείο δίκασε τον Σαββίδη ως κατηγορούμενο, επειδή στις 11 Μαρτίου του 2018 εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, φέροντας όπλο. Το δικαστήριο στηριζόμενο σε μερικές φωτογραφίες προσπαθεί να πείσει ότι ο Ιβάν ήθελε να εκφοβίσει τον διαιτητή για να μετρήσει το γκολ και να λήξει το παιχνίδι… Αν είναι δυνατόν…
Ωστόσο, στην Αθήνα ήταν το… ζουμί… Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ερευνά τη σύνδεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, διότι υπάρχει η υποψία ότι ο Ιβάν Σαββίδης, που δεν είναι ιδιοκτήτης του Δικεφάλου του Βορρά, είναι ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ομάδας. Βασισμένο σε κάποια… δήθεν χαρτιά που αποδεικνύουν πολυϊδιοκτησία. Και τι σημαίνει ότι υπάρχουν αποδείξεις. Τι δείχνουν οι αποδείξεις; Τίποτα. Το κράτος των Αθηνών επιχειρεί να επιβάλλει ποινές στον Ιβάν και τον κατηγορεί ότι θέλει να ελέγχει πολλές ΠΑΕ για να επηρεάζει τη Superleague.
Αυτά είναι πράγματα που δεν θα τα πίστευε ούτε η ανεξάρτητη φωνή του Λαλάκη και της «αντικειμενικής φωνής του ΠΑΟΚ» με τα 8.000 € τον μήνα από την UEFA και άλλα τόσα από τα ανεξάρτητα ΜΜΕ του αφεντικού, που την έπιασε κόψιμο για την Ξάνθη και καλεί την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί.
Ευτυχώς, όμως, αυτή η κατηγορία θα καταπέσει χάρη στο ακλόνητο επιχείρημα που θα παρουσιάσει η νομική ομάδα του Ιβάν … Θα είναι μία ακλόνητη απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, παρά τα όσα διαδίδουν οι καλοθελητές…
Κανονικά, το επιχείρημα θα παρουσιαζόταν στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕΑ, αλλά στο «10» κάνουμε ρεπορτάζ, το μάθαμε και σας το παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα, πριν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ το καταγράψουν στα εμπεριστατωμένα υπομνήματα που θα αποστείλουν.
Αυτό που θα εξηγήσουν οι δικηγόροι, είναι ότι ο Ιβάν γαλουχήθηκε με τα ιδανικά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και δεν ασπάζεται τις αρχές του καπιταλισμού, παρότι δραστηριοποιείται επιτυχημένα σε αυτόν. Ο Ιβάν ανδρώθηκε στην τότε ΕΣΣΔ. Και έχει κάνει δεύτερη φύση του την ιδεολογία πως τα μέσα παραγωγής (γη, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) αποτελούν κοινωνική / κοινοτική ιδιοκτησία και όχι ατομική. Άρα καθίσταται σαφές και στον πλέον αδαή ότι δεν υφίσταται το σενάριο της πολυϊδιοκτησίας.
Αν σε αυτά, προσθέσετε και το γεγονός ότι τα ιδεολογικά ζητήματα δεν τα έμαθε καλά στο σχολείο, είναι σαφές ότι τα έχει μπερδέψει λίγο στο μυαλό του, βάζοντας στις απόψεις του λίγη γαρνιτούρα από την ολιγαρχική φύση των Τσάρων.
Αλλά άνθρωπος είναι. Πόσα πράγματα να έχει πια στο μυαλό του; Να κάνει τον πρόεδρο, να συμβουλεύει για θέματα… ΠΑΟΚ, να έχει το άγχος αν θα διοικήσουν σωστά τις επιχειρήσεις τους ο Νίκος Σαββίδης και η Κική Σαββίδη; Τι να πρωτοκάνει;
Οπως και να έχει, το να παίρνει ο ανιψιός του Ιβάν και πρωτοξάδελφος του Γιωργάκη τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης δεν στοιχειοθετεί «υπόθεση». Όχι. Τίποτε το μεμπτόν. Ούτε ότι μεταφέρει μερικά εκατομμυριάκια μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών και των εταιρειών της οικογένειας Σαββίδη. Αυτά είναι τα tips που είχε βάλει στην άκρη από τον καιρό που δούλευε σερβιτόρος.