Τα στοιχεία – φωτιά που έφτασαν στην ΕΕΑ και αποκαλύπτουν την σχέση της RFA με τον ΠΑΟΚ ταχυδρομήθηκαν και στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτονόητο πλέον ότι και η ομοσπονδία θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας του Δικεφάλου με την Ξάνθη.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή της οικογένειας Σαββίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη έχουν συγκλονίσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη και έχουν συνταράξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα σκάνδαλο, μεγατόνων, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στα «σκοινιά» μετά τα στοιχεία – φωτιά που έχουν βγει στη δημοσιότητα και να είναι αντιμέτωπες με υποβιβασμό.
Την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου ΠΑΟΚ – Ξάνθη, έφτασε στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ένας φάκελος από ανώνυμο αποστολέα με συγκλονιστικά στοιχεία, που «καίνε» τις δύο ομάδες.
Στοιχεία, που αποκαλύπτουν τη σχέση της RFA με τον ΠΑΟΚ! Μέσα σε αυτό τον φάκελο υπήρχαν αποδείξεις για το πώς η RFA Promotion, θυγατρική της RFA, πλήρωσε την σεζόν 2014-15 το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά για 7 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που πληρώθηκαν από την θυγατρική εταιρία του ξάδερφου του Γιώργου Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, ο οποίος από σερβιτόρος κατάφερε να μαζέψει 10.000.000 €, ήταν οι Ρικάρντο Κόστα, Ραζβάν Ρατ, Ρόμπερτ Μακ, Γκολάσα, Μαντούρο, Φακούντο Περέιρα και Μάρτενς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμα φάκελος με τα ίδια στοιχεία ταχυδρομήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και συγκεκριμένα παραδόθηκε στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Θεωρείται πλέον αυτονόητο ότι και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, μέσω της RFA και του ξαδέρφου, Ιωάννη Καλπαζίδη.
Συγκλονιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τη σχέση των δύο ομάδων. Στοιχεία που έχουν οι δύο ομάδες στα χέρια τους, μέσω της ΕΕΑ. Στοιχεία-φωτιά, που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη νέα εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (16/1).
Η ΠΑΕ Ξάνθη μάλιστα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ και για έναν ακόμα λόγο. Για την μεταβίβαση του 94.38% των μετοχών της πριν από λίγους μήνες από την εταιρία ΒΙΑΜΑΡ στην εταιρία INSPORTS. Μεταβίβαση των μετοχών από τον Πανόπουλο στον… Πανόπουλο. Η ΒΙΑΜΑΡ άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη, ενώ και η INSPORTS, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018, ανήκει στους δύο άνδρες.
Μια μεταβίβαση, που έγινε δίχως την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μια ακόμα υπόθεση, για την οποία η ακριτική ΠΑΕ είναι υπόλογη και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργια της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μια ομάδα που βρίσκεται στα «σκοινιά», μαζί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας.