Τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Τα βλέμματα στραμμένα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, Άρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντέρμπι του 2020, με το αήττητο του «Δικέφαλου» να δοκιμάζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης». ΟΦΗ - Βόλος και Ατρόμητος - Αστέρα Τρίπολης οι άλλες δυο μονομαχίες.

Με το καλημέρα… ντέρμπι μας επιφύλασσε το 2020. Η νέα χρονιά ξεκινά με τον Άρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 17η αγωνιστική της SuperLeague, με τη νίκη να είναι στόχος και των δυο ομάδων.

Από τη μια το γόητρο και από την άλλη η βαθμολογική σημασία του παιχνιδιού προμηνύουν ένα σκληρό ντέρμπι που θα πέσουν… κορμιά. Έπειτα από 17 αγώνες, ο ΠΑΟΚ φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως οι δυο πόντοι διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό δεν του επιτρέπουν απώλειες βαθμών.

Στην αντίπερα όχθη, οι «κίτρινοι» επιδιώκουν άλμα… τετράδας και δεν σκοπεύουν να κάνουν εύκολη τη ζωή για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ιδίως από τη στιγμή που έχουν την ευκαιρία να του «σπάσουν» το αήττητο και να βάλουν σε κίνδυνο την παραμονή του στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο των δυο ομάδων, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με πολλές απουσίες, καθώς ο Άμπελ Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά και Ελ Καντουρί, ενώ διαθέσιμος τελικά είναι ο Ντούγκλας Αουγκούστο.

Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Ένινγκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ αντίθετα στις επιλογές του Γερμανού τεχνικού βρέθηκε ο νεοαποκτηθείς Φιορίν Ντουρμισάι.

Νωρίτερα, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Βόλο στο Ηράκλειο, με τους Κρητικούς να θέλουν να στοχεύουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη τετράδα για ακόμη μια αγωνιστική.

Από την πλευρά του, ο Βόλος δεν θέλει να μπει σε… μπελάδες και θέλει τη νίκη για να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Θεσσαλοί, πάντως, θα κληθούν να δραπετεύσουν από την Κρήτη με ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς τον Χουάν Φεράντο στον πάγκο λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Στη θέση του θα βρεθεί ο βοηθός του, Βίτορ Μπασάντρε, ο οποίος συμπεριέλαβε στην αποστολή τα νέα αποκτήματα του συλλόγου Οικονόμου και Γκουαροτσένα, ενώ εκτός τέθηκαν οι Μουνίθ και Κανταμουρό.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, ο Γιώργος Σίμος υπολογίζει και πάλι στους Μεγιάδο και Σεμέδο, ενώ εκτός αποστολής βρέθηκε ο Όσκαρο Ουάλεϊ, όπως και οι απόντες Ναμπί, Δεληγιαννίδης.

Στο τελευταίο παιχνίδι για σήμερα (4/1), ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από άσχημη ήττα και σπουδαία νίκη, αντίστοιχα. Οι Περιστεριώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ με 5-ς, ενώ ο Αστέρας θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα έπειτα από το εκκωφαντικό 5-0 έναντι της Ξάνθης.

Σε πλήρη αντιδιαστολή βρίσκεται, πάντως, και η βαθμολογική θέση των ομάδων, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στη 9η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ οι Αρκάδες παλεύουν να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού (12η θέση).

Μοναδική απουσία για τον Σάββα Παντελίδη αποτελεί ο Ταλόσα, ο οποίος έμεινε εκτός, ενώ από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ριέρα και Πασαλίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΟΦΗ – Βόλος (17:15, Novasports2HD)
Άρης – ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1HD)
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (20:00, ERTSPORTSHD)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ