Η Superleague τίμησε τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής (pics)

Η Superleague τίμησε τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής (pics)

Έξι δεκαετίες ζωής συμπληρώνει φέτος η Α' Εθνική και η Superleague τίμησε το γεγονός με μία εκδήλωση που συγκεντρώθηκαν πολλοί από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της χώρας μας!

Εξήντα χρόνια Α’ Εθνική… Η πιο σημαντική ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση έξι δεκαετιών από την ίδρυση της, τη σεζόν 1959-60. Στη διάρκεια των ετών άλλαξε ονομασίες, έγινε επαγγελματική και πλέον ονομάζεται Superleague. Ωστόσο, αν και αλλάζουν τα γύρω-γύρω, παραμένει η βασική ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ελλάδας.

Προκειμένου να τιμήσει το γεγονός, ο Συνεταιρισμός διοργάνωσε μία εκδήλωση για τα 60 χρόνια ζωής της Α’ Εθνικής. Μερικές από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών», εκπροσωπώντας όλες τις ομάδες.

Ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν την Α’ Εθνική, όπως οι Αναστόπουλος, Βαζέχα, Μπάγεβιτς, Νιόπλιας, Δώνης, Βάντζικ, Γλύκας, ΓΣ Γεωργιάδης, Παπαβασιλείου, Παντελίδης, Πέλκας, Μάνταλος κ.α. Επίσης, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένης και άλλοι επίσημοι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τον Γιάννη Μώραλη, ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα, οι αρχηγοί των τμημάτων υποδομής των ομάδων κ.α.

Ο πρόεδρος της Superleague, Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε από το βήμα της εκδήλωσης: «Όπως έχετε καταλάβει, προσπαθούμε να περάσουμε ένα διαφορετικό προφίλ. Λίγο πιο τεχνοκρατικό, προσπαθούμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, γιατί είχαμε μείνει πολύ στο καβούκι μας, σε άλλες εποχές. Αυτό που μπορείτε να κρατήσετε, για να καταλάβετε την ένδειξη του πως θα είμαστε στη συνέχεια, είναι ότι στα τελευταία ΔΣ τέθηκε ξανά το θέμα του πως θα είναι η κλήρωση στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ.

Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι όλοι ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κλήρωσης, αυτοί που ήταν επιφυλακτικοί τώρα ήταν οι πρώτοι υποστηρικτές για να επαναληφθεί η ιδέα. Είναι μία ένδειξη του πως μπορούμε να αλλάξουμε, να μπούμε σε μία νέα εποχή, να εκσυγχρονιστούμε χωρίς να ξεχνάμε όμως από το που προερχόμαστε, όπως φάνηκε και στη σημερινή εκδήλωση».

Για τον σκοπό της εκδήλωσης: «Ήταν αυτονόητη η υποχρέωση της Super League να διοργανώσει ένα τέτοιο event, μία εκδήλωση η οποία αφορά την ιστορία του ποδοσφαίρου. Για να θυμηθούμε, να νοσταλγήσουμε, να νιώσουμε μία συναισθηματική φόρτωση, γιατί γνωρίζοντας το παρελθόν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ