Ο Κωστένογλου και παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και τα προβλήματα βγήκαν στη φόρα.
Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι οριακή. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της Ενωσης. Με τον Νίκο Κωστένογλου να προσπαθεί να βρει τρόπο να κατευνάσει τα πνεύματα, εν μέσω φημών και επαφών για τον… αντικαταστάτη του.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, επέλεξε να πάρει πρωτοβουλία και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του την Τρίτη. Μάλιστα, το έκανε με σκοπό να βάλει και τους παίκτες στην κουβέντα, ώστε όλα τα προβλήματα να λυθούν μέσα από τον διάλογο και να ακουστούν μέσα στα αποδυτήρια τα παράπονα, τα προβλήματα και οι σκέψεις όλων.
Ο ίδιος, μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλίας του, είπε μεταξύ άλλων πως όλοι θα πρέπει να κοιταχτούν στα μάτια, να λύσουν τα θέματα που υπάρχουν και να προχωρήσει μπροστά η ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια. Πρέπει να συζητήσουμε ότι μας ενοχλεί. Ότι πρόβλημα υπάρχει να το λύσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια ανάμεσά σας. Να βοηθάει ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Να τον παίρνει από το χέρι και να αντιμετωπίζουν μαζί τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται».
Επιπλέον, σημείωσε: «Θα πρέπει να βρούμε τι φταίει γι αυτή την εικόνα που δείχνουμε και να κάνουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα, μια νέα αρχή. Και είναι κάτι που θα πρέπει να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε όλοι μαζί. Δεν παίζουμε σαν ομάδα, δεν συμπεριφερόμαστε σαν ομάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Να τον παίρνει από το χέρι τον συμπαίκτη του, όταν έρχονται τα δύσκολα. Εκεί θέλω τους τοπ παίκτες, τους μεγάλους. Στα δύσκολα να κρατάνε την ομάδα ενωμένη».
Οπως προαναφέραμε, στην κουβέντα συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι δείχνουν να έχουν καταλάβει τις μεγάλες ευθύνες που τους βαραίνουν για ό,τι έχει συμβεί έως τώρα. Στη συζήτηση, που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, πήραν τον λόγο κυρίως οι αρχηγοί, με τους Πέτρο Μάνταλο, Μάρκο Λιβάια, Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Σιμόες, Παναγιώτη Τσιντώτα, Μάριο Οικονόμου, Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι να καταθέτουν τις απόψεις τους.
«Δεν είμαστε μια γροθιά και μια οικογένεια, όπως την χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα. Και τότε είχαμε κάποια θέματα, αλλά όταν παίζαμε ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι. Και τότε ο καθένας είχε τους προσωπικούς του στόχους και τις φιλοδοξίες, αλλά είχαμε πρώτα την ομάδα και τον στόχο να κερδίσει. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό και πρέπει να αλλάξει άμεσα. Δυστυχώς δεν παίζει ο ένας για τον άλλον. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν θα μας οδηγήσει πουθενά. Δεν γίνεται κάποιοι να συνεχίσουν να κοιτάζουν τα στατιστικά τους», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από τους Κιτρινόμαυρους ποδοσφαιριστές.
Ενώ ειπώθηκαν και οι εξής ατάκες:
«Τη χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα η δύναμή μας ήταν τα αποδυτήρια. Τότε ήμασταν μια γροθιά, ήμασταν οικογένεια. Τώρα δεν ισχύει αυτό. Ο προσωπικός εγωισμός είναι πάνω από την ομάδα. Δεν είμαστε ενωμένοι. Και όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα υπήρχαν οι προσωπικοί στόχοι και οι φιλοδοξίες του καθενός, όμως κανείς δεν έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Αυτό το έχουμε χάσει, δεν ισχύει. Και αν δεν το αλλάξουμε θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση και εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε».
Τέλος, κουβέντα έγιονε και για τους οπαδούς και την… επίσκεψη που έκαναν στην ομάδα μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Με τους παίκτες να σημειώνουν πως «…ο κόσμος έχει δίκιο που ξέσπασε. Αυτό που έγινε την Κυριακή, θα πρέπει να μας παραδειγματίσει και να μην ξαναγίνει ποτέ».
Ασύγκριτος Ελ Κααμπί: Σπάει όλα τα κοντέρ στο σκοράρισμα – Τα αδιανόητα νούμερά του (vids)
Από τα όσα συζητήθηκαν στα Σπάτα, ωστόσο, αυτό που μένει, δεν είναι η αλλαγή, η αντιστροφή του κλίματος. Αλλά το γεγονός ότι πράγματι η ΑΕΚ είναι ένα καζάνι που βράζει στα αποδυτήριά της. Με τις σχέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών να μην είναι καλές. Και τον Κωστένογλου να προσπαθεί να λειτουργήσει ως «αλεξικέραυνο».