Ολυμπιακός κόντρα στην «σκληρή εξυγίανση»: 30 ματς πρωταθλήματος, μια ήττα

Ολυμπιακός κόντρα στην «σκληρή εξυγίανση»: 30 ματς πρωταθλήματος, μια ήττα

Στην εποχή της «σκληρής εξυγίανσης». Κόντρα σε όλους και όλα. 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα ο απολογισμός στην Σούπερ Λιγκ για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς.

Για το μέγεθος του Ολυμπιακού δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για τις συνθήκες όμως που έχει επιτευχθεί είναι πολύ σημαντικό. Από το περσινό ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ έως το αποψινό στο Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ. Τότε ο Ολυμπιακός έχανε στην Κρήτη με 1-0 σε ένα ματς που οδήγησε τον Μαρτίνς να τα αλλάξει όλα.

Με το αποψινό ματς κόντρα στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε μετά τον αγώνα στο Ηράκλειο, 30 ματς πρωταθλήματος. Σε ένα ματς που και πάλι είδαμε τον διαιτητή Παπαδόπουλο να συνεχίζει τις κακές διαιτησίες στα ματς του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός που ξέρει πως κάθε ματς για αυτόν είναι «πόλεμος».

Ο Ολυμπιακός που δεν έχει δικαίωμα στο λάθος, που δεν έχει την πολυτέλεια της χαλάρωσης, που δεν πρόκειται να έχει εύκολα ματς στο πρωτάθλημα της.. εξυγίανσης. Ο Ολυμπιακός που είναι αναγκασμένος να μην παίζει με τους ίδιους όρους που παίζουν οι άλλοι. Ο Ολυμπιακός όμως που δεν συμβιβάζεται και δεν σταματά να παλεύει. Πετυχαίνοντας κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν, πρόκειται για διαφορά μεγέθους. Γιατί δεν είναι απλά το επίτευγμα αυτής της επίδοσης, είναι κυρίως οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες συμβαίνει.

Με συνολικό απολογισμό 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς που ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να ρισκάρει τα πάντα γιατί ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε με το έτσι θέλω με διαφορά μεγάλη στο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη.

Στην εποχή της «σκληρής εξυγίανσης» όπου ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα αήττητος, στην εποχή που άπαντες «χτυπούσαν» ανελέητα τον Ολυμπιακό και συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, που η ΕΠΟ του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη Βαγγέλη Γραμμένο, και η ΚΕΔ του περίφημου Μέλο Περέιρα… εξυγιαίνει γενικότερα, που είχε ολόκληρη Κυβέρνηση να πολεμά ανοικτά τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός όχι απλά άντεξε και αντέχει αλλά έχει να επιδείξει και εντυπωσιακές επιδόσεις.

30 ματς πρωταθλήματος με μια μόλις ήττα και τις τρεις ισοπαλίες να έρχονται, δύο με τον ΠΑΟ, πέρσι στο Καραϊσκάκη που ο Κάτσε έβαλε το γκολ της καριέρας του και ο διαιτητής δεν είδε την χερούκλα του Μακέντα για να δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό, και φέτος στο ΟΑΚΑ που ναι μεν ο Ολυμπιακός ήταν κακός αγωνιστικά αλλά χρειάστηκε ξανά πέναλτι (το δεύτερο) για να ισοφαρίσει στο 90΄ ο Παναθηναϊκός. Η τρίτη ισοπαλία ήρθε στην Ξάνθη και στο πιο σκληρό ματς της εξυγίανσης κατά του Ολυμπιακού με την διαιτησία του Τζήλου να κρατά τους Πειραιώτες στο 1-1 σε ματς με τρία πέναλτι που αρνήθηκε.

Η 12η σερί νίκη και το πρώτο γκολ που δέχεται

Η επικράτηση επί του ΟΦΗ αποτελεί την 12η σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα σε ματς στο Καραισκάκη. Από το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες στην έδρα του.

Συνάμα το γκολ που έβαλε ο Ναμπί είναι το πρώτο που δέχεται ο Ολυμπιακός στο Φαληρικό γήπεδο σε ματς πρωταθλήματος μετά τις 10 Μαρτίου και το 4-1 επί του Άρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ