Μετά τον Ιβάν και το όπλο, που έγινε θέμα παγκοσμίως, ήρθε η ώρα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι σε... αφιέρωμα ελβετικών ιστοσελίδων για όσα συνέβησαν την Κυριακή. «Άλλη χώρα, άλλες συνήθειες», δήλωσε ο Ελβετός αρχιδιαιτητής.
Μετά τον Ιβάν Σαββίδη και το πιστόλι που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ήρθε η σειρά του Δημήτρη Μελισσανίδη να δει το όνομά του στα… μανταλάκια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.
Τι σου είναι η «εξυγίανση»; Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια αυτής; Ήταν αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης που έκανε τον γύρο του κόσμου όταν μπούκαρε στο γήπεδο με όπλο. Μια φωτογραφία που αναπαράχθηκε παγκοσμίως σε ΜΜΕ και social media. Με τα αφιερώματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην είναι και τόσο κολακευτικά.
Το ένα «παιδί της εξυγίανσης», ο ΠΑΟΚ, είχε ήδη «ρεζιλέψει» το ποδόσφαιρό μας στο εξωτερικό. Τώρα ήρθε η σειρά του άλλου. Της ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η είσοδός του στα αποδυτήρια του Ελβετού διαιτητή στο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΠΑΟΚ έγινε πλέον πρώτο θέμα στα ελβετικά ΜΜΕ. Μέχρι και ο αρχιδιαιτητής του πρωταθλήματος έκανε δηλώσεις για το θέμα, κάνοντας λόγω για «άλλες χώρες και άλλες συνήθειες».
Ο Ντάνιελ Βερμέλιγκερ, Ελβετός αρχιδιαιτητής, μιλώντας σε αφιέρωμα της ιστοσελίδας Blick για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Κυριακής, ανέφερε συγκεκριμένα.
«Είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μπήκε στο δωμάτιο του Στέφαν Κλόσνερ φωνάζοντας για 2-3 φάσεις του αγώνα. Όμως, μιλούσε μόνο ελληνικά, έτσι οι δυο τους δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Το να μπαίνεις στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο είναι παράδοξο. Άλλη χώρα, άλλες συνήθειες.
Ο Κλόσνερ ακολούθησε τις οδηγίες και δε μίλησε στους παράγοντες των ομάδων, ούτε στους δημοσιογράφους. Όσο για το φύλλο αγώνα, δεν ξέρουμε ακριβώς τι αναφέρει γιατί συντάχτηκε από τον τέταρτο διαιτητή στα ελληνικά».
Έφτασε σε σημείο το ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης» να γίνεται… αφιέρωμα σε ελβετικές ιστοσελίδες. «Άλλες χώρες, άλλες συνήθειες» είπε ο Βερμέλιγκερ. Λες και μιλάει για μία τριτοκοσμική χώρα, μακριά από την ευρωπαϊκή κουλτούρα και από τα ποδοσφαιρικά ήθη. Τι άλλο θα δούμε στα χρόνια της «εξυγίανσης» που διανύουμε; Πόσο πιο χαμηλά άραγε;