Ατρόμητος : Η καλύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ

Δεν φτάνει ως τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Κέρδισε όμως με το σπαθί της, τον σεβασμό όλων για την διάρκεια και την γεμάτη ποδόσφαιρο παρουσία της.

Ο Ατρόμητος, ναι. Ομάδα, να χαίρεσαι να την βλέπεις. Με σχέδιο, ρόλους, ενθουσιασμό, πρόοδο όσο η διαδρομή προχωρά. Πιθανότατα η καλύτερη του πρώτου γύρου που μόλις ολοκληρώθηκε για τους Πρίγκιπες της δυτικής όχθης.

Τρύπησαν το ταβάνι της βαθμολογικής συγκομιδής τους (30β) ως τα μισά του δρόμου, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ για το Περιστέρι. Είναι +4 βαθμούς πρώτοι στην «εκτός» έδρας βαθμολογία. Πέρασαν από Καραϊσκάκης και ΟΑΚΑ με νίκες-καρμπόν. Έχασαν μόνο στην Τούμπα από ένα πέναλτι εφεύρεση και από την υποχρέωση (στον ΠΑΟΚ) να αγωνιστούν δίχως τρεις βασικούς (Ουάρντα, Γιαννούλης, Χατζηίσαϊας). Διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (8γκολ) πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη ομάδα που έτρεξε ένα σερί πέντε διαδοχικών νικών (5η-9η).

Ο Ατρόμητος. Ότι πιο ενδιαφέρον προέκυψε στο πρώτο μισό της φετινής Σούπερ Λιγκ. Με Έλληνες (Ρισβάνης, Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Χατζηίσαϊας) που περίσσεψαν από τα ρόστερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Με τον καταπληκτικό Βασιλακάκη που πολλά συγχαρητήρια στους «άλλους» με τα γεμάτα πορτοφόλια που δεν ασχολήθηκαν μαζί του το καλοκαίρι.
Με τον τρελό-Ουάρντα να θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο με 5 γκολ και 2 ασίστ σε 12 συμμετοχές. Με τον Κυβρακίδη, τον Ντάουντα, τον αγέραστο Ούμπιδες και τον Ντιγκινί να εκπροσωπούν τον περσινό κορμό. Τον Μάντσον να αποδεικνύεται λαχείο. Με έναν προπονητή-έκπληξη όπως ο Νταμίρ Κάναντι που πολλοί έσπευσαν το καλοκαίρι να προδικάσουν πως «θα φύγει νύχτα».

Ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ του Ατρομήτου με βάση το transfermartk; Κάτι παραπάνω από 12 εκατ ευρώ. Που είναι η ΑΕΚ (32 εκατ ευρώ) και ο ΠΑΟΚ  (52 εκατ ευρώ) που βρίσκονται απόψε στην κορυφή; Που είναι ο Ολυμπιακός (75 εκατ ευρώ) που έχει αύριο την ευκαιρία να πάρει εκείνος το πάνω χέρι και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα…

Το ποδόσφαιρο φυσικά και είναι χρήμα. Είναι όμως… και ποδόσφαιρο. Και ο Ατρόμητος έρχεται να το θυμίσει όλο αυτό σε μια σεζόν πολύ μεγάλου ανταγωνισμού που όπως φαίνεται θα πάει μακριά την βαλίτσα του τίτλου. Αν μπορεί να το σηκώσει; Προφανώς όχι. Μια υπέρ του υπόδειξη από τους διαιτητές και αυτή στο Καραϊσκάκη (το πέναλτι στον Σεμπά που δεν δόθηκε) που φέτος είναι στο… σημάδι της εξυγίανσης. Και ότι του έδωσαν του το πήραν πίσω στην Τούμπα. Δεν θα το πάρουν λοιπόν οι Περιστεριώτες. Θα έχουν την ευκαιρία για μισή σεζόν ακόμη όμως να ευχαριστηθούν την τόσο καλή ομάδα τους. Και λογικά θα φτάσουν στα εισιτήρια της Ευρώπης. Δεν είναι και άσχημα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από