ΑΕΚ: Ο Ντανιέλε Βέρντε, η λίστα της Ρόμα και το «τσεκάρισμα» του Καρντόσο

ΑΕΚ: Ο Ντανιέλε Βέρντε, η λίστα της Ρόμα και το «τσεκάρισμα» του Καρντόσο

Ολο το παρασκήνιο για τις επαφές της ΑΕΚ με την Ρόμα για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό – Η υπόκλιση του Ρονάλντο στον μικρό, αλλά… θαυματουργό Ιταλό και η εμπειρία ζωής στο Καμπ Νου με τον Λιονέλ Μέσι!

Ένα νέο όνομα βρίσκεται στο «κιτρινόμαυρο» προσκήνιο από το βράδυ της Παρασκευής, με τους Ιταλούς να βάζουν την ΑΕΚ στο κόλπο για την απόκτηση του Ντανιέλε Βέρντε.

Ο μικρόσωμος Ιταλός μπορεί να βλέπει από τον κόσμο μόλις από τα 168 εκατοστά, αλλά στο χορτάρι είναι… θαυματουργός. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όταν ανάγκασε μέχρι και τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να υποκλιθεί μπροστά του!

Ο 22χρονος, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά μπορεί να καλύψει με την ίδια ευκολία τόσο το αριστερό άκρο όσο και τη θέση πίσω από τον φορ, ανήκει στη Ρόμα, αλλά πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, τον οποίο μάλιστα στην αρχή της καριέρας του τον παρομοίαζαν με τον σούπερ σταρ της Νάπολι, Λορέντζο Ινσίνιε.

Το όνομά του, λοιπόν, βρίσκεται στη λίστα της Ρόμα με τους υπό παραχώρηση παίκτες, οι οποίοι θα φύγουν είτε ως δανεικοί, είτε με κανονική μεταγραφή. Και κάπου εδώ μπαίνει στη μέση η ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι διατηρούν άριστες σχέσης με την ιταλική ομάδα και πρόσφατα ζήτησαν από την Ρόμα μια λίστα με τους παίκτες που θα μπορούσε να πάρει, κυρίως ως δανεικούς.

Όπως δηλαδή ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Εζεκιέλ Πόνσε, ο οποίος βγήκε λίρα… εκατό και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της περσινής ΑΕΚ. Ένα από τα ονόματα, λοιπόν, που ήταν σε εκείνη λίστα ήταν και του Ντανιέλε Βέρντε. Ο «πράσινος», όπως σημαίνει χαρακτηριστικά στα ιταλικά το όνομά του, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Ισπανία με τα χρώματα της Βαγιαδολίδ, έχοντας 6 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Οι άνθρωποι της Ενωσης ξεχώρισαν αμέσως την περίπτωσή του και η υπόθεσή του πέρασε στη δεύτερη φάση. Οι εντυπώσεις από το πρώτο «τσεκάρισμα» ήταν άκρως θετικές, με την Ενωση να ενδιαφέρεται έντονα για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ωστόσο, επηρέασε και την περίπτωση του Ντανιέλε Βέρντε. Η έλευση του Μιγκέλ Καρντόσο έφερε νέα δεδομένα και όπως είναι λογικό θα πρέπει όλοι οι μεταγραφικοί στόχοι να «ελεγχθούν» και να πάρουν το «οκ» από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Το όνομα του Ντανιέλε Βέρντε βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ και η περίπτωσή του απασχολεί έντοντα τους Κιτρινόμαυρους εδώ και αρκετό καιρό. Τα ιταλικά ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον βραχύσωμο άσο έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες ότι η Ενωση έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του 22χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει θέση στο ρόστερ της Ρόμα.

Το συμβόλαιο που έχει με την ιταλική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, ενώ όπως προαναφέραμε την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ, κερδίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Μάλιστα, πήρε και… παράσημο, καθώς κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση από τον θρυλικό Ρονάλντο.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής της La Liga με την Εσπανιόλ και με το στορ στο 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, πέτυχε ένα απίστευτο γκολ στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1,  αναγκάζοντας τον Ρονάλντο να τον χειροκροτήσει από τις εξέδρες του «Χοσέ Θορίγια». Μια μοναδική στιγμή στην καριέρα του βραχύσωμου άσου, ο οποίος πήρε τα εύσημα από έναν θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. «Τρελάθηκε μόλις είδα το βίντεο με τον Ρονάλντο να με χειροκροτεί. Κέρδισα το χειροκρότημα από ένα “φαινόμενο” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έναν πρωταθλητή κόσμου. Δεν το περίμενα», τόνισε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κίνηση του Ρονάλντο.

Παράλληλα, μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες που έζησε την περσινή σεζόν ήταν όταν αγωνίστηκε στο Καμπ Νου απέναντι στον Μέσι. «Το καλοκαίρι πήγα στην Βαρκελώνη και έκανα τουρ στο Καμπ Νου. Μετά από λίγους μήνες έζησα το όνειρο. Επαιξα με τον Μέσι στο ίδιο γήπεδο. Ηταν απίστευτο το συναίσθημα», ανέφερε ο βραχύσωμος άσος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έγινε… σοφότερος μέσα από την περιπέτειά του στην Ισπανία και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ενας παίκτης, ο οποίος παρότι είναι μόλις 22 ετών, έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε Φροζινόνε, Πεσκάρα, Αβελίνο και Βερόνα.

Πλέον αναζητά το επόμενο βήμα. Το επόμενο «σπίτι» του. Η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρεται, αλλά δεν είναι η μοναδική. Όπως τονίζουν οι Ιταλοί, την περίπτωσή του εξετάζει σοβαρά και η Γκενκ, αλλά και αρκετές ομάδες από το Βέλγιο και την Ισπανία.

Δείτε το βίντεο με το γκολ και το χειροκρότημα του Ρονάλντο:

Και βίντεο με τα… καμώματά του σε Ιταλία και Ισπανία:

https://www.youtube.com/watch?v=qmrgHafoygg

https://www.youtube.com/watch?v=pnMdfa8FbBM

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ