Το μοντέλο για τη νέα Super League και η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Το μοντέλο για τη νέα Super League και η αντίδραση του ΠΑΟΚ

To10.gr γράφει για τα τρία μοντέλα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 2019-20: Το σχέδιο Λυσάνδρου, το μοντέλο της Δανίας, τη βαθμολογία στα τρία και τον ΠΑΟΚ που δεν θέλει πλέι οφς.

Το πρωτάθλημα τελείωσε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο πρωτάθλημα έχει «κλειδώσει». Τουναντίον. Ακόμη και τώρα, είναι όλα στον αέρα. Και το σύστημα διεξαγωγής και το σύνολο των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα τρία νέα πρωταθλήματα. Την Τετάρτη 22/05, η επιτροπή που έχει σχηματιστεί για να καταλήξει στο καλύτερο μοντέλο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, θα συνεδριάσει εκ νέου, με σκοπό να καταλήξει κάπου. Αυτή τη στιγμή οι ομάδες της Super League ασχολούνται με το πώς θα διοργανωθεί το νέο πρωτάθλημα. Εχουν μπει σε διαδικασία να βρουν τρόπο, ώστε και τα παιχνίδια να είναι μίνιμουμ 32, όπως προβλέπει η συμβασιακή τους υποχρέωση, αλλά και να βρεθεί ένα πλάνο που θα κάνει θελκτικό το πρωτάθλημα. Τα μοντέλα που έχουν προκριθεί είναι τρία. Με τις ομάδες να καλούνται εντός της εβδομάδας να αποφασίσουν εάν θέλουν να διεξαχθεί πρωτάθλημα με πλέι οφ ή όχι.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ

Το πρώτο μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό που παρουσίασε προ μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου. Ο νυν πρόεδρος της Λίγκας, λοιπόν, έχει προτείνει οι 14 ομάδες να παίξουν κανονικά δύο γύρους (ήτοι 26 παιχνίδια), αλλά με το τέλος του πρώτου και πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου, να διεξαχθεί ένας έξτρα, ενδιάμεσος γύρος, όπου ο πρώτος θα αγωνίζεται με τις ομάδες που βρίσκονται στις «ζυγές» θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά από την 4η θέση και κάτω. Δηλαδή ο πρώτος στο φινάλε του πρώτου μισού, θα παίζει με τον 4ο, τον 6ο, τον 8ο εντός έδρας, τον 10ο, τον 12ο και τον 14ο εκτός έδρας. Και ο δεύτερος, θα αντιμετωπίζει τις ομάδες στις θέσεις 3, 5, 7, 9, 11, 13. Το θετικό με το συγκεκριμένο πλάνο είναι ότι δεν υπάρχουν πλέι οφ, τα οποία δεν θέλει με τίποτα ο ΠΑΟΚ και το μπλοκ των ομάδων που επηρεάζει. Από την άλλη, ωστόσο, ο πρώτος με τον 2ο και τον 3ο, θα αγωνίζονται μόνο δυο φορές, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για τους ίσους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Συνολικά, το συγκεκριμένο πλάνο προβλέπει πρωτάθλημα 32 αγώνων.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Το δεύτερο πλάνο είναι «δανεικό» από το πρωτάθλημα της Δανίας. Το οποίος επίσης διεξάγεται με την παρουσία 14 ομάδων. Με βάση αυτό το μοντέλο, μετά το τέλος των δύο γύρων του πρωταθλήματος, οι ομάδες χωρίζονται σε 3 ομίλους. Οι ομάδες των θέσεων 1-6 αγωνίζονται από δύο φορές μεταξύ τους για το πρωτάθλημα και τις θέσεις της Ευρώπης. Ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες, χωρίζονται σε δύο ομίλους των 4 ομάδων, παίζουν από δύο φορές μεταξύ τους και στο τέλος του μίνι πρωταθλήματος, οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται, ενώ οι δύο προτελευταίοι δίνουν αγώνες μπαράζ, με τον νικητή να σώζεται και τον ηττημένο να παίζει νέο μπαράζ, με τον 3ο της Super League 2. Το πλάνο αυτό δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη, ωστόσο, είναι αρκετά περίπλοκο, αυξάνει τα ματς στα 36, βάζει θέμα υποβιβασμού τριών ομάδων και έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. Καθώς καμία ομάδα δεν συζητάει πλάνο με τρεις υποβιβασμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ

Το τρίτο και τελευταίο μοντέλο που συζητιέται από τα μέλη της Super League, επίσης περιλαμβάνει πλέι οφς, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, προβλέπει πλέις οφς για τις θέσεις 1-4, που ουσιαστικά θα παίζουν για Πρωτάθλημα και Champions League. Πλέι οφς στις θέσεις 5-8, για τη μία θέση που οδηγεί στο Europa League. Και επίσης πλέι οφς για τις θέσεις 9-14, για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μια πρόταση που θα μπορούσε να έχει κάποια εφαρμογή, αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να παίξει πλέι οφς ο πρώτος, πάλι υπάρχουν αντιδράσεις…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ