Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση Γκαγκάτση και άπαντες οφείλουν να πάρουν θέση για την παρανομία που διαιωνίζεται, κόντρα και στις βουλές της διεθνούς επιτροπείας.
Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει ξεκάθαρη στάση στο θέμα «Βασίλης Γκαγκάτσης»: Από τη στιγμή που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλακή 5 ετών (με αναστολή) για κακούργημα, δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται θεσμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε στη Λίγκα, ούτε στην ΕΠΟ, πουθενά. Δεν το δικαιούται να έχει ρόλο. Είναι παράνομο να διατηρείται στη θέση του από τα γνωστά κέντρα εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τους όψιμους πολιτικούς φίλους του.
Από πλευράς Ολυμπιακού, λοιπόν, το θέμα Γκαγκάτση μόνο λήξαν δεν θεωρείται. Τουναντίον, μάλιστα, θα τεθεί πάλι, άμεσα και με επίσημο τρόπο, ότι πρέπει ο συνεταιρισμός να λάβει το συντομότερο απόφαση έκπτωσής του από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου. Διότι σε αντίθετη περίπτωση όσοι επιμείνουν να μην αποδέχονται αυτή την εξέλιξη, θα είναι υπόλογοι για την παρανομία και πιθανό να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια δικαστικά όργανα. Είπαμε, άλλωστε, πως πρόκειται για παρανομία. Και όσο κι αν την επιτρέπει συνειδητά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ, Τζούλιος Συναδινός, αυτό δεν αλλάζει. Αντίθετα, η αναλγησία και η επιλεκτική αδιαφορία «λερώνει» και τους δύο πολιτικά αρμόδιους για τον αθλητισμό. Οι ίδιο είναι υπόλογοι για το γεγονός ότι δεν τηρούν τον Νόμο. Και για αυτό θα κριθούν αναλόγως.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πριν ακόμη ψηφίσει υπέρ του Λυσάνδρου, ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει και στον νέο πρόεδρο της Super League ότι από τον ίδιο περιμένει αυτό που δεν έκανε ο Βαγγέλης Μπαταγιάνης στην υπόθεση του Γκαγκάτση. Αυτό που δεν έκανε η πλειοψηφία των ομάδων, επιλέγοντας να ψηφίσουν (11-2) υπέρ της μη έκπτωσής του στην ψηφοφορία της 21ης Μαρτίου.
Eχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι η απομάκρυνση του καταδικασμένου για κακούργημα Γκαγκάτση, αποτέλεσε βασικό θέμα έντασης στην πρόσφατη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, να ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως η μη έκπτωσή του, αποτελεί στίγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα στίγμα που η διεθνής επιτροπεία δεν το επιτρέπει, δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι και θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά ζητήματα της επερχόμενης έκθεσης… «προόδου» του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα στείλει στη FIFA ο Χούμπελ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…