Παναθηναϊκός: Μόνο αν γίνει σε ένα μήνα θα έχει κόσμο το ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Μόνο αν γίνει σε ένα μήνα θα έχει κόσμο το ντέρμπι

Ο κανονισμός έχει κενά, οπότε η... κοινή λογική εξηγεί γιατί είναι σχεδόν απίθανο να γίνει με κόσμο το τελευταίο εικοσάλεπτο του ντέρμπι «αιωνίων». Εκτός αν περάσει ένας μήνας...

Όπως σας ενημέρωσε to10.gr από την πρώτη στιγμή, οι ημερομηνίες είναι εκείνες που θα κρίνουν το αν το τελευταίο εικοσάλεπτο του ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ θα γίνει με κόσμο στις εξέδρες ή όχι. Το πότε, δηλαδή, θα έχουμε και μετά την έφεση την οριστική απόφαση για την τύχη του ματς και φυσικά πότε αυτό θα οριστεί.

Η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό μπέρδεψαν πολλούς και κυρίως τον κόσμο, ο οποίος δεν ξέρει αν θα έχει το δικαίωμα να πάει να δει τα τελευταία είκοσι λεπτά ή όχι. Κι αυτό, διότι το άρθρο 21 παράγραφος 2 του ΚΑΠ αναφέρει:

«Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται αυτοδίκαια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λ.π.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί. Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα [55] αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και 11 -ή 14(ή15) με τις αλλαγές- διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του».

Εδώ, λοιπόν, είναι το σημείο που ο κανονισμός έχει κενό, με αποτέλεσμα να αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες. Και ιδιαίτερα στο σημείο που λέει για «ίδιους όρους». Ωστόσο αυτό αναφέρεται σε αγώνα που θα συνεχιστεί την επόμενη μέρα και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με την περίπτωση του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Διότι εδώ μεσολάβησε μια ποινή, που είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αν το ματς συνεχιζόταν την επόμενη μέρα δε θα υπήρχε ποινή. Εξ ου και το «ίδιοι όροι». Αν οι «ίδιοι όροι» ίσχυαν και τώρα, τότε θα έπρεπε να φέρναμε και πάλι τον Φριτς για να σφυρίξει.

Επιπλέον, ο κανονισμός λέει πως «Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του». Από τη στιγμή, λοιπόν, που ένας παίκτης εκτίσει σε αυτόν τον αγώνα την ποινή του, σαφώς και μπορεί να εκτίσει και η ομάδα. Αν π.χ. ο Κουρμπέλης αγωνιστεί με τον Απόλλωνα και αποβληθεί και το ματς με τον Ολυμπιακό γίνει τρεις μέρες μετά απ’ αυτό με τον Απόλλωνα, ο Κουρμπέλης θα εκτίσει την ποινή του κανονικά με τον Ολυμπιακό. Στο αμέσως επόμενο δηλαδή απ’ αυτό που αποβλήθηκε.

Έτσι λοιπόν και στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την ποινή της πρώτης αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Και στο μεθεπόμενο της δεύτερης. Αν ένα απ’ τα δύο είναι με τον Ολυμπιακό, τότε θα παίξει το 20λεπτο δίχως κόσμο.

Κάτι που σημαίνει ότι για να γίνει με κόσμο αυτό το… περιβόητο εικοσάλεπτο, θα πρέπει αν φτάσουμε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Και συγκεκριμένα από τις 17 Απριλίου και έπειτα. Ο Παναθηναϊκός έχει μέχρι τότε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δύο σερί εντός, με Άρη (6 Απριλίου) και ΟΦΗ (14 Απριλίου). Το ματς με τον Ολυμπιακό πρέπει να γίνει σε μια διαθέσιμη Τετάρτη, κάτι που σημαίνει πως μόνο από τις 17 Απριλίου θα μπορεί να έχει κόσμο ο Παναθηναϊκός πάλι στο γήπεδό του, αν μέχρι τότε δεν έχει γίνει το εικοσάλεπτο με τον Ολυμπιακό.

Θεωρείται σχεδόν απίθανο να έχουμε φτάσει μέχρι εκεί, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι η έφεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη εβδομάδα και να βγει απόφαση, που αν εξακολουθεί να δικαιώνει τον Παναθηναϊκό η Λίγκα θα θελήσει άμεσα να ορίσει το ντέρμπι. Και δεύτερον και πιο σημαντικό. Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές (28, 29, 30) γίνονται ίδια μέρα, ίδια ώρα. Θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος που η Λίγκα θα θελήσει να βάλει κάποιο ματς εμβόλιμα. Και η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον βαθμολογικά δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για το εικοσάλεπτο του ντέρμπι.

Να σημειώσουμε, επιπλέον, πως και στον Παναθηναϊκό δεν θα έλεγαν «όχι» στο να γίνει το ματς το συντομότερο δυνατό και ας γίνει και χωρίς κόσμο. Για πολλούς λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν και με τις ενέργειες από την Κυριακή και μετά για την πάταξη των φαινομένων της βίας, αλλά και γραφειοκρατικούς που αφορούν τα εισιτήρια και τι θα ισχύει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ