Πολυβόλο ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2019

Πολυβόλο ο ΠΑΟΚ μέσα στο 2019

Ο Δικέφαλος σκοράρει ακατάπαυστα μέσα στο νέο έτος και θέλει να καθαρίσει και το ματς με τον Άρη στην Τούμπα.

Η γιορτή για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνεχίζεται και δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, υποδέχεται τον συμπολίτη Άρη, με σκοπό να συνεχίσει τις επιτυχίες της σεζόν. Ο Δικέφαλος μετράει 19 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 21 αγωνιστικές και πάει φουλ για τον τίτλο.

Όπως σημειώνεται και στο σάιτ της Super League, μέσα στο 2019 ο ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένος και επιθετικά, καθώς έχει πετύχει 28 γκολ σε 10 αγώνες. Έβαλε πέντε γκολ στον Απόλλωνα (5-1), είχε βάλει πέντε και στην Παναχαϊκή (5-0) στο Κύπελλο, τέσσερα στον ΟΦΗ (4-0) και τρεις φορές είχε από τρία γκολ (3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο και 3-1 τον Ολυμπιακό). Πλέον από τον ΠΑΟΚ λείπουν έξι νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια για να πάρει μαθηματικά τον τίτλο, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κάνει 9X9 νίκες.

Αλλά ο ΠΑΟΚ συνοδεύει με ιστορικά ρεκόρ αυτή την πορεία. Δεν έχει χάσει ακόμα στο πρωτάθλημα και έχει το απόλυτο της έδρας του, επιτεύγματα που δεν θέλει να χάσει και πολύ περισσότερο μάλιστα σε ένα τοπικό ντέρμπι. Από την άλλη βέβαια αυτά αποτελούν πρόκληση για την ομάδα του Άρη, που θα επιδιώξει να κάνει πρώτος τη ζημιά.

Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά του παιχνίδια. Επεκτείνοντας και πέρσι έχει σκοράρει σε όλα τα ματς μετά την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ στις 5 Νοεμβρίου 2017 (δεν υπολογίζουμε τα περσινά παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που κρίθηκαν στα δικαστήρια).

Στην Τούμπα δεν σκόραρε τελευταία φορά τον Μάιο του 2017 με την ΑΕΚ στα πλέι οφ και σε κανονική περίοδο τελευταίο του παιχνίδι χωρίς γκολ είναι στις 8 Ιανουαρίου 2017, στην ήττα με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο στην έδρα του και οι Άρης, Ατρόμητος, Λαμία και Λεβαδειακός είναι τα τέσσερα τελευταία εμπόδια, για να κάνει ο ΠΑΟΚ το 15 στα 15 στην έδρα του, κάτι που στα χρόνια της Super League Σουρωτή έχει καταφέρει μόνο ο Ολυμπιακός το 2011 και το 2016.

Από τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν με γκολ του Χαβίτο νικούσε στην Τούμπα 1-0, ο Άρης δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης με τον ΠΑΟΚ. Σε εννέα παιχνίδια (το ένα για το Κύπελλο) έχει αρκεστεί σε έξι ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει τρεις φορές.

Αυτή η νίκη του Άρη το 2010 είναι η μοναδική στην Τούμπα τα τελευταία 21 χρόνια, αφού αμέσως προηγούμενη ήταν το 1998 (με 4-1).

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στον πρώτο γύρο στο Χαριλάου και αν το κάνει και τώρα, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1994-95, που θα κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα μέσα στη σεζόν.

Είναι το 111ο ντέρμπι για το πρωτάθλημα, και είναι μονός αριθμός, καθώς υπάρχει ένα μπαράζ απλής κατάταξης για την 7η θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει κάποια αξία. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, 31 Ιουλίου έπαιξαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ουδέτερο τυπικά, και τελείωσε 0-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν 7ος, λόγω καλύτερου συντελεστή γκολ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Νίκες ΠΑΟΚ: 44
Ισοπαλίες: 38
Νίκες Άρη: 28

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 31
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Άρη: 9

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ