Τα όπλα των Δικεφάλων στην «αρένα» του ΟΑΚΑ

Τα όπλα των Δικεφάλων στην «αρένα» του ΟΑΚΑ

Σε ποιους ποντάρουν Ουζουνίδης και Λουτσέσκου για το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ. Τα «κίτρινα» κλειδιά για μια απαραίτητη νίκη και τα ατού των «ασπρόμαυρων» για τη νίκη-τίτλος.

Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τίθεται απόψε (19:30) αντιμέτωπο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος όπου πέρσι στέφθηκε Κυπελλούχος και με νίκη αρχίζει να βάζει και τα δύο χέρια πάνω στην πολυπόθητη κούπα ενώ πάντα υπάρχει και το γόητρο καθώς ο τρόπος που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα, δεν έχει ξεχαστεί στους «ασπρόμαυρους». Από την άλλη για την οικοδέσποινα ΑΕΚ ίσως το κίνητρο του γοήτρου είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο στο αποψινό ματς μιας και έχει μείνει από νωρίς εκτός υπεράσπισης των κεκτημένων της προηγούμενης χρονιάς και θέλει να δώσει απαντήσεις για όσα έχει ακούσει και ακούει από την πλευρά του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν πέρσι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, Μαρίνος Ουζουνίδης και Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν ο καθένας τα όπλα του με τα οποία θα επιχειρήσουν να επιβληθούν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά ξεκινώντας από την γηπεδούχο…

ΠΟΝΣΕ

Είναι ο πρώτος της σκόρερ και δεύτερος συνολικά του πρωταθλήματος με 12 γκολ. Στο ξεκίνημά του αμφισβητήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ κυρίως για το κατά πόσο θα μπορούσε να μπει στα… παπούτσια του προκατόχου του, Σέρχιο Αραούχο. Πριν όμως βγει ο Ιανουάριος, το «Τανκ» έχει καταφέρει ήδη να ξεπεράσει τις επιδόσεις του «Τσίνο» στο πρωτάθλημα όσον αφορά στο σκοράρισμα, δεν έχει βρει ακόμη όμως δίχτυα σε κάποιο μεγάλο ματς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σίγουρα ποντάρει πολλά πάνω του και ελπίζει πως το ένστικτο του killer που έχει ο Αργεντινός μες την περιοχή, θα του αποφέρει απόψε και το πρώτο του γκολ σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι κι αυτός που κατά καιρούς έχει ακούσει τα περισσότερα από τους οπαδούς της ομάδας του για την απόδοσή του. Η αλήθεια πάντως είναι πως αποτελεί τον πλέον κομβικό ποδοσφαιριστή για το παιχνίδι της Ένωσης ενώ στα μεγάλα ματς, συνήθως είναι από τους κορυφαίους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ, στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» από τότε που επέστρεψαν στην Super League. Η συμβολή του είναι μεγάλη και στο ψυχολογικό κομμάτι κάτι που ειδικά στο αποψινό ραντεβού με τον έτερο Δικέφαλο, ίσως αποδειχτεί εξόχως σημαντικό.

ΛΙΒΑΓΙΑ

Η φετινή σεζόν του Μάρκο Λιβάγια είναι πάνω κάτω όπως και αυτή της ΑΕΚ. Από μέτρια έως κακή θα έλεγε κανείς. Το τελευταίο διάστημα πάντως δείχνει ανεβασμένος, όπως και όλη η ομάδα γενικά και στην καλή του μέρα είναι ικανός να κρίνει ένα ματς μόνος του. Το χε κάνει και πέρσι εξάλλου στο ίδιο ματς, όταν η ΑΕΚ επικράτησε του αποψινού της αντιπάλου, χάρη σε δικό του γκολ. Η κλάση του αναμφισβήτητη, ο εγωισμός του επίσης μεγάλος, στηρίζει πολλά πάνω του ο Ουζουνίδης αλλά και ο κόσμος της ομάδας, μένει να φανεί στο γήπεδο αν απόψε θα θυμίσει τον περσινό καλό Λιβάγια που έφτασε μέχρι και την Εθνική ομάδα της Κροατίας.

ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ

Το μοναδικό χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, έχει στοιχεία που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων» και είναι ένας παίκτης που ο προπονητής της Ένωσης ήθελε διακαώς από το καλοκαίρι. Δίνει το ύψος που έλειπε στον χώρο του κέντρου, έχει την πάσα που επίσης δεν υπήρχε στο βαθμό που αυτός μπορεί να την προσφέρει και γενικά έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να έχει ένας σύγχρονος μέσος, για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον. Δημιουργία, εξυπνάδα, συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, στοιχεία που αναμένουν όλοι να δουν και απόψε στο γήπεδο που πιθανότατα θα ξεκινήσει βασικός.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Ο Ουκρανός είναι ηγετική παρουσία και φυσιογνωμία στα μετόπισθεν της ΑΕΚ, τόσο με τις ικανότητές και την εμπειρία του όσο και με την σιγουριά που αποπνέει στην ομάδα και τον εκάστοτε παρτενέρ του. Η συμβολή του στο παιχνίδι μεγάλη, μια και βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω κάτι που θα χρειαστεί πολύ και σήμερα αν η ΑΕΚ θέλει να επιβληθεί στον αντίπαλό της και να έχει τα ηνία του ματς.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, η φαρέτρα του αν μη τι άλλο, έχει όπλα για… όλα τα γούστα

ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και αυτός που από πέρσι κιόλας πίστεψε ίσως πρώτος απ’ όλους ότι μπορεί και ήρθε η ώρα αυτή η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Μπορεί πλέον να έχει καθιερωθεί ως μπακ ωστόσο οι επιθετικές του αρετές και η ηγετική του ικανότητα είναι αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό. Δημιουργεί, σκοράρει, μαρκάρει, με λίγα λόγια κάνει τα πάντα και είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του και πως είναι ικανός να πάρει το ματς ακόμα και μόνος του. Λίγοι μήνες έχουν περάσει εξάλλου από το γκολ που άνοιξε το δρόμο στον Δικέφαλο για την κατάκτηση του δεύτερου σερί Κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο.

ΠΕΛΚΑΣ

Από την περσινή κιόλας χρονιά, ο Δημήτρης Πέλκας είνα βασικό και αναντικατάστατο μέλος της 11αδας του ΠΑΟΚ και ένας από τους βασικούς λόγους της ξέφρενης πορείας των «ασπρόμαυρων» προς την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1985. Ο Πέλκας ζει για αυτά τα ματς και φυσικά δεν κρύβεται αλλά συνηθίζει να είναι ο πρωταγωνιστής. Ετσι ήταν και στον τελικό του περασμένου Μαίου όχι μόνο επειδή σκόραρε αλλά με την εν γένει παρουσία του η οποία είναι μια μόνιμη πηγή κινδύνου είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα είτε και σαν κρυφός φορ.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, το μυαλό αυτής της ομάδας, κόβει και ράβει στη μεσοεπιθετική γραμμή των πρωτοπόρων με την αναμφισβήτητη ποιότητά του να ξεχωρίζει. Ο Ολλανδός είναι βαρόμετρο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κάτι που φαίνεται κυρίως όταν δεν αγωνίζεται. Επίσης αποτελεί και έναν από τους βασικού λόγους που η ομάδα του Λουτσέσκου κυριαρχεί στο γήπεδο επί του αντιπάλου της κάτι που δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να κάνει και απόψε.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, αν τελείωνε αυτή τη στιγμή η σεζόν και με τη φυγή του Πρίγιοβιτς, πιθανότατα θα ήταν ο ΜVP της ομάδας. Η φράση «κατέβασε ρολά» έχει βρει την πλήρη εφαρμογή της στο πρόσωπο του Έλληνα πορτιέρο που χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε εύκολα κανείς να ισχυριστεί πως έχει πάρει κάποια ματς μόνος του. Βλέπε Καραϊσκάκης για παράδειγμα, ένα ματς που όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, είναι και ο μισός τίτλος. Ή στην Τρίπολη για να πάμε στα πιο πρόσφατα. Ενα πραγματικό φόβητρο για τον αντίπαλο επιθετικό, που μοιάζει έως και ανίκητος πολλές φορές.

ΒΑΡΕΛΑ

Ο ογκόλιθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ένας βράχος που είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές και στην αντίπαλη περιοχή με τα γκολ που έχει πετύχει. Εκ των βασικών λόγων που ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα στο φετινό πρωτάθλημα (μαζί με την ΑΕΚ) με την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι να μη σημαίνει βέβαια ότι υστερεί και με την μπάλα στα πόδια. Απόψε θα κληθεί να τα βάλει με τον Πόνσε, έναν επιθετικό που στο κουτί «σκοτώνει» και σίγουρα ο προπονητής του θα θέλει να δει από τον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι να τον εξουδετερώνει και του βάζει έναν πονοκέφαλο λιγότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ