Παναθηναϊκός: Κερδίζει τον κόσμο του, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του

Παναθηναϊκός: Κερδίζει τον κόσμο του, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του

Το τριφύλλι, πέραν των αγωνιστικών υποχρεώσεων και όλων των προβλημάτων που διέθετε στην εκκίνηση της σεζόν, είχε ακόμη έναν στόχο. Να «πείσει» τον κόσμο του ότι αξίζει να βρεθεί δίπλα στην ομάδα στο κρύο ΟΑΚΑ. Και αυτό είναι κάτι που έχει πετύχει ήδη...

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της ενημερώνει πως δήλωσε ως κύρια έδρα για το ερχόμενο πρωτάθλημα το ΟΑΚΑ» . Με αυτά τα λόγια η διοίκηση των πρασίνων, στις 7 του περασμένου Αυγούστου, ανακοίνωνε επίσημα ότι το τριφύλλι αποχωρεί από το «Απόστολος Νικολαϊδης» , αποτέλεσμα της κόντρας Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε να επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα μιζέριας και αβεβαιότητας που επικρατούσε στην αρχή της σεζόν στον Παναθηναϊκό, καθώς η δυναμική της Λεωφόρου ώς έδρας δεν μπορούσε να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με αυτή του ΟΑΚΑ. Η πλειονότητα του κόσμου της ομάδας άλλωστε, δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη μετακόμιση.

Κόντρα στα παραπάνω, πέντε μήνες μετά, ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του, έχουν αντιστρέψει τελείως το κλίμα και με την μέχρι τώρα πορεία τους, έχουν κάνει τον κόσμο του «τριφυλλιού» να γεμίζει (όσο είναι δυνατόν) το αχανές ΟΑΚΑ όλο και περισσότερο.

Σίγουρα τα αρκετά και ίσως μη αναμενόμενα νικηφόρα αποτελέσματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Δεν είναι όμως ο μοναδικός παράγοντας.

Είναι η ηρεμία και η σοβαρότητα που βγάζουν οι Δώνης και Νταμπίζας στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Είναι η αισιοδοξία που έβγαζαν οι δυο τους όταν όλα ήταν «μαύρα». Είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Είναι η αυταπάρνηση που δείχνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά…

Παρότι το τοπίο σε διοικητικό επίπεδο ήταν και παραμένει θολό και παρότι ο σύλλογος απέχει αρκετά από τη φυσική του θέση, αυτή του διεκδικητή του πρωταθλήματος, οι οπαδοί του αποδεικνύουν ότι εφόσον λειτουργείς με σεβασμό προς τη φανέλα, το σύλλογο και την ιστορία του, θα σε ανταμείψουν με τη στήριξη τους. Και το έκαναν.

Αποτυπώνεται άλλωστε στα εισιτήρια που έχει κόψει η ομάδα στα 7 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα περσινά, έχοντας αυξηθεί κατά 14,3%.

Και για να μην μιλάμε αυθαίρετα…

Αναλυτικά οι αγώνες και ο αριθμός των εισιτηρίων του Παναθηναϊκού φέτος και πέρσι.

2018-2019

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1, 5974

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0, 12881

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, 3810

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0, 12636

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0, 24731

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1, 4696

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0, 6064

Σύνολο: 70.792

Μέσος όρος ανά παιχνίδι: 10.113

2017-2018

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 0-0

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0, 4391

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, 10620

Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-1, 7555

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0, 13715

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1, 8734

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-1, 8045

* Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πρασίνων απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύνολο: 53060

Μέσος όρος ανά παιχνίδι: 8843

Σημαντική παράμετρος σε αυτή τη σύγκριση, το γεγονός ότι οι πράσινοι πέρσι, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έδωσαν δύο ντέρμπι στην έδρα τους, αυτά με Ολυμπιακό ( μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε όλη τη χρονιά) και ΑΕΚ, σε αντίθεση με φέτος που είχαν μόνο ένα (ΑΕΚ).

Ακόμη, την περασμένη χρονιά το «τριφύλλι» έκοψε σε ολόκληρη τη σεζόν 97271 εισιτήρια, σε σύνολο 14 εντός έδρας αγώνων, κάτι που σημαίνει πως φέτος, ακριβώς στα μισά παιχνίδια, έχει διαθέσει περίπου το 75% αυτών που έκοψε πέρσι!

Και όλα αυτά, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν φέτος είναι αρκετά λιγότερο σε σχέση με πέρσι, γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερη βαρύτητα σε αυτό το επίτευγμα της ομάδας.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε μία ζεστή έδρα και μπορούν να ελπίζουν ότι τα καλύτερα για το σύλλογο και κατ’επέκταση για αυτούς είναι μπροστά τους. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του εγγυώνται για αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ