Αυτοί που «τραβούν» το κουπί του φετινού ΠΑΟΚ

Αυτοί που «τραβούν» το κουπί του φετινού ΠΑΟΚ

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε ορισμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα αποτυπώνεται και μέσα από τους αριθμούς των συμμετοχών στις τρεις διοργανώσεις.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου από το καλοκαίρι που στήθηκε ο ΠΑΟΚ, ενόψει της νέας χρονιάς έδειξε την εμπιστοσύνη του σ’ αυτούς που θα του έκαναν καλύτερη τη ζωή μέσα στο γήπεδο. Ο Ρουμάνος δεν είναι από τους προπονητές που έχουν «παιδιά και αποπαίδια». Απλά θεωρεί πως σε μια ομάδα θα πρέπει να υπάρχει ένας βασικός κορμός που θα επωμιστεί και όλο το αγωνιστικό βάρος. Το ευχάριστο για τον 49χρονο τεχνικό είναι πως έχει καλύτερο ρόστερ από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου. Η διαφορά δυναμικής φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση. Όταν η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει μια καλή εικόνα υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που θα τις δώσουν αυτό που ψάχνει, δηλαδή τη νίκη.

Ο Ρουμάνος, έχει δώσει την ευκαιρία σε όλους ν’ αποδείξουν την αξία τους και να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να κάνει πράξη τους στόχους του. Αυτοί που κατάφεραν να πάρουν φανέλα βασικού και να μην το κουνάνε από το βασικό σχήμα είναι 8-9 ποδοσφαιριστές, σύμφωνα και με τα στατιστικά.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Χοσέ Κρέσπο. Ο Ισπανός αμυντικός αποτελεί τον ρέκορντμαν με 28 συμμετοχές και 2.410 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει και ένα τέρμα. Ακολουθεί ο Πασχαλάκης που έχει 26 συμμετοχές, μετρώντας συνολικά 2.340 λεπτά. Επόμενος στη σειρά είναι ο Μάτος με 26 συμμετοχές και 2.280 λεπτά που επίσης έχει αγωνιστεί σε Super League, κύπελλο και Ευρώπη.

Από την άμυνα πάμε στην επίθεση και στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η μηχανή του γκολ για τον Δικέφαλο έχει 27 συμμετοχές και 2.065 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες μετράει και 18 γκολ. Ακολουθεί ο Μαουρίσιο που έχει πετύχει δύο τέρματα σε 1.750 λεπτά και 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πολύ κοντά του και ο μόνιμος παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή Χοσέ Κάνιας. Ο δεύτερος Ισπανός του ΠΑΟΚ με 23 συμμετοχές, 1.734 λεπτά και δύο τέρματα και στη συνέχεια ο Πέλκας με 1.598 λεπτά και τρία τέρματα σε 22 εμφανίσεις. Τελευταίος είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κι αυτό έχει να κάνει με τους δύο τραυματισμούς που είχε φέτος. Ο Πορτογάλος μετράει 20 συμμετοχές σε 1.592 λεπτά σε δύο διοργανώσεις αυτές του πρωταθλήματος και της Ευρώπης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ