Ο Ιταλός επιθετικός έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες. Δύσκολα τροφοδοτείται μακριά από το σπίτι του «τριφυλλιού».
Όλες οι ομάδες και πολύ περισσότερο ο φετινός νεανικός Παναθηναϊκός αποδίδουν καλύτερα εντός, απ’ ό,τι εκτός.
Το «τριφύλλι» έως τώρα έχει παρουσιάσει διαφορές και δεν θα μπορούσε να μην ισχύει αυτό και σε ατομικό επίπεδο. Από τον βασικό του επιθετικό, όμως, τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος ήταν και η μοναδική μεταγραφή ξένου άνω των 23 ετών, που είχαν δικαίωμα να κάνουν οι «πράσινοι» το καλοκαίρι, σίγουρα ο Γιώργος Δώνης θα ήθελε περισσότερα πράγματα εκτός έδρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται μόνο ο 27χρονος επιθετικός για τη μικρή του συμμετοχή.
Ο Ιταλός δεν τροφοδοτείται κατάλληλα και δεν έχει καταφέρει στο πρωτάθλημα να σκοράρει μακριά από το ΟΑΚΑ, σε ό,τι αφορά τη ροή αγώνα. Έχει ένα τέρμα στην Τρίπολη, αλλά με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης. Σημείωσε, βέβαια κι ένα με τον Παναιτωλικό στο κύπελλο, όπου μάλιστα είχε μπει αλλαγή. Στο πρωτάθλημα, όμως, όπως και όλη η ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω του.
Ο Μακέντα, λοιπόν, μετράει τρία γκολ εντός κι ένα στην Τρίπολη σε δέκα αγώνες. Διαφορά υπάρχει και στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Έχει δύο ασίστ και οι δύο στο ΟΑΚΑ με Λεβαδειακό, Απόλλωνα. Έχει επίσης 14 τελικές, εκ των οποίων οι 11 είναι στο ΟΑΚΑ. Τεράστια διαφορά. Συγκεκριμένα, έκανε 4 με τον Απόλλωνα, 3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι από 2 με Πανιώνιο, ΑΕΚ. Δεν είχε τελική εντός μόνο με τον Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του. Τότε μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά κι έδωσε ασίστ.
Σε ισάριθμα ματς εκτός, ωστόσο, έχει τρεις τελικές. Μία με τον Άρη, μία με τον ΟΦΗ και μία με τον Αστέρα Τρίπολης, η οποία είναι το πέναλτι στο 90’. Δεν κατέγραψε προσπάθεια στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Ακόμα και στα λάθη εκτός έχει περισσότερα και ειδικά σε αγώνες που χρειάζεται να κρατάει τη μπάλα για να ανεβαίνει η ομάδα. Συνολικά έχει 39 λάθη. Τα 15 στο Ολυμπιακό Στάδιο και τα 24 μακριά απ’ αυτό. Με τον Ολυμπιακό (ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον έλεγχο) έκανε προσωπικό αρνητικό ρεκόρ λαθών με 8. Κόντρα στον Άρη που το «τριφύλλι» είχε την κατοχή έκανε 6 και στην Τούμπα είχε 4.