To10.gr κάνει το «ταμείο» της διαχείρισης του κιτρινόμαυρου ρόστερ από τον Πάκο Ερέρα, ο οποίος οδήγησε τον «Θεό του πολέμου» στο 1/3 του πρωταθλήματος. Θα αλλάξουν τα δεδομένα μετά την έλευση του Σάββα Παντελίδη;
Διανύσαμε το 1/3 του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και αν μπορούσαμε να «αποτυπώσουμε» με μια φράση την γεύση που μας αφήνει η παρουσία του Άρη μέχρι στιγμής, θα ήταν η εξής: «Μπορούσε και καλύτερα…».
Η διακοπή βρίσκει τους κίτρινους στην 7η θέση με 15 βαθμούς, οι οποίοι «ερμηνεύονται» σε πέντε νίκες και ισάριθμες ήττες. Με τη διευκρίνιση φυσικά ότι το τελευταίο «τρίποντο» (αυτό με το 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης) ήρθε με προπονητή τον Τόλη Τερζή, καθώς ο Πάκο Ερέρα είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία λίγες ημέρες πριν.
Σε αυτά τα 10 ματς, χρησιμοποιήθηκαν 22 ποδοσφαιριστές σε ένα σύνολο 31 οι οποίοι έχουν δηλωθεί στη Σούπερ Λίγκα. Από αυτούς, τρεις έχουν αγωνιστεί σε όλα τα ματς (Κουέστα, Ματέο Γκαρσία και Γιουνές), με τον Ισπανό τερματοφύλακα να είναι ο μοναδικός που δεν έχει αντικατασταθεί ή περάσει ως αλλαγή σε κανένα.
Αντιθέτως, Λευτέρης Ιντζόγλου, Μπάμπης Παυλίδης και Δημήτρης Διαμαντόπουλος συγκαταλέγονται στους πιο «αδικημένους» έχοντας γράψει μόλις 9, 10 και 18 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα.
Με βάση τα παρακάτω στοιχεία και τα δεδομένα με τα οποία αυτά διαμορφώθηκαν, ενδιαφέρον παρουσιάζει κατά πόσο η κατάσταση στον «Θεό του πολέμου» θα διαφοροποιηθεί για κάποιους παίκτες, μετά την έλευση του Σάββα Παντελίδη.
Πάμε να δούμε αναλυτικά την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που έκαναν (κυρίως) ο Ερέρα (σε 9 ματς) και ο Τερζής (1 ματς) και αν αυτό αλλάξει επί εποχής Σάββα Παντελίδη.
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Στα πρώτα ματς βρέθηκε στην «σκιά» του Μανώλη Τζανακάκη, ο οποίος ήταν… αμετακίνητος στο δεξί άκρο της άμυνας. Σιγά σιγά άρχισε να κερδίζει χρόνο συμμετοχής έχοντας «γράψει» πλέον τρεις συμμετοχές με Πανιώνιο, ΑΕΚ και Απόλλωνα Σμύρνης.
Ούγκο Σόουζα: Μέχρι πέρσι στη Football League ήταν αναντικατάστατος στην κίτρινη άμυνα. Φέτος, με τον «πήχη» στη Σούπερ Λίγκα να ανεβάινει και έχοντας να συναγωνιστεί με σαφώς πιο έμπειρους συμπαίκτες (Βέλεθ, Μάβραϊ) ο ταλαντούχος Πορτογάλος, έχασε τη θέση τη «σιγουριά» του. Με πέντε συμμετοχές στα 10 ματς είναι από εκείνους που έχουν αρκετό χρόνο, χωρίς να έχουν πάρει τη… φανέλα βασικού στο σπίτι τους, όπως λέμε.
Γιώργος Δεληζήσης: Με το πάθος και την αγωνιστικότητά του, είναι ένας από τους παίκτες με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και το γεγονός οτι ο μεν Βέλεθ τραυματίστηκε μένοντας έξω για αρκετό καιρό, ο δε Μάβραϊ προστέθηκε στο ρόστερ αργά. Ο «Δέλη» έχει μετρήσει ως τώρα οκτώ συμμετοχές, ενώ έχει αντικρίσει και δύο κίτρινες κάρτες.
Μίγκιεν Μπάσα: Ξεκίνησε δυνατά στο πρωτάθλημα, ωστόσο βδομάδα με τη βδομάδα η απόδοσή του παρουσίασε φθίνουσα πορεία. Ακόμη κι έτσι, ο Αλβανός μέσος αποτελούσε από τους αγαπημένους του Πάκο Ερέρα, γράφοντας εννέα συμμετοχές, τις περισσότερες ως βασικός. Μόνο με ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ δεν έμεινε στο χορτάρι για 90 λεπτά. Εχοντας δεχθεί τρεις κάρτες, είναι ο μοναδικός παίκτης του Άρη που έχει αντικρίσει τόσες πολλές.
Νικολά Ντιγκινί: Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι επίσης ένας από τους… ακούνητους από το βασικό σχήμα. Εννια συμμετοχές και δύο γκολ με Λαμία και ΑΕΛ αριθμεί ως τώρα ο 30χρονος ποδοσφαιριστής. Αξίζει να σημειωθεί οτι στα οκτώ ματς δεν έχει εξαντλήσει το 90λεπτο, κάτι το οποίο συνέβη μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης. Εχει δώσει και μια ασίστ, αυτή στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα για το 2-1 από τον Γκάμα.
Λευτέρης Ιντζόγλου: Οπως και ο Σόουζα, έτσι και ο Ιντζόγλου ήταν από τους «βράχους» της 11άδας του Άρη ως πέρσι. Φέτος αυτό δεν συμβαίνει για τον 31χρονο Ελληνα μέσος ο οποίος έχει πάρει μόνο μια μικρή… γεύση από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Για την ακρίβεια έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά, συγκεκριμένα στο ματς της πρεμιέρας με τη Λαμία και αυτό για εννέα λεπτά!
Θωμάς Ναζλίδης: Ο Ελληνας επιθετικός δεν κατάφερε να πείσει τον Ερέρα προκειμένου να ξεκινάει βασικός, ωστόσο, αποτελούσε μία από τις… δεδομένες αλλαγές που έκανε ο Ισπανός, στα περισσότερα τουλάχιστον ματς. Άλλωστε οι κίτρινοι δεν βρίθουν επιθετικών λύσεων, με τις επιλογές να είναι μετρημένες. Συγκεκριμένα μέτρησε ως τώρα έξι συμμετοχές, παίζοντας πάντως στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Παρέμεινε στο χόρτο τα περισσότερα λεπτά στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα, συγκεκριμένα 48.
Νικολάς Κολάσο: Ο Αργεντινός αποτελούσε μια από τις σταθερές του Πάκο, παρότι σχεδόν σε κανένα ματς δεν κατάφερε να δικαιώσει τις περγαμηνές για τις οποίες αποκτήθηκε από τους κίτρινους. Χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις (εσωτερικός μέσος, εξτρέμ, αριστερό μπακ) και μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε επτά ματς, τα περισσότερα ως βασικός. Συνήθως όμως γίνεται αλλαγή καθώς η απόδοσή του δεν αρκούσε ώστε να τον κρατήσει ως το φινάλε κάθε παιχνιδιού. Μόνο με ΠΑΣ και Ολυμπιακό έβγαλε όλο το 90λεπτο.
Ματέο Γκαρσία: Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι ο κορυφαίος και πιο σταθερός παίκτης του Άρη σε αυτό το 1/3 του πρωταθλήματος που έχουν διανύσει ως τώρα. Δικαίως έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής, μετρώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Με πέντε γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ των κίτρινων, ενώ έχει μοιράσει και 1 ασίστ. Ετσι μόνο σε δύο ματς έγινε αλλαγή και συγκεκριμένα στο τελευταίο στη Ριζούπολη (στο 55′ λόγω τραυματισμού), αλλά και με τον ΠΑΣ που αντικαταστάθηκε στο 80′.
Μπάμπης Παυλίδης: Πέρσι στην Football League είχε τον τίτλο του παίκτη «game – changer», καθώς στα περισσότερα ματς περνούσε ως αλλαγή σημειώνοντας καθοριστικά γκολ για την ομάδα του. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να είναι το ίδιο ουσιαστικός για τον Αρη και έτσι έχει περιοριστεί σε μία και μοναδική συμμετοχή, αυτή με τον Λεβαδειακό, όπου πέρασε αλλαγή για ένα δεκάλεπτο.
Γιώργος Βαλεριάνος: Ο Ελληνας αριστερός μπακ ήταν από τους βασικούς στο ξεκίνημα της σεζόν. Κάτι όμως ένας τραυματισμός που αντιμετώπισε, κάτι η χρησιμοποίηση του Μενέντεθ στα τελευταία ματς, περιόρισε τον χρόνο συμμετοχής του. Ακόμη κι έτσι όμως παραμένει ένας από τους «ενεργούς» παίκτες του κιτρινόμαυρου ρόστερ, με πέντε συμμετοχές. Σε όσα ματς έχει παίξει, εξαντλεί το 90λεπτο, με εξαίρεση αυτό κόντρα στον Απόλλωνα όπου πέρασε στο ματς στο τελευταίο 25λεπτο.
Μπρούνο Γκάμα: Ο Πορτογάλος εξτρέμ εστω και αν δεν έχει πιάσει σταθερά καλή απόδοση, αποτελεί έναν από τους πιο ικανούς παίκτες της ομάδας του. Ετσι κατάφερε να γράψει εννέα συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ αν δεν έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με τον Αστέρα λόγω τραυματισμού, τότε λογικά θα έγραφε το απόλυτο.
Νικολάς Μαρτίνες: Ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα και όντας αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση δεν μπόρεσε να κερδίσει την εκτίμηση του Ερέρα. Παρ’ όλα αυτά το τελευταίο διάστημα έχει μετρήσει πέντε συμμετοχές (κυρίως ως αλλαγή) και 1 ασίστ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για το 2-0. Βασικός ξεκίνησε μόλις στο τελευταίο ματς, αυτό της περασμένης Δευτέρας στη Ριζούπολη.
Δημήτρης Διαμαντόπουλος: Οπως αναφέρουμε και στην αρχή του κειμένου, συγκαταλέγεται στους παραγκωνισμένους. Πέρσι αποτέλεσε ίσως τον πιο καταλυτικό ποδοσφαιριστή του Άρη, σκοράροντας πολλά γκολ και μοιράζοντας αρκετές ασίστ. Φέτος όμως μετρά μόλις μία συμμετοχή, αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου έγραψε 18 λεπτά όλα κι όλα.
Χαμζά Γιουνές: Ο Τυνήσιος έχει αγωνιστεί και στα 10 ματς ως τώρα, μετρώντας τρία γκολ, τα δύο με πέναλτι, κόντρα σε Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης, κι ένα ακόμη με την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο. Παράλληλα έχει αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες, παρότι επιθετικός. Γενικότερα πάντως δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του.
Χουλιάν Κουέστα: Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει… ριζώσει κάτω από την εστία του Άρη, μετρώντας το απόλυτο των συμμετοχών (10). Δικαίως καθώς με εξαίρεση κάποια λαθάκια, δικαιώνει απόλυτα τους κίτρινους για την επιλογή τους. Με 947 λεπτά συμμετοχής είναι μακρά ο πρώτος της ομάδας του, έχοντας αφήσει στον πάγκο έτερους δύο «κίπερ», Καντιμοίρη και Αναγνωστόπουλο.
Χαβιέ Ματίγια: Ο Ισπανός μέσος ήταν αναντικατάστατος στα πρώτα ματς, ωστόσο μετά και την ενσωμάτωση των Μανώλη Σιώπη, είδε τον χρόνο του να μικραίνει. Ακόμη κι έτσι έχει αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια και είναι από τους παίκτες που είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή είναι από αυτούς που «υπολογίζονται». Στο ματς με τον Ολυμπιακό έγραψε τη μικρότερη συμμετοχή του με 19 λεπτά. Εχει δώσει μία ασίστ την 1η αγωνιστική με τη Λαμία.
Μανώλης Τζανακάκης: Με οκτώ συμμετοχές ως τώρα, δείχνει πως είναι από τους πιο «απαραίτητους» παίκτες. Μάλιστα στις επτά εξ αυτών έχει βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο, έχοντας γίνει αλλαγή μόνο στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα μετά από 56 λεπτά, πέρασε εκτός για… χάρη του Κωνσταντινίδη.
Αλεξ Μενέντεθ: Τις πρώτες αγωνιστικές, έβλεπε τα πρώτα ματς από τον… πάγκο, ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια έχει κερδίσει χρόνο συμμετοχής, ξεκινώντας βασικός. Εξι συμμετοχές για τον Ισπανό μπακ-εξτρέμ που έκανε «σεφτέ» ως αλλαγή στο ματς με την ΑΕΛ για 14 λεπτά. Στα υπόλοιπα πέντε έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο το 90λεπτο.
Μανώλης Σιώπης: Ηρθε καθυστερημένα στον Αρη, όμως από τη στιγμή που έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής έχει «καπαρώσει» θέση στην 11άδα. Οκτώ συμμετοχές για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που έχει αντικρίσει και μία κίτρινη κάρτα. Εχει περάσει ως αλλαγή σε τρία ματς (με Αστέρα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ αντικαταστάθηκε σε αυτό με τον Ολυμπιακό στο 77′ Στα υπόλοιπα ξεκίνησε και τελείωσε.
Μέργκιμ Μάβραϊ: Ηταν μία από τις τελευταίες μεταγραφές του Άρη και χρειάστηκε χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί. Παράλληλα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα γαστρεντερίτιδας, ενώ δεν συμμετείχε στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εθνικής Αλβανίας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την όχι σταθερά καλή απόδοσή του, τον έχουν περιορίσει στις μόλις τρεις συμμετοχές. Πάντως σε όλες έχει αγωνιστεί βασικός, χωρίς μάλιστα να γίνει αλλαγή. Συγκεκριμένα κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΑΕΚ.
Φραν Βέλεθ: Ο Ισπανός στόπερ ενδεχομένως θα είχε μετρήσει το απόλυτο αν δεν είχε τραυματιστεί και στη συνέχεια υποστεί υποτροπή που τον κράτησαν για αρκετό καιρό εκτός. Ακόμη κι έτσι έχει παίξει σε επτά ματς, σε όλα βασικός, με εξαίρεση αυτό με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο αντικαταστάθηκε μετα από 24 λεπτά, λόγω του ότι υποτροπίασε.
Αναλυτικά οι συμμετοχές και ο αγωνιστικός χρόνος των παικτών του Άρη
Δημήτρης Κωνσταντινίδης, 3 συμμετοχές, 211 λεπτά
Ούγκο Σόουζα, 5 συμμετοχές, 247 λεπτά
Γιώργος Δεληζήσης, 8 συμμετοχές, 759 λεπτά
Μιγκιέν Μπάσα, 9 συμμετοχές, 746 λεπτά
Νικολά Ντιγκινί, 9 συμμετοχές, 712 λεπτά
Λευτέρης Ιντζόγλου, 1 συμμετοχή, 9 λεπτά
Θωμάς Ναζλίδης, 6 συμμετοχές, 137 λεπτά
Νικολάς Κολάσο, 7 συμμετοχές, 374 λεπτά
Ματέο Γκαρσία, 10 συμμετοχές, 891 λεπτά
Μπάμπης Παυλίδης, 1 συμμετοχή, 10 λεπτά
Γιώργος Βαλεριάνος, 5 συμμετοχές, 402 λεπτά
Μπρούνο Γκάμα, 9 συμμετοχές, 796 λεπτά
Νικολάς Μαρτίνες, 5 συμμετοχές, 138 λεπτά
Δημήτρης Διαμαντόπουλος 1 συμμετοχή, 18 λεπτά
Χαμζά Γιουνές, 10 συμμετοχές, 802 λεπτά
Χουλιάν Κουέστα, 10 συμμετοχές, 947 λεπτά
Χαβιέ Ματίγια, 9 συμμετοχές, 634 λεπτά
Μανώλης Τζανακάκης, 8 συμμετοχές, 718 λεπτά
Αλεξ Μενέντεθ, 6 συμμετοχές, 488 λεπτά
Μανώλης Σιώπης, 8 συμμετοχές, 502 λεπτά
Μέργκιμ Μάβραϊ, 3 συμμετοχές, 284 λεπτά
Φραν Βέλεθ, 7 συμμετοχές, 592 λεπτά
- Αναγνωστόπουλος, Καντιμοίρης, Σταμπουλίδης, Ανάκογλου, Μπακουτσής, Βίτορ, Καλλίδης, Μπαγκαλιάνης, Σταματής, δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής για διάφορους λόγους.