Ο Παναθηναϊκός έδιωξε «πρωταγωνιστές»

Ο Παναθηναϊκός έδιωξε «πρωταγωνιστές»

Η πλειονότητα των ξένων που αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό όταν ο Αλαφούζος αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα, είναι βασικά γρανάζια στις ομάδες τους.

Ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα πρότζεκτ με αρκετά νέα παιδιά, που λόγω της διάθεση που δείχνουν, το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Ένα πρότζεκτ, βέβαια, που δεν προήλθε με πλάνο. Ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Γενάρη του 2017 ουσιαστικά άρχισε να κλείσει την κάνουλα και να σκέφτεται τη δραματική μείωση του μπάτζετ. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους και τον Γενάρη του 2018 αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι απ’ αυτούς θα έκαναν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Αν ήταν τώρα στην ομάδα, σε ένα κράμα με αυτά τα νέα παιδιά όπως οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομμάτης, Στάικος, Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να διεκδικεί κάτι περισσότερο από ένα απλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι νέοι κερδίζουν σε εμπειρίες και βελτιώνονται όταν εκτός από τα ματς και στις προπονήσεις συναγωνίζεται σπουδαίους παίκτες. Ο Μαυρομμάτης θα είχε ενδεχομένως καλύτερη εικόνα με τον Μολέντο δίπλα του, ή οι Μπουζούκης, Καμπετσής και οι υπόλοιποι με τους Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες.

Η πλειονότητα των παικτών που αποχώρησαν είναι βασικά γρανάζια στις ομάδες τους. Απόδειξη ότι το «τριφύλλι» είχε καλούς παίκτες, αλλά ήταν τόσα πολλά τα λάθη και τα ανοίγματα χωρίς λογική τα προηγούμενα χρόνια, που η ομάδα λύγισε από τους πιστωτές. Μία απλή έρευνα αποδεικνύει τον ρόλο που έχουν τώρα στους συλλόγους τους παίκτες που έφυγαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, από το καλοκαίρι του 2017 κι έπειτα.

Μάρκους Μπεργκ: Ότι πουλήθηκε κάτω από την αξία του είναι γνωστό. Αλλά από τη στιγμή που ήταν απλήρωτος και με προσφυγή έμενε ελεύθερος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε διαπραγματευτικό ατού. Πήγε στην Αλ Αϊν και ως κλασικός επαγγελματίας δεν πήγε απλώς για τα λεφτά και για τουρισμό, όπως πολλοί συνάδελφοί του. Κάνει πλάκα στην αραβική Χερσόνησο και σε 39 ματς έχει 38 γκολ και  11 ασίστ. Τα λόγια είναι περιττά.

Ζέκα: Όπως και ο Σουηδός έτσι και ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού και διεθνής μέσος πλέον, πουλήθηκε σε χαμηλότερη τιμή της αξίας του. Στην Κοπεγχάγη μέχρι και κορεό  έκαναν το όνομά του οι οπαδοί της. Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, αυτός ο βιονικός χαφ μετράει 58 ματς δύο γκολ, πέντε ασίστ.

Ροντρίγκο Μολέντο: Ο 31 ετών Βραζιλιάνος είναι πραγματικός ογκόλιθος. Δεν υπήρχαν τα λεφτά για να μείνει και πήγε στην Ιντερνασιονάλ, όπου είναι δεύτερη και θα παίξει στο Λιμπερταδόρες. Βασικό στέλεχος με 22 ματς και δύο γκολ. Σταθερή αξία στην αμυντική γραμμή.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Ο 27χρονος Αργεντινός μέσος έφυγε ξεκάθαρα για τα χρήματα. Η Αλάνιασπορ σίγουρα δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του, αφού παλεύει για την παραμονή. Φέτος έχει 12 συμμετοχές και είναι βασικός. Σε λιγότερο από έναν χρόνο (έφυγε τον περασμένο Γενάρη) μετράει 28 αγώνες, τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Ρόμπιν Λουντ: Ένας κλασικός Σκανδιναβός χαφ. Όχι εντυπωσιακός, αλλά πειθαρχημένος, δουλευταράς. Αξιοπρεπής και σημαντικός, όπως φάνηκε κι εναντίον της Εθνικής μας. Κουράστηκε από την κατάσταση στο οικονομικό και για να μείνει ζήτησε ένα εκατ. ευρώ προμήθεια για τον μάνατζερ και πριμ υπογραφής. Ο Νταμπίζας είπε φυσικά όχι στον 25χρονο χαφ και κατέληξε στη Σεγούντα με τη Χιχόν. Εκεί έχει εννέα ματς (από τα 13), ένα γκολ, μία ασίστ.

Λουτσιάνο Νέβες: Ο 25χρονος Βραζιλιάνος είχε ποιότητα, αλλά λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να την βγάλει. Αν ήταν υγιής φυσικά, θα έφευγε τον Γενάρη κι όχι στη λήξη της σεζόν. Συνεχίζει από τον περασμένο Ιούλιο στη Φλουμινένσε (είναι στη μέση της βαθμολογίας) και έχει 19 ματς, πέντε γκολ, δύο ασίστ. Καλή επίδοση, έπειτα από δύο χιαστούς.

Αντρές Τσάβες: Ο 26χρονος Αργεντινός ήρθε με βαριά καρδιά, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Ένας τραυματισμός, συν το οικονομικό πρόβλημα, τον οδήγησε να φύγει πριν καν βγει το 2017. Συνεχίζει στην Ουρακάν, η οποία είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα. Συνολικά, έχει 19 ματς (10 πέρσι, 9 φέτος ) με πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Όσκαρ Χίλιεμαρκ: Ποιοτικός μέσος. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, που ήταν στο Μουντιάλ με την εθνική του ομάδα, ξενέρωσε γρήγορα… Γύρισε στην Τζένοα τον Γενάρη του 2018 και έκτοτε είναι βασικός στο καμπιονάτο. Έχει 26 ματς (τα 11 φέτος) και πέντε ασίστ.

Νίκλας Χουλτ: Πήγε στην ΑΕΚ τον Γενάρη, πήρε πρωτάθλημα και φέτος παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. Έφυγε με λιγότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε στον Παναθηναϊκό, απόδειξη των λαθών που έχουν γίνει. Συνολικά, στην Ένωση μετράει 27 παιχνίδια με τρεις ασίστ.

Βίκτωρας Κλωναρίδης: Με τον Ουζουνίδη, δίπλα στον Μπεργκ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά στον φετινό Παναθηναϊκό θα ήταν μία αξιόπιστη λύση. Πήρε πρωτάθλημα πέρσι, έχοντας μόνο ένα γκολ σε 24 παιχνίδια. Φέτος σε 15 ματς, έχει έξι γκολ, τα τέσσερα σε προκριματικά και όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιακούμπα Σιλά: Ο 27χρονος Αφρικανός μέσος, δεν έδειξε στο μικρό διάστημα στο «τριφύλλι» ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Έφυγε επίσης στο τέλος του πρώτου γύρου πέρσι. Πήγε στη Μέχελεν και βίωσε τον υποβιβασμό. Συνολικά, έχει 13 παιχνίδια, χωρίς γκολ.

Γκιγέρμο Μολίνς: Ο έμπειρος φορ ήθελε να μείνει και ο Νταμπίζας αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο, αλλά δεν προχώρησε. Ο Σουηδός, που είχε κατά καιρούς σοβαρά θέματα τραυματισμού επέστρεψε στα τέλη Ιουλίου στη Μάλμε, αλλά δεν μέτρησε καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα, που μόλις ολοκληρώθηκε. Ούτε στην Ευρώπη.

Γιώργος Κουτρουμπής: Κόστιζε μεικτά περίπου 800.000 ευρώ και ο Ουζουνίδης δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος. Έφυγε με προσφυγή, αλλά τελικά βρέθηκε λύση. Στο μισό της περασμένης σεζόν έπαιξε στη Σταντάρ Λιέγης, ωστόσο, δεν έμεινε και πλέον δεν έχει ομάδα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ