ΠΑΟΚ : Ο Ζαμπά κάνει τη διαφορά, περιμένοντας τους… άλλους

ΠΑΟΚ : Ο Ζαμπά κάνει τη διαφορά, περιμένοντας τους… άλλους

Πλην του Λέο Ζαμπά, κανένας άλλος ποδοσφαιριστής που ήρθε το καλοκαίρι στην Τούμπα δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει το ψωμάκι του. Από τη μια η διαχείριση του Λουτσέσκου και από την άλλη οι επιλογές που έχουν γίνει στα πρόσωπα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πιο ακριβό πάγκο σε... απραξία.

Οι δυο συνεχόμενες ήττες από τη Βίντι η ισοπαλία από τον Ατρόμητο σε συνδυασμό με το κακό ποδόσφαιρο, που αποδίδει η ομάδα έχουν μια απογοητεύσει στους φίλους της ομάδας. Από εκεί που όλοι πετούσαν στα σύννεφα και κάνανε όνειρα για την ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι με το σούπερ ρόστερ, άρχισαν πλέον να αναθεωρούν κάποιες απόψεις τους. Κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόταν η ομάδα, αλλά δεν ήρθαν ποτέ. Πιστεύουν πως και φέτος το σωματείο δεν έκανε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις με αποτέλεσμα το ρόστερ της ομάδας ναι μεν να φαίνεται γεμάτο, αλλά στην ουσία… άδειο.

Αυτό όμως που κυρίως προβληματίζει, είναι το γεγονός πως η ομάδα με αυτό το ποιοτικό ρόστερ δεν έχει αποδώσει, ούτε καν πλησιάζει στο περσινό εντυπωσιακό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Πλην του Ζαμπά και σιγά-σιγά του Βέρνμπλουμ όσοι ήρθαν το καλοκαίρι δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα αγωνιστικά. Ας δούμε μια – μια όλες τις περιπτώσεις.

Στέλιος Κίτσιου: Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός ήρθε για να βοηθήσει το Λέο Μάτος για να βγει η χρονιά. Ο Κίτσιου αγωνίστηκε σε ένα μόλις παιχνίδι, αυτό με τον Άρη για το κύπελλο, καταγράφοντας μόλις 59λεπτά συμμετοχής καθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Αλίν Τόσκα: Έχει αγωνιστεί και στις τρεις διοργανώσεις έχοντας 5 συμμετοχές (474 λεπτά). Έχεις 5 κλεψίματα και μια επέμβαση. Ο Ρουμάνος είναι ένας καθαρός αμυντικογενής ποδοσφαιριστής και σε καμία περίπτωση δεν είναι αντί-Βιερίνια. Ήταν μέγα λάθος η απόφαση να παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στον Ατρόμητο ο Γιαννούλης.

Γεβγέν Χατσερίντι: Ο Ουκρανός ήταν επιλογή της οικογένειας Σαββίδη και βγήκε για πρώτη φορά από την πατρίδα αναζητώντας μια θέση στην αρχική 11αδα. Ο Χατσερίντι δεν είναι στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς. Το επεισόδιο στη Μόσχα με τις καλαμίδες του τον έχουν βάλει στο περιθώριο και ψάχνει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αμρ Ουάρντα: Ο Αιγύπτιος ήρθε με φόρα από το Περιστέρι αναζητώντας την καθιέρωση του στον ΠΑΟΚ. Ο Ουάρντα υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα με τον Λουτσέσκου να του επιβάλει τιμωρία. Άρχισε και πάλι να παίρνει χρόνο συμμετοχής, όμως δεν δείχνει ικανός να κερδίζει τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό.

Νίκος Καρέλης: Ο Κρητικός ήρθε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ και στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος μέσα στην ομάδα. Μέχρι στιγμής έχει 271 λεπτά συμμετοχής με την Ασπρόμαυρη φανέλα, όμως στα τελευταία παιχνίδια είναι εκτός αποστολής.

Τσούμπα Ακπόμ: Ο Άγγλος επιθετικός είναι ίσως ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής που ήρθαν το καλοκαίρι. Στα 19 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 73 λεπτά συμμετοχής. Είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας με τον Λουτσέσκου να δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Πρίγιοβιτς, ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια.

Μερίδιο ευθύνης σαφώς έχει και ο προπονητής, αλλά και οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν αυτούς τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ με βάση την συνεισφορά τους, βγαίνει χαμένος διπλά, γιατί και δεν έχει κερδίσει σε αγωνιστικό επίπεδο και εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν χωρίς αντίκρισμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έξι ματς, τα τέσσερα από αυτά είναι στην έδρα του και μόλις δυο με Λαμία, Λεβαδειακό εκτός. Είναι προφανές πως το 6X6 μπορεί εύκολα να γίνει, αλλά δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο. Το θέμα είναι πως η ομάδα θα καταφέρει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Αυτό σίγουρα θα το βρουν οι παίκτες και ο Λουτσέσκου. Σε πρώτη φάση το ματς με τον Παναιτωλικό είναι αυτό που ενδιαφέρει και αμέσως μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, την Τετάρτη για το Κύπελλο. Στη συνέχεια υπάρχει μια διακοπή όπου ο ΠΑΟΚ οφείλει να ανασυνταχθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ