Πως… έφτασε στα Σπάτα ο «Τίγρης»

Πως… έφτασε στα Σπάτα ο «Τίγρης»

Το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα και την ομιλία του στους παίκτες της ΑΕΚ

Πάντα η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη κοντά στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μετρά πολύ. Είναι ο ηγέτης, ο άνθρωπος που έφερε ξανά την ΑΕΚ από το… μηδέν στην κορυφή και αυτός που έχει το μοναδικό τρόπο να «ξυπνά» την ομάδα όταν κρίνει ότι το χρειάζεται.

Η εικόνα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον «ταρακούνησε». Τον ανησύχησε ως απόδοση, όχι ως αποτέλεσμα. Αλλά δεν αποφάσισε με πανικό. Αφησε την ομάδα να ηρεμήσει μόνη της, να ξεκουράσει το μυαλό της και να βγάλει αντίδραση στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο. Εκεί το είδε αυτό. Ικανοποιήθηκε από την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα σε ένα top κλαμπ παγκοσμίου κλάσης που χρειάστηκε ένα πέναλτι… μεγάλης ομάδας για να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο, τα όσα είχε δει με τον ΠΑΟ τον είχαν ανησυχήσει πολύ. Κυρίως κάποιες συμπεριφορές εντός αποδυτηρίων, τις οποίες πληροφορήθηκε άμεσα. Και έτσι πήρε την απόφαση χθες, δύο ημέρες πριν το δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ να… ξυπνήσει την ομάδα. Για να κάνει ότι περνά από το χέρι έρθει ώστε μην προκύψει άλλη απώλεια την Κυριακή το μεσημέρι.

Και το έκανε με το δικό του τρόπο. Μπήκε αυτός μπροστά. Έθεσε τον στόχο του δεύτερου σερί πρωταθλήματος ως… αυτοσκοπό του κλαμπ. Και αν δεν το πετύχουν, όλοι μαζί θα έχουν αποτύχει με πρώτο αυτόν. Και εκεί ξέρει καλά ότι έτσι μπορεί να «ξυπνά» τον εγωισμό όλων στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Άλλωστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο σπανίζει το φαινόμενο ο επικεφαλής να παίρνει την ευθύνη στις αποτυχίες, να βγαίνει μπροστά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και ο Μελισσανίδης το έκανε αυτό, κόντρα σε πρόσφατες αντιδράσεις αντίστοιχων προέδρων μεγάλων ομάδων. Και αυτό είναι στοιχείο που κάνει τον «Τίγρη» να ξεχωρίζει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα για να «κερδίζει» την ουσία.

Όμως πως έφτασε στα Σπάτα ο Μελισσανίδης; Ο ένας σοβαρός λόγος ήταν ότι έγινε έξαλλος με την εικόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσε να «καταπιεί» την απάθεια και την αδιαφορία. Ο δεύτερος και επίσης σοβαρός για τον ίδιο, ήταν ο Ούρος Τσόσιτς. Η απαράδεκτη ενέργεια του με τον Χουλτ… λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακριβά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καθησύχασε τον «Τίγρη» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και η συγγνώμη του Σέρβου ενίσχυσε την απόφαση του να μην προβεί στο χειρότερο σενάριο για τον παίκτη.

Και άπαντες στην ΑΕΚ με την αποχώρηση του από τα Σπάτα, έμειναν με την εντύπωση ότι τους πιστεύει και τους στηρίζει πολύ για το πρωτάθλημα, παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη για πιθανή αποτυχία. Και ειδικά σε μια χρονιά που η ΑΕΚ έχει ήδη περάσει στους ομίλους του Champions League, έχοντας πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Ωστόσο, όλοι στην ΑΕΚ βλέπουν… πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ