Τα μισά λάθη τα έκανε η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. Πρώτη φορά τόσο λίγες τελικές το τριφύλλι.
Στο πρώτο πολύ δυνατό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Έφτασε η όγδοη αγωνιστική που το «τριφύλλι» δεν πανηγύρισε γκολ, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος τερμάτων ανά παιχνίδι να πέσει για πρώτη φορά κάτω από το 2. Συγκεκριμένα, στο 1,75.
Πώς να μην συμβεί αυτό όταν οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς μόλις με τρεις τελικές και μάλιστα οι δύο εκτός περιοχής, έναντι 16 του ΠΑΟΚ (οι δέκα εντός περιοχής). Δύο σουτ είχε ο Μπουζούκης κι ένα ο Καμπετσής. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες, δέχθηκε δύο γκολ από πλαγιοκοπήσεις και αρκετές φάσεις βγήκαν από τα άκρα, αλλά το πρόβλημα, ήταν ότι δεν κρατούσαν μπάλα οι μεσοεπιθετικοί του.
Σε δύο ακόμα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε λιγότερες τελικές από τον αντίπαλο, αλλά μόνο στο ένα ματς φάνηκε η διαφορά. Στην Τρίπολη, ο Αστέρας είχε δέκα φάσεις και ο Παναθηναϊκός επτά. Αλλά πήρε τον βαθμό στο τέλος. Με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, παράλληλα, το «τριφύλλι» είχε επτά τελικές και η ομάδα της Φθιώτιδας οκτώ, αλλά η ομάδα του Δώνη έκανε γκολ όλες τις καλές ευκαιρίες κι επικράτησε 3-1. Στα υπόλοιπα ματς οι τελικές είχαν ως εξής: Με τον Πανιώνιο 14-6, με τον ΠΑΣ Γιάννινα 18-6, με τον Λεβαδειακό 8-6, με την ΑΕΛ το «τριφύλλι» είχε 12 προσπάθειες και οι Θεσσαλοί οκτώ. Και στην πρεμιέρα στην Ξάνθη, οι τελικές ήταν 10-7 υπέρ του Παναθηναϊκού. Για τρίτη φορά, λοιπόν, το «τριφύλλι» είχε μονοψήφιο αριθμό τελικών. Δεν έφτασε, όμως, ούτε τις μισές όσων είχε με τη Λαμία.
Πολλά λάθη
Οι «πράσινοι» στην Τούμπα εμφάνισαν αδυναμίες ανασταλτικά, ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινούσε από την επίθεση. Το πρέσινγκ δεν είχε αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η αμυντική γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο να δέχεται επιθέσεις κατά κύματα. Ο Παναθηναϊκός έκανε 46 λάθη. Όχι πολύ περισσότερα από τον μέσο όρο του, που είναι 41 ανά παιχνίδι, για να το θεωρήσεις εγκληματικό. Ο ΠΑΟΚ απλώς να αναφέρουμε ότι είχε 53 λάθη στο ματς. Αλλά στο 4-4-2 που παρέταξε ο Δώνης, οι μεσοεπιθετικοί Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και οι επιθετικοί Μακέντα, Καμπετσής θα έπρεπε να έχουν και περισσότερα κλεψίματα και φυσικά λιγότερα λάθη.
Το αντίθετο, όμως, συνέβη. Από τα 46 λάθη, αυτοί έκαναν τα 23!!! Ακριβώς τα μισά. Αν προσθέσουμε και τα δέκα των δύο αμυντικών χαφ του Κουρμπέλη και του Δώνη, φτάνουμε στα 33 λάθη! Από τα 43, διότι τρία χρεώθηκε και ο Διούδης. Πολλά για τις δύο γραμμές, ώστε να μπορέσει να αντέξει την πίεση η τετράδα της άμυνας. Ο Μπουζούκης ήταν ο πρώτος πράσινος σε λάθος μεταβιβάσεις με οκτώ, ακολούθησε ο Χατζηγιοβάνης (δεύτερο σερί κακό παιχνίδι μετά τον Πανιώνιο και είναι φανερό ότι δείχνει κουρασμένος, όταν παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του συνεχόμενα ματς) με επτά κι από τέσσερα είχαν οι Μακέντα, Καμπετσής. Από πέντε λάθη κατέγραψαν και οι Κουρμπέλης, Δώνης, που επίσης δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά.
Προσθέστε ότι από τους τρεις που μπήκαν αλλαγή, Μουνιέ, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη, τρία λάθη είχε ο τελευταίος, Που έπαιξε ως μεσοεπιθετκός. Δηλαδή, τα 36 λάθη από τα 43 (αφαιρούμε τον Διούδη) έγιναν από παίκτες πλην της αμυντικής γραμμής. Πόσο να κρατήσει η άμυνα; Για παράδειγμα, ο Ινσούα που φάνηκε σε πρώτη ανάγνωση να μην τα πηγαίνει καλά κόντρα στους Μάτος, Ζαμπά και κατόπιν Λημνιό (ο Αργεντινός δεν βοηθήθηκε στις αλληλοκαλύψεις) είχε εννέα κλεψίματα, δέκα σωστές πάσες και μόνο δύο λάθη. Πόσο να κρατήσει, λοιπόν, η άμυνα, όταν από τη σέντρα και μπροστά δεν μπορείς να απειλήσεις ή να κρατήσεις μπάλα για να δώσεις ανάσες;