Οι σκέψεις Δώνη για την Τούμπα

Οι σκέψεις Δώνη για την Τούμπα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να αφήσει το 4-2-3-1 είτε για να παίξει με τρεις στα χαφ είτε για να παρατάξει τρεις στην άμυνα. Μπήκε με την ομάδα και ο Στάικος, εκτός ο Μουνιέ.

Ο Γιώργος Δώνης σε ό,τι αφορά το σύστημα, έχει αποδείξει ότι δεν είναι δογματικός. Ανάλογα τον αντίπαλο, τις συνθήκες που διαμορφώνονται στον αγώνα, παρατάσσει και την ομάδα του.
Στο τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-4-2 και παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε νωρίς γκολ, η πρώτη αλλαγή του τεχνικού του «τριφυλλιού» οδήγησε σε αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1. Αυτό το σύστημα και το 3-4-2-1 είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες κινείται ο 49χρονος προπονητής. Κόντρα στον ΠΑΟΚ και μάλιστα στην Τούμπα είναι από τα παιχνίδια που θα διαμορφώσει με γνώμονα την ποιότητα του αντιπάλου.

Η πρώτη απλή σκέψη του Δώνη είναι να παίξει με τριάδα στην άμυνα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια κόντρα στον έναν φορ του «Δικεφάλου», τον Πρίγιοβιτς και θα υπάρχει και η στήριξη των ακραίων μπακ χαφ, απέναντι στους τρεις μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει 4-2-3-1.
Αυτή είναι η μία σκέψη, όμως. Υπάρχει το σενάριο να παίξει ο Παναθηναϊκός 4-3-3. Ένα σύστημα που το επέλεξε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ και είχε σαν αποτέλεσμα να ελέγξει τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός και να μην αφήσει καθόλου τους Θεσσαλούς να απειλήσουν. Μην ξεχνάμε και τη σημαντική απουσία του Μαουρίσιο. Ο Δώνης είναι πιθανό δίπλα στους Κουρμπέλη, Δώνη να προσθέσει τον Τζανδάρη ή ακόμα και τον Χατζηθεοδωρίδη ή τον Κάτσε. Κι αυτό για να έχει τρεις χαφ απέναντι στους δύο του ΠΑΟΚ και επίσης να υπάρχει παίκτης και στον χώρο ευθύνης του Πέλκα, ο οποίος πρεσάρει ψηλά και είναι ο πρώτος παίκτης που υποδέχεται τη μπάλα στον άξονα ανάμεσα στις γραμμές της αντίπαλης άμυνας.

Το 4-2-3-1 φυσικά και δεν αποκλείεται. Διατηρεί τον Παναθηναϊκό με περισσότερους παίκτες στην επίθεση κι επίσης θα υπάρχουν στα άκρα δύο παίκτες. Μ’ αυτό το σύστημα επικρατέστεροι να παίξουν στα άκρα είναι οι Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης και δεκάρι ο Μπουζούκης. Οι ακραίοι εκτός από το επιθετικό κομμάτι θα έχουν πολλή δουλειά και στην άμυνα, διότι θα πρέπει να περιορίσουν τις συχνές προωθήσεις των Μάτος, Βιεϊρίνια.

Ο Δώνης, πάντως, αναμένεται να κάνει τις δοκιμές του, πιθανότατα στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχει σοβαρά προβλήματα. Ο Στάικος ξεπέρασε τη θλάση και την Τρίτη έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Σίγουρα θα λείψει ο Μουνιέ, που ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Αναμένεται αύριο να μπει σε φουλ ρυθμό, αλλά επειδή είναι 1,5 μήνα εκτός δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει. Αν τον πάρει ο Δώνης στην αποστολή θα είναι για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις κατοχής και οικογενειακό δίτερμα με έμφαση στην τακτική, επιθετική και αμυντική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ