Ο «δεμένος» Σιμόες και οι ανανεώσεις

Η περίπτωση του Πορτογάλου χαφ αλλά και εκείνες των Ανέστη, Γιόχανσον που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Πέρα από το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της ΑΕΚ, υπάρχει και το θέμα των ανανεώσεων. Μιας και η περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου που υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ, είναι απλά η πρώτη από εκείνες που απασχολούν.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνονται δύο συμβόλαια βασικών παικτών της ΑΕΚ που προς το παρόν παραμένουν στον… αέρα. Τόσο ο Γιάκομπ Γιόχανσον, όσο και ο Γιάννης Ανέστης, από τον Ιανουάριο θα μπορούν να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι τη μεταγραφή τους ενόψει της νέας σεζόν. Με την ΑΕΚ να επιχειρεί να βρεθεί η χρυσή τομή και με τους δύο, κρατώντας τους εδώ για περισσότερα χρόνια.

Οι δύο υποθέσεις είναι πάντως διαφορετικές. Για τον μεν Γιόχανσον, οι μέχρι τώρα επαφές δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα και όλα έδειχναν πως η αποχώρησή του το καλοκαίρι, ήταν δεδομένη. Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του και η πρόθεση της ΑΕΚ να του δείξει έμπρακτη στήριξη, προσφέροντάς του μια νέα συμφωνία, ενδεχομένως φέρουν μια άλλη κατάληξη. Με το θέμα του Γιόχανσον να παραμένει δύσκολο, όμως σε κάθε περίπτωση ανοικτό.

Για τον δε Ανέστη, τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα. Ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η ΑΕΚ έχει διαμηνύσει στον διεθνή τερματοφύλακα πως προτίθεται να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και σύντομα, θα καλέσει την πλευρά του για έναν επίσημο κύκλο συζητήσεων. Μιας και ο ίδιος, φαίνεται πως δίνει αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στην Ένωση, χωρίς πάντως να κρύβει την επιθυμία του να διερευνήσει και τις προοπτικές που μπορεί να προκύψουν από την αγορά του εξωτερικού.

Πέρα από τις υποθέσεις των Γιόχανσον και Ανέστη, στην πρώτη γραμμή για την ΑΕΚ βρίσκεται και το θέμα του συμβολαίου, ενός ακόμα παίκτη. Παρότι, είναι «δεμένος» με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ο λόγος για τον Αντρέ Σιμόες, του οποίου οι εμφανίσεις με την Ένωση, κυρίως στο Europa League, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Και στην ΑΕΚ δεν επιθυμούν να βρεθούν στην πορεία σε μια κατάσταση, ανάλογη με αυτή του Γιόχανσον.

Ήδη στην ΑΕΚ έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν στην επέκταση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο χαφ για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, χωρίς να αποκλείεται τελικώς να του προταθεί και ένα συμβόλαιο με μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι ώστε η Ένωση να «δέσει» στο 100% τον Σιμόες και να μπορεί πλέον εκείνη και μόνο να διαπραγματευτεί, για το μέλλον του 27χρονου χαφ. Ο οποίος, παρουσιάζεται θετικός ως προς αυτό το σενάριο, μιας και έχει αποκτήσει σχέση ζωής με την ΑΕΚ και την Ελλάδα, στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Με την επιθυμία του να είναι η παραμονή του εδώ και η ανανέωση του συμβολαίου του με την Ένωση. Που φαίνεται πως ήδη έχει δρομολογηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από