Ο υπεύθυνος για τον χλοοτάπητα του γηπέδου Χαριλάου, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που γίνονται, αλλά και στο ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα ανακατασκευής στον χορτοτάπητα του Κλεάνθης Βικελιδης, Φάνης Γεννάτος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ανέλυσε με λεπτομέρεια την δουλειά που γίνεται και τόνισε ότι η αξία της συγκρίνεται με αυτή σε μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης.
Επίσης εξήγησε ότι το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Χαριλάου φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς σαν κι αυτό υπάρχουν μόνο 3-4 στον κόσμο!
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Γεννάτος στον Libero 107,4:
Για τις εργασίες: «Κάθε προηγμένη τεχνολογία είναι όμορφη να τη βλέπουμε. Είναι δύσκολα τέτοια πρότζεκτ στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι μεθαύριο. Θα έχουμε τελειώσει με αυτές τις εργασίες».
Για την κατάσταση του γηπέδου: «Όπως θυμάστε σε μια προηγούμενη επικοινωνία, είχαμε πει ότι πριν από το τελικό αποτέλεσμα, υπήρχαν δύο στάδια. Αρχικά, ένα υπόστρωμα αμμώδες προκειμένου να εγκατασταθεί η ίνα. Το αμμώδες υπόστρωμα δεν ήταν εύκολο να δέσει τον χλοοτάπητα γιατί αν σπείρουμε ένα χορτάρι στην παραλία και ένα στο χώμα του κήπου μας, θα δέσει πιο εύκολα σπίτι μας. Βρήκαμε το χρονικό διάστημα που θέλαμε και επισπεύσαμε τις διαδικασίες. Στον επόμενο αγώνα θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Χωρίς προβλήματα. Αν είχαμε μια εβδομάδα ακόμα θα ήταν το απόλυτα ιδανικό».
Για την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε: «Είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μεγάλα κλαμπ γιατί είναι αναγκαίο για τους παίκτες. Προστατεύει τον ποδοσφαιριστή. Έχει τις μετρήσεις που δίνει την απόλυτη ασφάλεια στον ποδοσφαιριστή, τόσο στην απορρόφηση από τα άλματα και πολλά άλλα τεχνικά. Δεν είναι τυχαίο που στο τελευταίο μουντιάλ, η FIFA είχε επιβάλει τα περισσότερα γήπεδα να είναι υβριδικά».
Για τις εργασίες μέσα στη σεζόν: «Του χρόνου το καλοκαίρι γίνεται μια εξειδικευμένη συντήρηση. Απαιτείται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί η ίνα. Η συντήρηση που απαιτείται όλη τη χρονιά, είναι για να μη γίνει ζημιά στην ίνα. Τα κατάλληλα μηχανήματα για το κούρεμα, άλλα μηχανήματα για την προστασία του αποστραγγιστικού. Θα τα παρέχουμε στην ομάδα».
Για την κατάσταση του χλοοτάπητα σε κακές συνθήκες: «Είναι ένας χλοοτάπητας που δεν θα πονοκεφαλιάζει η ομάδα από το τι καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίζει το κάθε Σαββατοκύριακο».
Για την εικόνα του Καραϊσκάκης: «Το μικροκλίμα στο Καραϊσκάκη, είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα γήπεδα. Δημιουργείται επειδή είναι ένα κλειστό γήπεδο χωρίς αερισμό, με αποτέλεσμα να έχει θέματα το καλοκαίρι. Μέσα στο χειμώνα, αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Η Ελλάδα φέτος με την Ελλάδα πέρσι, ήταν διαφορετική χώρα. Υπήρχε τεράστια γεωπονική αλλαγή και επηρεάστηκαν όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα. Αυτά όλα θα λυθούν από τον Σεπτέμβριο και μετά με τις κανονικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.
Είναι τεράστιες οι λεπτομέρειες που υπάρχουν. Μπορείτε να δείτε ότι ένα μεγάλο κλαμπ να κάνει μεταγραφή το γεωπονικό τιμ από μια άλλη ομάδα. Ειδικά στην Αγγλία. Στην Ρεάλ πήραν το γεωπονικό τιμ από ομάδα της Αγγλίας και τους πληρώνουν αδρά. Δεν είναι κάτι απλό».
Για τα μπαλώματα στο γήπεδο: «Θα εξαφανιστούν μέσα στις επόμενες μέρες και θα είναι ομοιόμορφο το χρώμα».
Για την δουλειά του μηχανήματος: «Δεν υπάρχει αυτό το μηχάνημα στην Ελλάδα. Συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με αυτή την εταιρία. Υπάρχουν 3-4 μηχανήματα στον κόσμο. Δουλεύει επί 24ωρου βάσεως. Αντικαθιστά την ίνα σε αποστάσεις 2 εκατοστών επάνω στο υπόστρωμα και 18 κάτω από αυτόν. Η συνθετική αυτή ίνα, δεν αγγίζεται από το χλοοκοπτικό μηχάνημα. Απαιτεί εξειδικευμένη συντήρηση. Τα μηχανήματα κοπής έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια για να μην πειράξουμε την ίνα. Το κόστος φτάνει στο μισό εκατομμύριο ευρώ για το συνολικό έργο».