Ατρόμητος – Ξάνθη 0-0

Πρώτος βαθμός για τους Ακρίτες, πρώτη απώλεια για τους Περιστεριώτες σε ένα γενικώς κακό και άνευρο παιχνίδι.

Σε ένα κακό ματς με λίγες αξιόλογες φάσεις, Ατρόμητος και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο Περιστέρι για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Πρώτος βαθμός για τους Ακρίτες μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό. Για τους Περιστεριώτες αυτή ήταν πρώτη απώλεια, καθώς την 1η αγωνιστική είχαν επικρατήσει στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με σκορ 2-1.

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης 

Τόσο ο Νταμίρ Κάναντι όσο και ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-3-2-1. Την επιθετική γραμμή του Ατρόμητου αποτέλεσαν οι Μανούσος δεξιά, Μπρούνο αριστερά, Κουλούρης στην κορυφή και πίσω του ο Βασιλακάκης. Η Ξάνθη είχε στην επίθεση τους Κίκε δεξιά, Φασίδη αριστερά και Καντά πίσω από τον Γέντρισεκ που έπαιζε στην κορυφή.

«Φλύαρη» υπεροχή για τον Ατρόμητο
Χαμηλός ρυθμός με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες είχαμε στο πρώτο μέρος. Ναι μεν ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας (67%-33%), ωστόσο δεν μπορούσε να βρει χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις ωστόσο είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 45λεπτο, αυτή του 5ου λεπτού , με τη συνεργασία Μπαξεφανίδη και Ντε Λούκας και το σουτ τελευταίου που έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγερι.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος φόρτσαρε στο διάστημα 7’-11’ με τον Μανούσο να έχει μια καλή προβολή στο έβδομο λεπτό και το 11ο όταν ο Κουλούρης λίγο έλειψε να σκοράρει με ανάποδο ψαλιδάκι. Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις ο Σάκιτς που έβγαλε ωραίες σέντρες.

Η Ξάνθη στάθηκε άτυχε καθώς στο 38’ ο Κίκε τραυματίστηκε, με τον Κοβάσεβιτς να τον αντικαθιστά.

Βελτίωση στο τελευταίο ημίωρο
Αναλόγως κακό, αν όχι χειρότερο ήταν μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς οι δύο ομάδες παρέμεναν άνευρες.  Μετά το 70’ πάντως είχαμε καλύτερο ρυθμό, κυρίως λόγω Ατρόμητου που πίεσε για να σκοράρει. Σε αυτό συνέβαλε η απόδοσή του Ουμπίδες στο 61’. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν ο δημιουργός των καλύτερων στιγμών των γηπεδούχων, βγάζοντας τις ασίστ για την κεφαλιά του Κουλούρη στο 66’ και του Μούγιακιτς στο 70’.

Από την πλευρά της η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε κοντά στο γκολ στο 71’ με ένα σουτ του Γέντρισεκ μετά την ασίστ του Κοβάτσεβιτς. Στο 81’ ο Μέγερι είχε μια καλή απόκρουση σε ωραία σουτ του Γιαννούλη.

Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε, με την Ξάνθη να φεύγει με τον πρώτο της βαθμό από μία δύσκολη έδρα.

Το10άρι: Σάκιτς στο πρώτο μέρος και Ούμπιδες ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ατρόμητος στο ματς. Από την Ξάνθη ο Κοβάσεβιτς που πέρασε ως αναγκαστική αλλαγή, ήταν εκείνος που έδινε πνοή στην όποια επιθετική δημιουργία των φιλοξενούμενων.
Το «κλειδί»: Η καλή άμυνα της Ξάνθης που δεν επέτρεψε στον ισχυρό, ειδικά στην έδρα του Ατρόμητο να δημιουργήσει, παρά ελάχιστες επικίνδυνες φάσεις.
Γιατί κόουτς: Ο Νταμίρ Κάναντι δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Ακριτών
Στον πάγκο: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Ατρόμητου που απείλησε ελάχιστα σε 90 ολόκληρα λεπτά.

Γκολ:
Γήπεδο: Περιστερίου
Κίτρινες: 41’ Γιαννούλης, 52’ Ρισβάνης – 16’ Μπαξεβανίδης, 54’ Σιλά, 90’ Φασίδης
Κόκκινες:-
Διαιτητές: Εμμανουήλ Σκούλας,
Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Μαρία Δέτση
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (75’ Ενσικουλού), Μανούσος (61’ Ουμπίδες), Βασιλακάκης, Κουλούρης, Μάτσον, Μπρούνο (46’ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Γιαννούλης.
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντριτσεκ (85’ Αλμέιδα), Φλίσκας, Ντε Λούκας, Κίκε (38΄ Κοβάτσεβιτς), Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Καντά (73’ Κάστρο).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από