ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1

Ψυχωμένος ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς με τον Ατρόμητο στην άδεια Τούμπα (2-1)! Μόνο ο διαιτητής Παπαπέτρου είδε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Βιεϊρίνια. Μεγάλο λάθος και απο τον επόπτη Σίπκα σε βάρος του Ατρομήτου

Ενα γκολ από πέναλτι που δεν έγινε ποτέ. Ενα δεύτερο από κόντρα. Ακόμη και ένας Ατρόμητος, έτσι λυγίζει. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 στην Τούμπα, αλλά η ομάδα του Περιστερίου έχει πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Ατρόμητος, ακόμη και χωρίς τόσους και τόσους στην 11άδα του, για μερήστε, Οριόλ, Γιαννούλης, Ουάρντα, Χατζησαΐας, Μανούσος, ήταν η ομάδα που για πολλές αγωνιστικές φέτος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα που νίκησε μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό. Που νίκησε μέσα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ. Που ήταν αήττητη φέτος. Που είχε να δεχτεί γκολ από την 2η αγωνιστική!

Ακόμη κι έτσι, ήταν αυτή η ομάδα. Η οποία θα μπορούσε να το ξανακάνει, αν την άφηνε ο διαιτητής Παπαπέτρου και ο δεύτερος βοηθός Σίπκας. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στην Τούμπα. Και μάλιστα, με ποιον; Με ένα 20χρονο παιδί, που είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ατρόμητο μόλις το Σάββατο, δύο ημέρες πριν. Τον Στέφανο Στρούγγη. Ο Ούμπιντες το φάουλ, ο νεαρός την κεφαλιά και 0-1.

Παρά την ορμή του ΠΑΟΚ, που έκανε την πρώτη τελική στα 44 δευτερόλεπτα. Παρά τη διάθεση των γηπεδούχων. Ολα αυτά πήγαν περίπατο. Και θα μπορούσαν να έχουν πάει μέχρι… τον αγύριστο, αν στο 33′ ο δεύτερος βοηθός Σίπκας δεν έκοβε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ και όχι καν οριακή τον Ντιγκινί, που έβγαινε τετ α τετ. Ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε, δεν βρέθηκε ξαφνικά με δύο γκολ στην πλάτη και άρχισε να κάνει κι εκείνος φάσεις. Στο 34′ με τον Ελ Καντουρί, στο 40′ με τον Κάνιας, που ήταν άστοχοι. Οπως ήταν και ο Βασιλακάκης.

Πιο «άστοχος» από όλους, όμως, ήταν ο Παπαπέτρου. Στο 45′, είδε πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα και απομάκρυνση της μπάλας από τον Στρούγγη πάνω στον Μακ και ο Βιεϊρίνια έκανε το 1-1. Πλέον, το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετικούς όρους. Με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει βοήθεια, αλλά όσο αυτή δεν ήταν αγωνιστική, σήμαινε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για εκείνον. Αποδείχθηκε στην πράξη. Οι ευκαιρίες ήταν πολύ λίγες, στο 59′ μια φανταστική επέμβαση του Γιαννιώτη σε κεφαλιά του Ελ Καντουρί, στο 69′ μια κεφαλιά του Μάτος που έβγαλε στη γραμμή ο Ρισβάνης.

Τελικά, η νίκη ήρθε με μια κόντρα. Στο 71′ με τον Κάμπος να σουτάρει, η μπάλα να χτυπάει στον Ούμπιντες και να ξεγελάει τον Γιαννιώτη. Το 2-1 ήταν λυτρωτικό. Αλλά σίγουρο δεν ήταν. Ο Ατρόμητος αντέδρασε, πίεσε, είχε ενα καλό σουτ του Κιβρακίδη άουτ στο 80′ και έκανε σχετικά καλά κάτι που δεν είχε χρειαστεί να κάνει ποτέ μέχρι φέτος. Να κυνηγήσει στο σκορ. Μόνο που δεν σκόραρε.

10άρι: Η ομάδα του δεν νίκησε, αλλά είναι σίγουρα εκείνος το 10άρι. Ο Στρούγγης σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή και στη συνέχεια είδε τον Παπαπέτρου να του παίρνει τη χαρά από μέσα του, καταλογίζοντάς του ένα πέναλτι που δεν έκανε ποτέ. Σε μια βραδιά μάλιστα, που εκτός από το γκολ, χρειάστηκε να τα βάλει για όση ώρα αγωνίστηκε με Βιεϊρίνια και Μακ στην πλευρά του.

Στον πάγκο: Ασφαλώς και η διαιτησία. Διαμόρφωσε αποτέλσμα με δύο φάσεις καθοριστικές. Το κομμένο οφσάιντ στέρησε ένα πιθανό 0-2, που δύσκολα πια ανατρέπεται, το πέναλτι έδωσε στον ΠΑΟΚ μια ισοφάριση που θα έπρεπε να ψάχνει στο δεύτερο ημίχρονο. Και όχι απλώς το γκολ της νίκης, με καλύτερες πια προϋποθέσεις.

Γιατί κόουτς: Κι όμως, το ματς τακτικά ανήκει στον προπονητή του Ατρομήτου. Που χρειάστηκε να ανταπεξέλθει σε τόσες απουσίες βασικών παικτών και έφερε σε τόσο δύσκολη θέση τον Λουτσέσκου. Ο Κάναντι αντέχει σε διάφορες αντιξοότητες με την ομάδα του. Δεν είναι μόνο ο Ατρόμητος που αντέχει…

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Γήπεδο: Τούμπα
Διατητής: Αναστάσιος Παπαπέτρο
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Ιωάννης Σίπκας
Τέταρτος: Βασίλειος Φωτιάς
Γκολ: 45′ Βιεϊρίνια (πεν.), 71′ Κάμπος / 22′ Στρούγγης
Κόκκινες:
Κίτρινες: Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Ρέι / Βασιλακάκης, Ντιγκινί

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65′ Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84′ Σάκχοφ), Μακ (78′ Λημνιός), Κουλούρης

Ατρόμητος (Ντάμιρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64′ Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (80′ Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88′ Μπαστακός), Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Ντάουντα

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ