Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2 (vid)

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2 (vid)

Με ηγέτη τον Κουλούρη που σημείωσε δύο τέρματα στο 36' και το 76' ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Με τον Ευθύμη Κουλούρη να σημειώνει δύο γκολ (36’, 76’) με ισάριθμες κεφαλιές, ο Ατρόμητος έκανε σπουδαίο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Πολύ καλοί Μανούσος και Γιαννούλης (έδωσε την ασίστ στο 2ο γκολ) για τους νικητές, εξαιρετικές εντυπώσεις για τους γηπεδούχους άφησε ο Νικόλας Μανά. Να σημειώσουμε οτι για τον Παναιτωλικό είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 42’ ο Μάζουρεκ με πέναλτι.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

«Φωτιά» στο τελευταίο 10λεπτο

Αρκετά καλό ρυθμό, είχαμ στο πρώτο μέρος, με το ματς να παίρνει… φωτιά στο τελευταίο 10λεπτο. Στα πρώτα 15-20 λεπτά ο Παναιτωλικός είχε καλύτερη εικόνα, ο οποίος χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση έδειχνε πιο ομάδα και πιο έτοιμος από τον αντίπαλό του.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανάπτυξη από τα άκρα, και από τις δύο πλευρές, ενώ είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο 7’, με μια ωραία ενέργεια του Μανά στην οποία είπε «όχι» ο Μέγερι.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος έδειχνε διστακτικός επιθετικά, απόρροια των κενών που είχε στην άμυνα που δεν του επέτρεπαν να έχει ισορροπία στο παιχνίδι του. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και άρχισαν να… προειδοποιούν.

Αφού έφτασαν κοντά στο γκολ στο 32’ και το 34’ με τον Σάκιτς, άνοιξαν τελικά το σκορ στο 36’ με κεφαλιά του Κουλούρη (μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες) και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο σώμα του Έρισκον.

Ο Παναιτωλικός αν και… σοκαρισμένος κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 41′ ο Μανά βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, ο Ρισβάνης φάνηκε να τον τραβά και έτσι ο Κομίνης καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάζουρεκ που δεν λάθεψε, κάνοντας έτσι το 1-1 στο 42’.

Κουλούρης ξανά και 1-2!

Και στο Β’ μέρος είχαμε καλό ρυθμό στο ματς, όμως η αλήθεια είναι ότι οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Ο Παναιτωλικος μπήκε πιο δυνατά και για αρκετά λεπτά όμως στη συνέχεια ο Ατρόμητος μετά και την είσοδο του Μπρούνο απέκτησε επιθετική πνοή και βγήκε μπροστά.

Οι Περιστεριώτες βρήκαν εν τέλει αυτό που έψαχναν στο 76’ όταν ο Γιαννούλης έβγαλε ωραία σέντρα για τον Κουλούρη, ο οποίος, ανενόχλητος, και πάλι με κεφαλιά έκανε το 1-2! Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισοφαρίσει στον χρόνο που απέμενε, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ετσι ο Ατρόμητος ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα και αποθεώθηκε από τους περίπου 100 φίλους του που βρέθηκαν στο Αγρίνιο για να τον ενισχύσουν.

Το «κλειδί»: Πέραν του σκόρερ Κουλούρη, αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον Μανούσο. Ο Ελληνας επιθετικός ήταν εξαιρετικός στα 66’ λεπτά που αγωνίστηκε. Απειλούσε, μοίραζε παιχνίδι και γενικά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το 10άρι: Πολύ καλές οι εντυπώσεις από τον Νίκολας Μανά . Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός της επιθετικής γραμμής του Παναιτωλικού και με όπλο την ταχύτητά και την καλή τεχνική του έδειξε ότι θα αποτελέσει μία από τις «ατραξιόν» του φετινού πρωταθλήματος.

Γιατί κόουτς: Ο Τραϊανός Δέλλας πρέπει να δουλέψει πολύ την άμυνα της ομάδας του και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι, καθώς και τα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν με κεφαλιά.

Στον πάγκο: Οι αμυντικοί του Παναιτωλικού που είχαν κακές τοποθετήσεις, ολιγωρίες και υπέπεσαν σε ατομικά και ομαδικά λάθη.

Σκόρερ: 42’πεν. Μάζουρεκ- 36’, 76’ Κουλούρης
Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Γ. Κομίνης
Κίτρινες: 18’ Ντίας, 24’ Μανά, 80’ Μάρκος Πάουλο – 26’ Γιαννούλης, Κουλούρης, 41’ Ρισβάνης, 45+1’ Μανούσος, 72’ Χατζηισαϊας
Κόκκινες: –

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους (87’ Μπελεβώνης), Τσοκάνης, Ερικσον, Μάρκος Πάουλο, Λιάβας (67’ Βασιλούδης), Μανά (84’ Βακράκος), Μάζουρεκ, Ντίας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (66’ Μπρούνο), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (66’ Μούγιακιτς), Κουλούρης (90+1’ Καρασαλίδης).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ