O Μπρινιόλι ψάχνει το ελληνικό «deja vu»

Ο Αλμπερτο Μπρινιόλι αναμένεται να παίξει βασικός στο κυριακάτικο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αφήνοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τον Θωμά Στρακόσα και θέλει μία... επανάληψη του ελληνικού ντεμπούτου του

Όταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποφάσισε να αλλάξει γειτονιά στην Αθήνα και να πάρει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ, δεν πίστευε ότι θα κατέληγε αναπληρωματικός του Θωμά Στρακόσα. Αντιθέτως, ο Ιταλός γκολκίπερ είχε την αίσθηση πως θα ήταν ο βασικός στη Νέα Φιλαδέλφεια, απ’ όσα είχε ακούσει από τον Ματίας Αλμέιδα και τη διοίκηση της Ένωσης.

Εν τέλει, η κατάσταση του «Μπρίνιο» εξελίχτηκε διαφορετικά με τις προσδοκίες του. Γιατί ο Πελάδο εμπιστεύτηκε τον Στρακόσα για την ενδεκάδα και ο 33χρονος τερματοφύλακας περιορίστηκε στις συμμετοχές του Κυπέλλου. Αφού η ευρωπαϊκή προοπτική είχε χαθεί από το καλοκαίρι με τον αποκλεισμό από τη Νόα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ, ο Αλμέιδα και το… ανέκδοτο του αφελούς με την μπανανόφλουδα

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπρινιόλι έπαιξε πρώτη φορά στη Stoiximan Super League την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 επί του Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη.

Ο Ιταλός πήρε ευκαιρία επειδή ο Θωμάς Στρακόσα είχε νοσήσει με ίωση και παρέμεινε κλινήρης στην Αθήνα. Από την άλλη, ο Μπρινιόλι δεν αγωνίστηκε στη συντριβή της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, διότι ήταν τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες.

Οπότε, για το κυριακάτικο ματς πάλι μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά για το πρωτάθλημα, οι δύο τερματοφύλακες διεκδικούν ξανά τη θέση στην εστία. Με τα ρεπορτάζ να επιμένουν πως ο Μπρινιόλι είναι έτοιμος για να καθιερωθεί και όχι να προτιμηθεί απλώς γιατί λείπει ο ανταγωνιστής του.

Κατά σύμπτωση, ο Μπρινιόλι είχε παίξει πρώτη φορά στην Ελλάδα εναντίον του ίδιου αντίπαλου. Στις 3 Οκτωβρίου του 2021, ο «Μπρίνιο» ήταν βασικός στο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», στο ντεμπούτο του με τα «πράσινα».

Ο Ιταλός είχε πάρα πολύ καλή απόδοση και βοήθησε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φύγει αλώβητη από το Φάληρο. Έκτοτε, ήταν ο αδιαμφισβήτητος «Νούμερο 1» στα 2,5 χρόνια του Σέρβου, μέχρι την περιθωριοποίηση του, όταν η διοίκηση του Παναθηναϊκού έμαθε τη συμφωνία του με την ΑΕΚ.

Τώρα, ο Μπρινιόλι έχει τη δυνατότητα να εδραιωθεί στην Ένωση με μία αντίστοιχη εμφάνιση εναντίον του Ολυμπιακού. Για να πείσει ότι είναι πιο σταθερός από τον Στρακόσα και αξίζει την εμπιστοσύνη του Ματίας Αλμεϊδα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από