Η «ζωή» στον Ολυμπιακό χωρίς τον Ορτέγκα

Τι έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ για να καλύψει το κενό του Ορτέγκα, που τραυματίστηκε κόντρα στη Μάλμε και θα μείνει εκτός για περίπου έναν μήνα.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Μάλμε και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη συνέχειά του στην Ευρώπη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ωστόσο καλείται να αφήσει άμεσα πίσω του το παιχνίδι της Σουηδίας και να επικεντρωθεί στον επερχόμενο αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη για τη Stoiximan Super League, με τον Βάσκο τεχνικό να έχει να αντιμετωπίσει την απώλεια του Φρανσίσκο Ορτέγκα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, το +15% για την 8αδα και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τα νοκ-άουτ του Europa League (pics, vids)

Ο Αργεντινός μπακ αποκόμισε ένα πρόβλημα τραυματισμού από την αναμέτρηση στο Μάλμε και όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 3-4 εβδομάδες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει πως θα καλύψει το κενό του Ορτέγκα για το διάστημα της απουσίας του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αστέρα την Κυριακή (27/10, 17:00).

Τη δεδομένη χρονική στιγμή προβάδισμα δείχνει να έχει για τη θέση του αριστερού μπακ, ο Κοστίνια. Ο Πορτογάλος χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο ρόλο στο ματς της Πέμπτης, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ ήταν και εκείνος που έδωσε την εξαιρετική κάθετη στον Ελ Κααμπί στη φάση που ο Μαροκινός κέρδισε το πέναλτι.

Από την άλλη στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ υπάρχει και το ενδεχόμενο να δούμε στον αγώνα με τους Αρκάδες τον Απόστολο Αποστολόπουλο, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο διάστημα δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Βάσκο, ενώ χθες ήταν εκτός αποστολής.

Η τρίτη επιλογή που μπορεί να «λύσει τα χέρια» του Μεντιλίμπαρ είναι ο Λορέντσο Πιρόλα. Ο Ιταλός αμυντικός επιστρατεύτηκε να καλύψει το κενό του Ορτέγκα όταν ο Αργεντινός αποχώρησε στο 11ο λεπτό και τα πήγε αρκετά καλά, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει συνηθίσει να παίζει στη συγκεκριμένη θέση. Μέχρι το σημείο βέβαια που πέρασε και εκείνος εκτός αγώνα, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Όσον αφορά τον Ιταλό μένει να φανεί κατά πόσο είναι σοβαρός ή όχι ο τραυματισμός που υπέστη στη Σουηδία, αν και το πιθανότερο είναι να μην προλάβει την Τρίπολη που είναι τόσο κοντά.

Τα παιχνίδια που θα χάσει ο Ορτέγκα:

27/10 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
30/10 Athens Kallithea – Ολυμπιακός
02/11 Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
07/11 Ολυμπιακός – Ρέιντζερς
10/11 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Αγώνα δρόμου θα κάνει ο Αργεντινός για να προλάβει τους αγώνες με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα (24/11) και με τη Στεάουα Βουκουρεστίου (28/11) για το Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από