ΠΑΟΚ: «Δεν έφτυσε ο Λουτσέσκου», Ένσταση της ΑΕΚ για Λαμέλα – Η απολογία για όσα έγιναν στο ντέρμπι

Απολογήθηκαν στον αθλητικό δικαστή της Super League ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο τέλος του πρόσφατου ντέρμπι.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου και οι φροντιστές Γιαντσίδης, Καλταμπανίδης από τον ΠΑΟΚ και ο Λαμέλα με τον Ντάνιελ Βέγκα, κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για τουλάχιστον 15 μέρες και χρηματικό πρόστιμο.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση στα περιστατικά απ’ ότι πρέπει και η πλευρά της Ένωσης ότι υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση ενώ κατατέθηκε ένσταση για την κλήση του Λαμέλα.

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Λουτσέσκου με τον Βέγκα δεν σπρώχτηκαν και με τον Λαμέλα ότι υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση που την προκάλεσε ο παίκτης της ΑΕΚ.

«Η φετινή χρονιά από πλευράς συμπεριφορών είναι εξαιρετική. Προφανώς και θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις. Εδώ δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση απ’ ότι πρέπει πλην της χειρονομίας του Γιαντσίδη που θα ζητήσει συγγνώμη. Δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι πρέπει, μεγαλοποιήσαμε μια ιστορία.

Ο Λουτσέσκου κατηγορείται για τα περιστατικά μόνο με Βέγκα και Λαμέλα. Υπάρχει εσφαλμένη καταγραφή στο φύλλο αγώνα, γράφει ότι σπρώχτηκαν ο Λουτσέσκου με τον Βέγκα που δεν ισχύει.

Έχω βίντεο από ερασιτέχνη φίλαθλο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Οι παρατηρητές είναι άνθρωποι, είναι κάποια πράγματα δεν τα γράφουν σωστά. Ο Λουτσέσκου μόλις τελειώνει ο αγώνας είναι ήρεμος προς τους παίκτες, ξαφνικά τον πλησιάζει κάποιος και του λέει κάτι, διαφωνεί, υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση».

Πρόεδρος: «Να πείτε του Λουτσέσκου να ηρεμήσει»

Στο σημείο αυτό, ο αθλητικός δικαστής είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να συστήσουν στον Ραζβάν Λουτσέσκου να ηρεμήσει.

«Να του πείτε του προπονητή να ηρεμήσει, είναι κρίμα. Μην φτάσουμε στο σημείο να κριθεί ο αγώνας στα χαρτιά. Στο χέρι σας είναι, ο προπονητής πρέπει να είναι ήρεμος, ψύχραιμος και να μη δημιουργεί θέματα».

Μαυρομμάτης: «Καμία σωματική επαφή με κανέναν ο Λουτσέσκου»

Ο νομικός του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης τόνισε ότι ο Ρασβάν Λουτσέσκου δεν είχε σωματική επαφή με κανέναν.

«Ο Λουτσέσκου δεν έχει σωματική επαφή με κανέναν. Περπατάει ήρεμος και μιλάει προς τους παίκτες του, πάει προς τους παίκτες του, τον πλησιάζει ένας παίκτης της ΑΕΚ που του λέει κάτι και τον εξοργίζει. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τον βρίζουν. Ζητάμε την απαλλαγή του».

Για το επεισόδιο Λαμέλα – Λουτσέσκου στα αποδυτήρια: «Πήρα το επίσημο βίντεο από τα αποδυτήρια, δείτε το. Κρατάει κάτι στα χέρια του ο Λαμέλα και του το πετάει στο πρόσωπο. Ο Λουτσέσκου δεν τον φτύνει. Προφανώς κάτι λέει, αλλά δεν κατηγορείται γι’ αυτό. Μας είπε ότι του είπε «ντροπή σου». Σε περίπτωση που θεωρείται ότι κάτι έκανε, να θεωρήσετε ότι είναι δικαιολογημένη η πράξη μετά τα όσα προηγήθηκαν».

«Αν δεν ήταν άλλοι, θα είχαν πλακωθεί».

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως, προκάλεσε την «έκρηξη» της προέδρου. «Απαράδεκτο και για τους δύο εντελώς. Αν δεν ήταν τα άλλα άτομα να τους απομακρύνουν θα είχαν πλακωθεί. Αν δεν υπήρχε ο κλοιός των αστυνομικών τα πράγματα θα ήταν χειρότερα».

Για τον φροντιστή Καλταμπανίδη που αναφέρεται ότι «κινήθηκε μαινόμενος» ειπώθηκε ότι… «Τα ΜΑΤ τι θέση έχουν μέσα στα αποδυτήρια. Έχουν μπλοκαριστεί 2-3 άτομα της ΠΑΕ, υπάρχει ένταση, σπρωξίματα και προσπαθεί να μπει να απελευθερώσει δικά μας άτομα, προσπαθεί να ανοίξει χώρο. Προσπαθεί να πάρει τα δικά μας άτομα από εκεί. Αν κριθεί ότι το έχει κάνει ζητάμε επιείκεια γιατί είναι 10 χρόνια στην ΠΑΕ και δεν έχει κάνει τίποτα».

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός πάντως, δεν έπεισε την πρόεδρο που αφού είδε το βίντεο, είπε. «Όχι, προσπαθεί να επιτεθεί στην ομάδα της ΑΕΚ. Δείτε το βίντεο».

Για τον φροντιστή Γιαντσίδη που έχει γραφτεί ότι έδειξε τα δύο μεσαία δάκτυλα των χεριών του στην εξέδρα αναφέρθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ. «Το περιστατικό έγινε, συνομολογούμε. Έκανε τη χειρονομία και ζητάμε συγγνώμη».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ κ. Πλιάτσικας. «Όλοι οι προπονητές έχουν ένταση. Ο Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να συγχαρεί τους παίκτες, τον πλησίασε κάποιος από την ΑΕΚ, κάτι του είπε, ήταν εκνευρισμένος.

Τους χωρίσαμε, μπήκαν μέσα, ήμουν παρών, ο Λουτσέσκου δεν έφτυσε, κάτι του είπε. Μας είπε ότι του είπε «ντροπή σου». Ο παρατηρητής που λέει ότι τον έφτυσε, δεν ήταν παρών. Όρμησε η διμοιρία και μας χτυπούσε με τις ασπίδες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να έχει την ασπίδα και να μας χτυπάει και μόλις ηρέμησαν τα πράγματα άλλαξαν τη διμοιρία».

«Αν δεν ήταν διμοιρία θα γινόταν χαμός»

Η πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου τάχθηκε υπέρ της παρουσίας της διμοιρίας στα αποδυτήρια. «Αν δεν ήταν διμοιρία θα γινόταν χαμός. Κι εγώ θα έδινα εντολή να κατέβει η διμοιρία κάτω. Στο τέλος θα αναφέρουμε κατηγορούμενους τους αστυνομικούς».

Ένσταση ΑΕΚ για κλήση Λαμέλα.

Η πλευρά της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για την κλήση Λαμέλα που κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών.

Είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της ΠΑΕ Αλέξης Αλεξίου: «Για τον Λαμέλα προβάλουμε ένσταση ως προς την κλήση γιατί θα μπορούσε να τιμωρηθεί μόνο εφόσον είχε αποβληθεί ή αν είχε αναφερθεί στο φύλλο αγώνα. Δεν υπάρχει αποβολή, ούτε αναφορά στο φύλλο αγώνα, πρέπει να απαλλαγεί.

Αν δείτε τις εκθέσεις, άλλος λέει ένα χαρτί, ήταν ένα κομμάτι tape από αυτό που είχε δέσει τον πάγο στο πόδι του. Δεν γίνεται τίποτα μεταξύ τους, με τον Λουτσέσκου. Υπάρχει λεκτική επίθεση προς τον Λαμέλα, δεν υπάρχει καμία συμπλοκή Λαμέλα – Λουτσέσκου, εγώ τουλάχιστον αυτό έχω δει. Δεν φαίνεται κάτι στο βίντεο. Δεν κρατάει τίποτα στα χέρια του και αν υπάρχει κάτι λευκό, αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει τίποτα. Δεν αντιλαμβάνομαι πως συντάσσονται αυτές οι εκθέσεις. Ζητάμε την απαλλαγή του».

Για το επεισόδιο Λουτσέσκου – Βέγκα νωρίτερα: «Δεν υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Ο Λουτσέσκου μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, κάνει ότι κάνει, κάτι είπαν μεταξύ τους αλλά δεν υπάρχει σωματική επαφή. Άλλο πρόσωπο σπρώχνει τον Λουτσέσκου, από τον ΠΑΟΚ.

Ο Βέγκα πηγαίνει προς τον Λουτσέσκου, φτάνει στα τρία μέτρα, πάει να του μιλήσει, ο Λουτσέσκου δεν ακούει ούτε καν τι του λέει. Δεν υπάρχει καν σωματική επαφή, αντιπαράθεση κάτι θα ειπώθηκε. Έπρεπε με το σφύριγμα της λήξης να αποσυρθούν οι δύο πάγκοι στα αποδυτήρια.

Θα πρέπει να ζητήσουμε την αιτία μόνο στον Λουτσέσκου που αντί να πάει αποδυτήρια έμεινε στον αγωνιστικό χώρο και προκαλούσε.

Ο Λαμέλα επί της ουσίας δεν έχει κάνει, τίποτα ο Βέγκα ούτε του μίλησε, ούτε τον σπρώχνει. Κάποιος σπρώχνει τον Λουτσέσκου και εξαφανίζεται από το βίντεο.

Δεν πρόλαβε καν ο Βέγκα να πάει προς τον Λουτσέσκου. Κάποιος άνθρωπος πρέπει να αλλάξει το μυαλό του να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Δεν έγινε κάτι από τον Βέγκα και τον Λαμέλα, ζητάμε την απαλλαγή τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από