Το «σκοτώσαμε το παιχνίδι» του Μεντιλίμπαρ, το «mea culpa», η νοοτροπία και η προειδοποίηση προς όλους…

Ο Μεντιλίμπαρ πήρε πάνω του την ευθύνη για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, δημόσια και εντός αποδυτηρίων, αλλά φρόντισε να βάλει μια κόκκινη γραμμή στους παίκτες του, ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητας, αλλά και θέτοντας θέμα αλλαγής νοοτροπίας.

«Αφήσαμε τον αντίπαλο να ανέβει και είναι και δικό μου λάθος γατί δεν τους μίλησα όσο θα έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε». Απόσπασμα όσων είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Λόγια που αφορούν τόσο όσα έγιναν πριν το παιχνίδι όσο και (κυρίως) όσα συνέβησαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Με τη διαφορά ότι ο Βάσκος τεχνικός δεν είπε όλη την αλήθεια. Διότι η πραγματικότητα για όσα συνέβησαν, ειδικά στην ανάπαυλα του αγώνα, ήταν τελείως διαφορετική.

Διαβάστε επίσης: Βαρύς ο πέλεκυς για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου, Λαμέλα και «φροντιστές»

Μετά τη μείωση του σκορ από τον Λεβαδειακό, με το αχρείαστο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Οζμπολτ, ο Μεντιλίμπαρ ήταν έξαλλος στο ημίχρονο. Και δεν το έκρυψε. Οι φωνές του ακούγονταν έως τον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Με τον εκνευρισμό του να είναι αποτέλεσμα όσων συνέβησαν από το 25ο λεπτό και μετά. Οταν οι παίκτες του ουσιαστικά… σταμάτησαν να παίζουν. Δίνοντας στον Λεβαδειακό την ευκαιρία να επιτεθεί, να χάσει ευκαιρίες και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Μάλιστα, ήταν και συγκεκριμένος, καθώς μίλησε ατομικά για το τι έκανε ο κάθε παίκτης, κάνοντας παρατηρήσεις σε όλους.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την ανησυχία του προπονητή. Με αποτέλεσμα η ομιλία του στα αποδυτήρια, τόσο μετά το τέλος του αγώνα όσο και την επομένη, να είναι ενδεικτική των σκέψεών του για όσα συνέβησαν: «Κοιμηθήκαμε. Κοιμηθήκαμε και δημιουργήσαμε πάλι πρόβλημα στους εαυτούς μας. Κοιμηθήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και παρότι σας είπα να μπούμε καλά, κοιμηθήκαμε και στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν πάλι είπαμε το ίδιο».

ΤΟ «ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Μάλιστα, Ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε μια πολύ έντονη λέξη, για να περιγράψει το τι συνέβη κόντρα στους Βοιωτούς, επισημαίνοντας πως «…σκοτώσαμε το παιχνίδι και τη νίκη. Πετάξαμε ακόμη δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να το τελειώσουμε από το πρώτο ημίχρονο».

Στέλνοντας, μάλιστα και ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της συνέχειας, θέτοντας θέμα νοοτροπίας στο σύνολο: «Με αυτή τη νοοτροπία δεν μπορούμε να πάμε μακριά. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ίσως φταίω εγώ που δεν σας έχω δώσει να καταλάβετε τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αλλάξουμε».

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι βέβαιος ότι οι παίκτες του θα αλλάξουν πρόσωπο στο παιχνίδι με τη Μάλμε. Και το λέει. Για την ακρίβεια, το είπε και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όταν σημείωσε με δηκτικό τρόπο πως «είναι διαφορετικές διοργανώσεις και είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση και θα είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στον αγώνα.

Δεν μας ικανοποιεί όμως αυτό, το μυαλό θα έπρεπε να ήταν εδώ». Και αυτό το δεύτερο σκέλος της απάντησής του, το επεσήμανε και στο Ρέντη.

Εξηγώντας πως δεν θα αλλάξει το ρεπό της Τρίτης, παρότι θα έπρεπε. Αλλά ζήτησε από όλους να σκεφτούν σοβαρά και κυρίως να καταλάβουν πως δεν μπορεί να συνεχιστούν τέτοια φαινόμενα χαλάρωσης. Καθώς ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι ένας: Το πρωτάθλημα. Και όποιος δεν ανταποκρίνεται ή το… ξεχνάει, θα αντιμετωπίζεται αναλόγως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από