Ο πάγκος του Ολυμπιακού, η απόφαση που μετάνιωσε ο Μεντιλίμπαρ, οι έτοιμοι Ζέλσον, Γουίλιαν και η προπόνηση στο… Μάλμε

Ο πάγκος του Ολυμπιακού, η απόφαση που μετάνιωσε ο Μεντιλίμπαρ, οι έτοιμοι Ζέλσον, Γουίλιαν και η προπόνηση στο… Μάλμε

Ο Μεντιλίμπαρ θα έχει στη διάθεσή του Ρέτσο, Γουίλιαν και Ζέλσον Μαρτίνς κόντρα στη Μάλμε, είναι σίγουρος ότι η εικόνα θα αλλάξει, δεν αλλάζει τις συνήθειές του και θα προπονήσει ξανά τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο Μάλμε.

Η εικόνα του πάγκου του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό επιβεβαίωσε το επιθετικό έλλειμα. Αναγνωστόπουλος, Κοστίνια, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ανδρούτσος, Γκαρθία, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας. Ενας τερματοφύλακας, ένας μπακ, δύο στόπερ, μία επιστροφή μετά από 1,5 χρόνο και δύο επιθετικοί. Κανείς εξτρέμ. Ζέλσον Μαρτίνς και Γουίλιαν προφυλάχθηκαν. Ο Γιαζιτσί επίσης έμεινε εκτός. Ενώ και ο Παπακανέλλος, που θα μπορούσε να είναι λύση, ήταν στο νοσοκομείο έως την Παρασκευή.

Αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για την απερίγραπτη εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 κόντρα στους Βοιωτούς. Είναι απλά η παράθεση των δεδομένων. Που μαζί με την απουσία του Παναγιώτη Ρέτσου από την αποστολή, δημιούργησαν ένα προβληματικό σκηνικό, σε ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί πλέον. Ένα ματς από εκείνα που ο Ολυμπιακός οφείλει να το δει ως τρεις βαθμούς. Να τους πάρει, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και καλό ποδόσφαιρο και μετά να πάει παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Από τον Ολυμπιακό στο 5Χ5: Το τρελό σερί της Λιόν (vids)

Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός κράτησε κάτι λιγότερο από μισή ώρα το απόγευμα της Κυριακής. Με αποτέλεσμα οι τρεις βαθμοί να χαθούν. Οι παίκτες να δείξουν κάκιστο πρόσωπο, θέτοντας ξανά θέμα νοοτροπίας. Και ο Μεντιλίμπαρ να προσπαθεί με ανορθόδοξο τρόπο να φέρει τα πράγματα στη σωστή τους σειρά. Αλλά αυτό το τρένο είχε φύγει από τη στιγμή που έγινε το 2-2. Και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ. Με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει έναν βαθμό κόντρα στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος στην έδρα του. Με τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς του να κοιτάζουν από την εξέδρα.

Στην προπόνηση της Δευτέρας, λιγότερο από 24 ώρες μετά την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι… διαφορετικός στο παιχνίδι με τη Μάλμε. Και είναι αλήθεια ότι η ευρωπαϊκή εικόνα των Πειραιωτών δεν έχει προκαλέσει τέτοιες συζητήσεις νοοτροπίας. Τουναντίον, ακόμη και κόντρα στη Λιόν, σε μια μέτρια προς κακή βραδιά, η ομάδα το πάλεψε. Και είχε τις (σημαντικές) στιγμές της για να κάνει τη «ζημιά». Για αυτόν τον λόγο ο Μεντιλίμπαρ μίλησε και το βράδυ της Κυριακής για «άλλο παιχνίδι».

ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΤΣΟ

Σε αυτή τη φράση, πέραν του κομματιού της συγκέντρωσης, της προσοχής και της νοοτροπίας, συμπεριλαμβάνει και την παρουσία του Ρέτσου στο αρχικό σχήμα. Οποιος είδε την αντίδρασή του στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, τον τρόπο με τον οποίο απάντησε, σχετικά με την απόφασή του να αφήσει έξω τον αρχηγό των Πειραιωτών, ήταν σαφές ότι μετάνιωσε για την απόφασή του. Ουσιαστικά το είπε, έστω έμμεσα. Διότι, όσο κι αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, ο Ελληνας στόπερ είναι ο παίκτης που αλλάζει τον Ολυμπιακό με την παρουσία του. Αυτός που αλλάζει και τον Κάρμο όταν είναι δίπλα του. Όπως και όλη την… επιθετική λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιστροφή του στη δράση, συνέπεσε με νίκες και τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν έως τώρα για τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που την Πέμπτη θα μπουν στην εξίσωση. Πρόσωπα που επιστρέφουν. Με σκοπό να αλλάξουν την κατάσταση. Ο Γουίλιαν είναι καλά, μπορούσε να παίξει την Κυριακή, αλλά προφυλάχθηκε, για να μην υποτροπιάσει. Προπονήθηκε τη Δευτέρα, δεν έχει καμία ενόχληση στον αστράγαλο και θα είναι διαθέσιμος για το Μάλμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζέλσον Μαρτίνς. Είναι έτοιμος. Προπονήθηκε, οι ενοχλήσεις έχουν φύγει. Και ο Μεντιλίμπαρ τον υπολογίζει κανονικά, λογικά για το αρχικό σχήμα του αγώνα με τους Σουηδούς. Ένα ματς για το οποίο δεν υπολογίζεται ο Γιαζιτσί, καθώς είναι εκτός λίστας. Ενώ δύσκολα θα είναι στην αποστολή και ο Παπακανέλλος.

ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ, Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ ΚΑΙ Η… ΙΩΣΗ

Για το τέλος, έχει αξία να αναφέρουμε ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθούν και την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Μεντιλίμπαρ δεν αλλάζει το πλάνο του, αναφορικά με το πώς πρέπει να αποφορτίζονται οι παίκτες του. Μετά την προπόνηση της Δευτέρας, η Τρίτη είναι πάντα ημέρα ρεπό κι ας ακολουθεί παιχνίδι την Πέμπτη. Ο Βάσκος θεωρεί και το έχει αναλύσει, ότι οι παίκτες πρέπει να ξεκουράζονται όταν υπάρχον 6-7 παιχνίδια σε διάστημα 21 ημερών. Οταν υπάρχει τόσο πιεστικό πρόγραμμα, κρίνει ότι πρέπει να αλλάζουν παραστάσεις, περνώντας περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους. Βεβαίως, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου στο Ρέντη θα είναι. Και όποιοι παίκτες θέλουν μπορούν να κάνουν την προπόνησή τους. Και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα, με αρκετούς να κάνουν ατομικά προγράμματα τις ημέρες του ρεπό.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του ρεπό της Τρίτης, ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί ξανά το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά όχι στο Ρέντη. Οι Ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν το πρωί της Τετάρτης για το Μάλμε και θα γυμναστούν την ίδια ημέρα στο γήπεδο της σουηδικής ομάδας, με σκοπό να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Πέμπτης. Με τον Βάσκο τεχνικό να ανακοινώνει αύριο την αποστολή. Ελπίζοντας ότι η ίωση που ταλαιπωρεί αρκετούς στην ομάδα, δεν θα επηρεάσει άλλους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ