Γιατί ο Μπράμπετς είναι ο «βράχος» του Άρη (vids)

Γιατί ο Μπράμπετς είναι ο «βράχος» του Άρη (vids)

Η εκκίνηση του Μπράμπετς στο πρωτάθλημα είναι παρόμοια με του Άρη με τον Τσέχο να είναι «κέρβερος» στην άμυνα αλλά και μια υπολογίσιμη δύναμη όταν η μπάλα «καίει».

Ο Άρης νίκησε με 2-0 την Athens Καλλιθέα για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League με την κεφαλιά του Μπράμπετς και το πλασέ του Γκαρθία που «έστειλε» τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον ΠΑΟΚ με 17 βαθμούς.

Σίγουρα η αποτελεσματικότητα του Λορέν Μορόν αλλά και η υψηλού επιπέδου τριάδα στο κέντρο με τους Σιφουέντες, Μοντσού και Μανού Γκαρθία έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην φανταστική, έως τώρα πορεία της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ την κατάλληλη στιγμή

Υπάρχει όμως μια σταθερή αξία στην  ενδεκάδα του Άρη που αποπνέει σιγουριά στα μετόπισθεν αλλά και μια αξιόλογη λύση ώστε να απειλήσουν οι «κιτρινόμαυροι» τις πιο «κλειστές» άμυνες. Ο λόγος για τον Γιάκουμπ Μπράμπετς που ίσως και να ήταν ο άνθρωπος του κυριακάτικου αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξ αρχής το φαβορί της αναμέτρησης κάτι που σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο ήταν δική του ευθύνη να επιτεθεί και να ψάξει τους  χώρους . Από την μεριά της η Καλλιθέα έπρεπε να «κλειστεί» και να περιμένει την στιγμή της , μια τακτική που έγινε μονόδρομος μετά την αποβολή του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 34ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα  όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι χρειάζονται μόνο μια καλή  στιγμή για να ανοίξουν το σκορ και πως οι  φιλοξενούμενοι αντέχουν την πίεση έχοντας καλύψει το «κενό» του Πασαλίδη.

Όλα αυτά μέχρι  το 65ο λεπτό όταν ο Τσέχος νίκησε στον «αέρα» την αντίπαλη άμυνα και με την βοήθεια του Μπαραγκάν αλλά και του δοκαριού έγινε το 1-0 και όλα ήταν πλέον ευκολότερα για τον Άρη που «τελείωσε» το παιχνίδι με τον Γκαρσία στο 88ο λεπτό.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπράμπετς  «καθάρισε» την παρτίδα για τον Άρη. Αν και δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τον Τσέχο διεθνή να βρίσκει δίχτυα, έχει τις λύσεις σε περιπτώσεις που η ομάδα τον χρειάζεται.

Φυσικά δεν είναι οι επιθετικές αρετές του 32χρονου που τον έχουν «δέσει» στο Χαριλάου και πλέον μετρά 90 εμφανίσεις με τα «κιτρινόμαυρα» στην Stoiximan Super League από το 2021 μέχρι σήμερα.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις του στα ντέρμπι και η καίρια τοποθέτηση του στο αμυντικό «μισό»

Δυνατός στις μονομαχίες, αποτελεσματικός στο κομμάτι του μαρκαρίσματος αλλά και οριακά απαραίτητος στις περιπτώσεις που οι «κιτρινόμαυροι» ξεκινούν την ανάπτυξη του από την άμυνα.

Αρκεί να δούμε τα νούμερα του στα δύο διαδοχικά νικηφόρα ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να καταλάβουμε τι προσφέρει στην ομάδα του.

Συνολικά σε αυτά τα απαιτητικά παιχνίδια ο Μπράμπετς κατάφερε να ανακόψει την επίθεση του αντιπάλου και να  «βγάλει» μπροστά την ομάδα του 3 φορές ενώ άλλες  10 σταμάτησε την αντίπαλη επίθεση.

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά του και στις πάσες  αφού είχε 20/23 (87%) κόντρα στον Ολυμπιακό και 17/18 (94%) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκλήρωσε τις δυο αυτές αναμετρήσεις με 5/7 (71%) στις μακρινές μεταβιβάσεις. Ποσοστό που κράτησε σε αυτά τα επίπεδα και με την Καλλιθέα (63/67, 94%) με την διαφορά ότι σε αυτό το παιχνίδι η δραστηριότητα του ήταν περισσότερο στο κεντρικό και επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Το «ατού» του Μπράμπετς όμως βρίσκεται στις προσωπικές μονομαχίες. Στα δύο ντέρμπι  είχε 5/7 (71%) στις μονομαχίες εδάφους και 3/5 (60%) ενώ και με την Καλλιθέα είχε 1/2 (50%) στο έδαφος και 1/3 (33%) στον «αέρα». Μπορεί οι συγκεκριμένες επιδόσεις του να μην «γεμίζουν» το μάτι αλλά σε συνδυασμό με το πόσο «ταμπουρωμένοι» ήταν οι φιλοξενούμενοι αλλά και ότι δεν «σήκωσαν» καθόλου την μπάλα στην προσπάθεια τους να απειλήσουν τον Κουέστα δείχνει την έλλειψη τέτοιων φάσεων από τον αγώνα.

Τέλος οι τοποθετήσεις του Μπράμπετς σε όλη την χρονιά  είναι στην «καρδιά» της μεσοεπιθετικής γραμμής του αντιπάλου, δίνοντας ακόμα μια λύση στην ομάδα του ώστε να μην φτάνει εύκολα ο αντίπαλος στην περιοχή του Άρη και να γίνει άμεσα επικίνδυνος.

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ