Άρης – Athens Kallithea 2-0: 4×4 στην κορυφή…

Άρης – Athens Kallithea 2-0: 4×4 στην κορυφή…

Ο Άρης επιβλήθηκε της Athens Kallithea με 2-0 στη Θεσσαλονίκη, πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «Δικεφάλων».

Την τέταρτη διαδοχική νίκη του πανηγυρίζει ο Άρης, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 της Athens Kallithea στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Superleague. Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην πρώτη θέση έστω και προσωρινά και θα περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να δουν που θα είναι στο τέλος της βραδιάς.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πίεσε σε όλο το παιχνίδι, είδε τους φιλοξενούμενους να μένουν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε την υπόθεση νίκη με… δράστες τους Γιακούμπ Μπράμπετς και Μανού Γκαρθία.

Πίεση του Άρη και αριθμητικό πλεονέκτημα χωρίς γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Θεσσαλονικείς στο 9′ με τον Μορόν να περνά από Ματίγια και Μεκάτι, σουτάροντας, αλλά ο Μπερναμπέ τον σταμάτησε. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μανού Γκαρθία δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Athens Kallitheas μπλόκαρε.

Η πρώτη απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 23′ με τον Ντεμέτριους να σουτάρει εκτός περιοχής, χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα. Στο 29′ ήταν η σειρά του Άρη, με τον Ντιαντί να σουτάρει επίσης έξω από την περιοχή, αλλά ξανά ο Μπερναμπέ ήταν στη θέση του. Πέντε λεπτά αργότερα, οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς η Athens Kallithea έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ντεμέτριους απείλησε ξανά από το όριο της περιοχής στο 40′, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Γκαρθία έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπερναμπέ ήταν ξανά εκεί. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ (0-0).

Κακό πρώτο 20λεπτο και… λύτρωση με Μπράμπετς, Γκαρθία

Στο δεύτερο μέρος και για περίπου είκοσι λεπτά ο Άρης είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα το ματς να είναι χωρίς φάση αφού η Athens Kallithea δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Στο 65′ οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκαρθία εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπράμπετς έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και με τη βοήθεια του δοκαριού νίκησε τον Μπερναμπέ για το 1-0. Στο 70′ ο Μερκάτι σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα. Δύο λεπτά μετά, ο Άρης απείλησε, με την κάθετη του Φαμπιάνο που βρήκε τον Ντιαντί ο οποίος όμως αστόχησε.

Στο 79′ ο Γκαρθία βρήκε πάρα πολύ όμορφα τον Νταρίντα, ο οποίος όμως είδε τον Μπερναμπέ να τον σταματά σε τετ-α-τετ. Το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για τον Άρη πέτυχε ο Γκαρθία. Ο Μορόν εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα, πάσαρε στον συμπατριώτη του που δεν λάθεψε και έκανε το 2-0 στο 88ο λεπτό, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μάγιο, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μόντσου, Σιφουέντες (75′ Ντάριντα), Ντιαντί (75′ Σίστο), Γκαρθία (89′ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (59′ Φετφατζίδης), Μορόν (89′ Κουέισον).

ATHENS KALLITHEA: Μπερναμπέ, Σοΐρι (85′ Νίκολιτς), Χάνουσεκ, Ισιμά-Μιρέν, Πασαλίδης, Μοτόκ, Μερκάτι (72′ Βαλμπουενά), Ματίγια (46′ Ντιαγιέ), Ντεμέτριους (72′ Λουκίνας), Τζιάνι, Ούλντρικις (39′ Μεχίας).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ