Η ομιλία και οι αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ – Η 11άδα… δύο αγώνων, ο Γιαζιτσί, οι απουσίες και ο… Ανδρούτσος

Η ομιλία και οι αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ – Η 11άδα… δύο αγώνων, ο Γιαζιτσί, οι απουσίες και ο… Ανδρούτσος

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν βλέπει τίποτα «εύκολο», εξήγησε στους παίκτες του γιατί ο Λεβαδειακός δεν πρέπει να γίνει... Παναιτωλικός, «έδειξε» τι σκέφτεται (και) για Μάλμε με Ζέλσον, Γουίλιαν, σημάδεψε το ντεμπούτο του Γιαζιτσί, προβληματίζεται για τρεις θέσεις και εμφάνισε τον Ανδρούτσο μετά από 1,5 χρόνο για... αριστερά!

Κάθε παιχνίδι μετά από διακοπή για τις εθνικές ομάδες, είναι παγίδα. Ειδικά ο Ολυμπιακός το γνωρίζει καλά. Ολο αυτό το διάστημα της διεξαγωγής των αγώνων του Nations League ο Μεντιλίμπαρ επί της ουσίας δεν μπορούσε να κάνει προπόνηση. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η αλήθεια. Εξάλλου, τι μπορείς να κάνεις όταν σου λείπουν 12-13-14 παίκτες και την πρώτη εβδομάδα της διακοπής έχεις ακόμη τέσσερις τραυματίες (Τσικίνιο, Γουίλιαν, Ζέλσον). Ενώ όλη η ομάδα μαζεύεται για πρώτη φορά και προπονείται μαζί την Παρασκευή; Δύο ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

«Εάν δείτε τον βαθμολογικό πίνακα και όχι την πραγματική εικόνα, θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε απέναντί μας ένα αντίπαλο που θα κλειστεί και θα προσπαθήσει να μας κρατήσει μακριά από το γκολ. Εάν έχουμε βιαστικές επιλογές και δεν κάνουμε σωστές τελικές πάσες και καλά τελειώματα, θα έχουμε προβλήματα. Ξέρετε τι να περιμένετε και πρέπει όλοι να είστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί». Τα λόγια του Μεντιλίμπαρ στην τελευταία προπόνηση, πριν το ματς με τους Βοιωτούς, δεν σηκώνουν αμφισβήτηση για τη σημασία που δίνει στον αντίπαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Δεν είναι μυστικό. Στόχος του Μεντιλίμπαρ είναι να τελειώνει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα και με τον λιγότερο βαθμό καταπόνησης για την ομάδα του. Και στην προπόνηση ζήτησε γρήγορο γκολ. Και πίεση από το πρώτο λεπτό, ώστε να ανοίξει το παιχνίδι και να μην προκύψουν νέα άγχη και μπλεξίματα. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απουσία των Ζέλσον, Γουίλιαν από τα άκρα, μειώνει τις επιλογές στη συγκεκριμένη θέση. Και δεν πρέπει να αποκλειστεί διόλου το ενδεχόμενο να δούμε πάλι τον Ροντινέι σε θέση εξτρέμ.

Η 11ΑΔΑ ΤΩΝ… ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΖΙΤΣΙ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ως συνήθως δεν έδειξε τίποτα. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως έχει στο μυαλό του σε… δύο παιχνίδια. Οσο κι αν αυτό φαντάζει υπερβολή, δεν είναι. Καθώς οι 13-14 παίκτες που θα επιλέξει για το ματς με τους Βοιωτούς θα είναι και η βάση των επιλογών του για το πολύ κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι με τη Μάλμε, την Πέμπτη στη Σουηδία. Εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τους Ζέλσον, Γουίλιαν, που έμειναν εκτός τελείως προληπτικά, για να είναι 100% για τον αγώνα του Europa League, συμπληρώνεται το παζλ που θέλει να σχηματίσει για αυτά τα ματς ο Μέντι.

Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται και από μία ακόμη απόφαση. Που αφορά στη μη παρουσία του Γιουσούφ Γιαζιτσί στην αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο «Μέντι» δεν έχει τον Τούρκο διαθέσιμο στην Ευρώπη. Και από τη στιγμή που έχει μπροστά του Λεβαδειακό, Μάλμε και Αστέρα Τρίπολης, επέλεξε να αφήσει εκτός αυτή την εβδομάδα τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, παρότι είναι καλά το τελευταίο διάστημα, όπως έδειξε και στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ο Τούρκος να πάρει την ευκαιρία του την επόμενη Κυριακή στην Τρίπολη. Σε ένα ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει να πορευτεί με συγκεκριμένους παίκτες. Για την ακρίβεια, έχει 13 στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα στο ματς του Γ. Καραϊσκάκης. Τους Τζολάκη, Κοστίνια (ή Ροντινέι), Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα. Τους Εσε, Μουζακίτη (σ.σ. μίλησε με τον προπονητή και του είπε ότι είναι καλά και ότι δεν αισθάνεται κουρασμένος) στη μεσαία γραμμή. Τον Ροντινέι ή τον Μασούρα δεξιά. Τον Βέλντε ή τον Μασούρα αριστερά. Και τον Τσικίνιο πίσω από τον Κααμπί στην επίθεση. Με την υποσημείωση πως ο Βάσκος τεχνικός είδε τον Κωστούλα και όσα έκανε με την Εθνική Νέων και γνωρίζει ότι η φόρμα του είναι ίσως η καλύτερη από όλων των επιθετικών του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, Ο ΚΟΣΤΙΝΙΑ… ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κλείνοντας, μια κουβέντα και για την παρουσία του Θανάση Ανδρούτσου για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού μετά από 1,5 χρόνο. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν ο ίδιος που αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου, όταν έγινε σαφές ότι δεν θα έφευγε με μεταγραφή. Εκτοτε, τον παρακολουθεί και τον τσεκάρει. Δεν είχε στο πλάνο του να τον βάλει να παίξει. Αλλά η απόφασή του να τον πάρει στην 23άδα του αγώνα με τον Λεβαδειακό δείχνει την ικανοποίησή του για τον παλαιότερο ποδοσφαιριστή του ρόστερ των Πειραιωτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε σε δύο διαφορετικές θέσεις τον Ανδρούτσο. Τον ξεκίνησε σε θέση αριστερού μπακ, όπου και τον διατήρησε για ένα ημίχρονο. Ενώ στη συνέχεια μετέφερε αριστερά τον Κοστίνια και έβαλε δεξιά τον «Ανδρου». Λογικά δεν είναι στην 20άδα του αγώνα. Αλλά το γεγονός ότι επιλέχθηκε ο ίδιος αντί του Αποστολόπουλου για την αποστολή, προκαλεί ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ