O Guardian επέλεξε Κωστούλα και Καρέτσα στη λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου (pics)

O Guardian επέλεξε Κωστούλα και Καρέτσα στη λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου (pics)

Πως περιγράφει τον χαρισματικό φορ του Ολυμπιακού, Μπάμπη Κωστούλα, «ο νέος Ντε Μπρόινε» λέει για τον Έλληνα παικταρά της Γκενκ.

Τα καλύτερα έρχονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καταλάβαμε μήνες πριν στη Νιόν όταν ο Ολυμπιακός σε μια από τις μεγαλύτερες U-19 εκπλήξεις, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (Youth League) σκορπώντας αντιπάλους όπως η Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου και η Μίλαν.

Το επιβεβαιώνουμε βλέποντας ήδη τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας να ανεβαίνει σκαλοπάτι. Δεν είναι μόνοι τους όμως. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε μπροστά από κάτι σπουδαίο. Ο κατά τον Guardian «νέος Κέβιν Ντε Μπρόινε» για παράδειγμα. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας της Γκενκ που μακάρι να επιλέξει το εθνόσημο της πατρίδας των γονιών του.

Διαβάστε επίσης: Η αλλαγή του Βέλντε, το ξέσπασμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η… φάπα του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των αρχηγών

«Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το UEFA Conference League την περασμένη σεζόν, όμως δεν είναι καθόλου αμελητέο το ότι η νέα γενιά του έκανε το ίδιο για το UEFA Youth League. Ο Κωστούλας ήταν ο νεότερος παίκτης αυτής της ομάδας που μεταξύ άλλων κέρδισε τις Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου, στον δρόμο της προς τον τελικό όπου επικράτησε της Μίλαν (3-0). Ο δυναμικός σέντερ φορ πέτυχε πέντε γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και κέντρισε την προσοχή όλων με την ποιότητά του στις πάσες.

Καλός στον αέρα, δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του πέναλτι, αλλά του αρέσει να κινείται και περιφερειακά και είναι πολύ γρήγορος. Μετά από μια πολύ καλή προετοιμασία, ο Κωστούλας κλήθηκε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του με αυτή τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην δείχνει ανά τα χρόνια τόσο υπομονή με τους νεαρούς Έλληνες επιθετικούς, όμως ο Κωστούλας σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του», αναφέρει συγκεκριμένα το αφιερωμένο απόσπασμα στον 17χρονο άσο των Ερυθρόλευκων.

Και για τον Καρέτσα; «Διακρίνουμε ομοιότητες με τον Ντε Μπρόινε» είναι η ατάκα όλα τα λεφτά.

Η λίστα αφορά μόνο σε ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2007, εξ ου και δεν υπάρχει σε αυτή και ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο άλλος «σούπερ μικρός» του Ολυμπιακού είναι γεννημένος τα Χριστούγεννα του 2006 άρα για μια εβδομάδα «χρεώνεται» στους 18αρηδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ