Η αλλαγή του Βέλντε, το ξέσπασμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η… φάπα του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των αρχηγών

Η αλλαγή του Βέλντε, το ξέσπασμα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, η… φάπα του Μεντιλίμπαρ και ο ρόλος των αρχηγών

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολλά στον Κρίστοφερ Βέλντε και ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει ότι ο Νορβηγός μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για τον Ολυμπιακό. To10.gr εξηγεί τι συμβαίνει με τον 24χρονο εξτρέμ και όσα σημαντικά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και δείχνει να άλλαξαν τις σκέψεις του.

Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε για να του κάνουν τη διαφορά μεσοεπιθετικά. Και ειδικά για την περίπτωση του Κρίστοφερ Βέλντε, οι Ερυθρόλευκοι είναι στα… κόκκινα. Και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε ο Νορβηγός εξτρέμ να βρει ξανά τον καλό του εαυτό. Να βρει την αυτοπεποίθησή του και το… θράσος που τον διακρίνει σε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του. Καθώς μόνο έτσι θα γίνει και πάλι ο παίκτης που αγάπησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στα καλοκαιρινά φιλικά.

Ο Βέλντε δεν είναι μια απλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Είναι μια σημαντική επένδυση. Η αγορά του από τη Λεχ Πόζναν κόστισε πολλά λεφτά. Και έγινε με πολύ θερμή εισήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος παρακολουθούσε τον ποδοσφαιριστή για περισσότερο από έναν μήνα και πριν πάρει την απόφαση να πει το «ναι» για τη μεταγραφή του, είχε μια εξαιρετική συζήτηση μαζί του. Με τον άριστο γνώστη της ισπανικής γλώσσας (σ.σ. ελέω καταγωγής από την Αργεντινή) εξτρέμ, να κερδίζει τον Βάσκο με όσα του είπε, αλλά και με την προθυμία του να κάνει τα πάντα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Από την πρώτη στιγμή, μάλιστα, ο 24χρονος Νορβηγός εξτρέμ, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Στα φιλικά με Τερνάνα, Ρόμα, Νότιγχαμ Φόρεστ και Αρη Λεμεσού ο Βέλντε ήταν εξαιρετικός και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε μόλις 193 λεπτά, κατάφερε να έχει γκολ με την Τερνάνα, κερδισμένο πέναλτι και δοκάρι με τη Ρόμα, γκολ και δοκάρι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, δοκάρι και γκολ με τον Αρη Λεμεσού. Δείχνοντας να προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του προπονητή.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με κακή παρουσία στην πρεμιέρα στον Βόλο, αλλά τη δεύτερη αγωνιστική ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ κόντρα στην Καλλιθέα. Κι ενώ υπήρξε η πεποίθηση ότι το πρώτο του επίσημο γκολ θα τον βοηθήσει να «λυθεί», η απόδοσή του, αντί να ανέβει, έγινε πιο προβληματική. Με τον Μεντιλίμπαρ να του δείχνει, μεν εμπιστοσύνη, αλλά να τον έχει και στην πίεση, καθώς ο Νορβηγός δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Βάσκος. Οντας λιγότερο ενεργός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και κυρίως, δείχνοντας να μην μπορεί να βγάλει την πίεση που ζητάει ο προπονητής στην αντίπαλη άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Βέλντε είναι πολύ σοβαρό για τους Ερυθρόλευκους. Και για αυτόν τον λόγο έχει υπάρξει… κινητοποίηση εντός ομάδος, ώστε να μην «χαλάσει» το μυαλό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη διακοπή, οι αρχηγοί του Ολυμπιακού πήραν πρωτοβουλία και μίλησαν κατ’ ιδίαν στον συμπαίκτη τους. Κάτι που έγινε στοχευμένα από την πλευρά τους, καθώς τον είδαν «πεσμένο» ψυχολογικά. Μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας. Καθώς και στο Ρέντη πιστεύουν ότι όλα είναι στο μυαλό του παίκτη. Και υπάρχει βεβαιότητα πως σύντομα θα αρχίσει να ανεβαίνει και να παίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί.

Για το τέλος, αφήσαμε δύο ιστορίες που προέκυψαν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον Βέλντε. Η πρώτη αφορά στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό, με τον Μεντιλίμπαρ να… ωρύεται προς τον ποδοσφαιριστή του, ζητώντας του να… σουτάρει. Ο Βάσκος,, δεν θέλει απλά, αλλά… απαιτεί από τον Νορβηγό εξτρέμ να σουτάρει, να εκτελεί όταν βρίσκεται σε θέση βολής, ειδικά με το δεξί πόδι. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, τρεις φορές δίστασε. Και αυτό εξόργισε τον «Μέντι». Ο οποίος του φώναζε διαρκώς για σουτ. Καθώς και στο Ρέντη, τα τελειώματα του Νορβηγού, είναι εκπληκτικά. Οντας ένας από τους παίκτες από τους οποίους ο Ολυμπιακός προσδοκά γκολ.

Όταν ολοκληρώθηκε το ντέρμπι, ο Βέλντε πήγε στα αποδυτήρια εμφανώς εκνευρισμένος. Όχι με κάποιον άλλον, αλλά… με τον αυτό του και τη μη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι τα… έσπασε από την ένταση που είχε και τον εκνευρισμό. Με την κατάσταση του παίκτη να μην περνάει απαρατήρητη από τον Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος μπήκε στα αποδυτήρια των Πειραιωτών και αμέσως απευθύνθηκε στον Νορβηγό και τον ρώτησε γιατί είχε αυτή την έκρηξη και τον εκνευρισμό.

Αμέσως ο Βέλντε ηρέμησε. Κατάλαβε ότι δεν υπήρχε λόγος να υπερβάλει. Και σχεδόν ακαριαία στράφηκε στον Μεντιλίμπαρ και του είπε ότι όλα είναι καλά και ότι απλώς εκνευρίστηκε από την απόδοσή του και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στο ντέρμπι. Στη συνέχεια, δε, αγκάλιασε τον 63χρονο τεχνικό, ουσιαστικά… ευχαριστώντας τον που τον επανέφερε στην τάξη.

Με τον προπονητή των Πειραιωτών να του ρίχνει μια φιλική… φάπα, συμβουλεύοντάς τον «…να ηρεμήσεις, να κάνεις τα απλά, αυτά που έχουμε ζητήσει, να μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά». Λόγια που τα πιστεύει και τα χρησιμοποιεί εν γνώση του, καθώς θεωρεί κομβική την παρουσία του Βέλντε για να πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ