Μα γιατί βρίζουν τον Λιάγκα;

Είναι πραγματικά τρελό να αποδοκιμάζουν αυτόν που απολαμβάνουν στο γυαλί και οι ίδιοι έχουν αναγάγει σε star, για κάτι που δεν έκανε πρώτη φορά αλλά επαναλαμβάνει μονότονα επί σειρά ετών.

Αδυνατώ να καταλάβω στ΄ αλήθεια, για ποιον λόγο εδώ και μερικά 24ωρα βρίζουν όλοι το άξιο τέκνο και γνήσιο εκφραστή της ελληνικής tv Γιώργο Λιάγκα.

Για τον ίδιο λόγο, δεν αντιλαμβάνομαι την αιτία που ο τελευταίος απολογήθηκε για το «ρεπορτάζ» που παρουσίασε για τον Μπάλντοκ μιλώντας για λάθος.

Λάθος μιας εκπομπής, θεωρείται μια ατάκα ή έκφραση που ειπώθηκε live στον αέρα ή ξέφυγε στο μοντάζ.

Διαβάστε επίσης: Η γκολάρα του Κωστούλα με την εθνική ελπίδων (vid)

Στην περίπτωση Λιάγκα μιλάμε για ολόκληρο βίντεο και συζητήσεις του παρουσιαστή με τον «ρεπόρτερ».

Για να βγει στον αέρα μια εκπομπή συνεργάζονται παρουσιαστές, αρχισυντάκτες, δημοσιογράφοι, παραγωγοί και ότι βλέπουν οι τηλεθεατές είναι αποτέλεσμα πολύωρων συσκέψεων και προετοιμασίας.

Αυτό που κατάλαβε εκ των υστέρων ο Λιάγκας δηλαδή κι αφού είχε φάει το μπινελίκι της αρκούδας, δεν το υποψιάστηκε ο ίδιος ή έστω κάποιος άλλος από τους συντελεστές της εκπομπής τις ώρες που ετοίμαζαν το «ρεπορτάζ» και έκαναν τις «έρευνες» που παρουσίασαν;

Η ρητορική είναι η ερώτηση, καθώς οι Λιάγκες της Ελληνικής τηλεόρασης αυτό κάνουν επί σειρά ετών.

Έτσι επιβιώνουν τηλεοπτικά, χτίζουν καριέρες και «καταξιώνονται».

Με κουτσομπολιό και ρεπορτάζ του κwλου που δεν προσφέρουν το παραμικρό σε αυτό που λέμε ενημέρωση.

Ίσα ίσα γελοιοποιούν κάθε έννοια αυτής…

Η διαφορά είναι πως αυτήν την φορά ενόχλησε γιατί το θέμα αφορούσε έναν άνθρωπο και μάλιστα αναγνωρίσιμο που έφυγε με τέτοιον τρόπο από την ζωή.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την πιο ανώδυνη πλευρά των ρεπορτάζ του κwλου, γιατί ο Μπάλντοκ δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, άρα δεν θα μπορούσε να δει την εκπομπή και να θυμώσει.

Υπάρχουν όμως εκατοντάδες ζώντες που μετά από προβολή τέτοιων ρεπορτάζ έχασαν ύπνο, ηρεμία, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, επειδή κάποιος μεσημεριανός Λιάγκας έκανε «ρεπορτάζ» για πάρτη τους.

Ως εκ τούτου, οι ύβρεις και τα αναθέματα στον Λιάγκα μοιάζουν με ανέκδοτο, καθώς εκπορεύονται από ένα κοινό που έχει καταξιώσει τους Λιάγκες, τους παρακολουθεί, τους πιστεύει, τους αναπαράγει.

Είναι πραγματικά τρελό να αποδοκιμάζουν αυτόν που απολαμβάνουν στο γυαλί και οι ίδιοι έχουν αναγάγει σε star, για κάτι που δεν έκανε πρώτη φορά αλλά επαναλαμβάνει μονότονα επί σειρά ετών.

Το χειρότερο όλων είναι πως ο Λιάγκας δεν είναι υποπερίπτωση, καθώς τις ίδιες πρακτικές ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Όχι μόνο στα πρωινάδικα ή στα παραδοσιακά μεσημεριανά. Αυτές τις ώρες ίσως το τεντώνουν λίγο περισσότερο, αλλά το κουτσομπολιό και η αθλιότητα δεν λείπουν ποτέ.

Ειδικά σε παρόμοια γεγονότα με αυτό του Μπάλντοκ, σπάνια να μην δεις κουτσομπολιό, αναπαραγωγή φημολογίας και άρθρα με επιτηδευμένα δάκρυα και αποκλειστικό στόχο τα κλικ και την τηλεθέαση.

Λέμε για τον Λιάγκα δηλαδή, πόσο διαφορετικό ήταν όμως το «ρεπορτάζ» που παρουσίασε μέσω drone εικόνες από την πισίνα που πνίγηκε ο Μπάλντοκ, όπως και τα υπόλοιπα που μιλούσαν για βότκες και μετρούσαν τα ποτήρια;

Ποια η χρησιμότητα άραγε, σε τι ακριβώς αποσκοπούσαν;

Ο Λιάγκας δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την ελληνική τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικότερα, είναι η προσωποποίηση όλων ημών.

Αντί να τον βρίζεις, θα ήταν πιο έντιμο να κοιταχτείς στον καθρέφτη σου και να φτύσεις την εικόνα που αντικρίζεις.

Είναι σα να σου φέρνουν το φαγητό που εσύ παρήγγειλες και καταναλώνεις επί σειρά ετών και στο τέλος της ημέρας να βρίζεις το delivery επειδή παχαίνεις ή ανεβάζεις χοληστερίνη…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από