Σάββας Παντελίδης: Ο «μετρ» της παραμονής που μπορεί το κάτι παραπάνω

Σάββας Παντελίδης: Ο «μετρ» της παραμονής που μπορεί το κάτι παραπάνω

Ο Σάββας Παντελίδης συμφώνησε να αναλάβει για δεύτερη φορά την τεχνική ηγεσία του Αστέρα με τους Αρκάδες να βλέπουν στο πρόσωπο του μια διαχρονική και σίγουρη λύση.

Αστέρας Τρίπολης και Σάββας Παντελίδης έδωσαν τα χέρια και το σίριαλ με τον προπονητή της ομάδας έλαβε τέλος.

Οι Αρκάδες αν και ξεκίνησαν με τον Μίλαν Ράσταβατς και τον αντικατέστησαν στην πορεία με τον Κλοντ Μακελελέ δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις αποδόσεις της ομάδας. Βέβαια η σύντομη θητεία του Γάλλου δεν είχε ιδιαιτέρως αρνητικά αποτελέσματα αφού σε τρεις αγώνες ο Αστέρας «μάζεψε» 5 βαθμούς. Παρόλα αυτά, μετά από εννιά αγωνιστικές στην Stoiximan Super League η ομάδα της Αρκαδίας βρίσκεται ακριβώς στην μέση της βαθμολογίας (7η θέση) με 9 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Super Cup: Οι δοκιμές του Μπαρτζώκα, το 21% στο τρίποντο και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού

Μπορεί η θέση να μην είναι τόσο χαμηλή για τις δυνατότητες της ομάδας αλλά αν κοιτάξουμε το πρόγραμμα του Αστέρα βλέπουμε ότι ακόμα δεν έχει αγωνιστεί κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κάτι που σημαίνει ότι, ειδικότερα μετά το μεγάλο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού την πρώτη αγωνιστική, το πρόγραμμα ήταν βατό μέχρι και την 8η αγωνιστική και το ματς με την Λαμία. Δηλαδή, ο Αστέρας κινδυνεύει να βρεθεί εντός της ζώνης του γκρουπ υποβιβασμού με το τέλος του πρώτου γύρου.

Για αυτόν τον λόγο οι Αρκάδες έδωσαν ξανά τα κλειδιά στον πολύπειρο στην Stoiximan SuperLeague και δη σε ειδικές καταστάσεις όπως αυτή του Αστέρα, Σάββα Παντελίδη.

Ο 59χρονος τεχνικός ξέρει τον οργανισμό του Αστέρα και έχει ως «προίκα» την εξαιρετική πρώτη του θητεία στην Τρίπολη που διήρκησε από τον Σεπτέμβρη του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2018. Τότε, σε 37 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας κατάφερε να νικήσει 13 φορές και να έχει 1,35 βαθμούς ανά αγώνα.

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω στοιχεία που κάνουν τον Παντελίδη μια από τις ιδανικότερες περιπτώσεις τεχνικών για το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκτός του Αστέρα, έχει προπονήσει και τους Ηρακλή, Άρη, Πανθρακικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Λαμία.

Το εξαιρετικό στατιστικό το Έλληνα κόουτς είναι ότι τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) εργαζόταν σε ομάδες με στόχο την παραμονή και δεν μετρά κανένα υποβιβασμό. Μάλιστα, σε 175 αγώνες μετρά 54 νίκες 50 ισοπαλίες και 71 ήττες με μέσο όρο 1,20 βαθμούς ανά αγώνα.

Αυτά είδαν στην Τρίπολη και μετά την «περιπέτεια» με την φυγή Ράσταβατς και την «αστοχία» με τον Μακελελέ και στράφηκαν σε μία λύση που μπορεί να εγγυηθεί τα «βασικά» και να παλέψει για το κάτι παραπάνω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ