Ήρθε και «κούμπωσε»: Το… δέσιμο Έσε και Μουζακίτη που ανεβάζει τον Ολυμπιακό (vids)

Σαντιάγκο Έσε και Χρήστος Μουζακίτης έχουν ταιριάξει στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. κάτι που φάνηκε στη σειρά αγώνων των «ερυθρολεύκων» πριν την διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία πολύ απαιτητική σειρά αγώνων και πλέον στην διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ετοιμάζεται για την δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μέχρι και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πραγματοποίησε τρία παιχνίδια χωρίς να ηττηθεί και κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα, κάτι που οφείλεται τόσο στην επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας, όσο και από το δίδυμο Σαντιάγκο Έσε και Χρήστου Μουζακίτη, που έχει εδραιωθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Διαβάστε επίσης: Το κρίσιμο (φιλικό) τεστ του Μεντιλίμπαρ, η δοκιμή του Γιαζιτσί, όσοι «ψάχνουν» ευκαιρίες και το ρεπό

Στην αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της Superleague στο «Γ Καραϊσκάκης» με τον Ατρόμητο, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μουζακίτη, στο πλάι του Στάμενιτς, που στο 61ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Έσε. Από τότε και μέχρι τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, Έσε και Μουζακίτης είναι σταθερά το δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής των Πειραιωτών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καλή εικόνα της ομάδας.

Οι δύο παίκτες έχουν παίξει μαζί 205 λεπτά συνολικά στα τελευταία τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού πριν από τη διακοπή και to10.gr καταγράφει όσα έκανα στον αγωνιστικό χώρο οι δύο… μετρονόμοι του Μεντιλίμπαρ.

Ο Μουζακίτης κόντρα στον Ατρόμητο: Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτό, είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί, καταγράφοντας 69 ενέργειες με τη μπάλα, 48/55 (87%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσεις κλειδί, 2/6 κερδισμένες μονομαχίες, 2 τάκλιν και 7 ανακτήσεις κατοχής, κάτι που ήταν και μία από τις μεγάλες επιδόσεις στην αναμέτρηση του Φαλήρου.

Κόντρα στη Μπράγκα: Αγωνίστηκε 90 λεπτά έχοντας 50 ενέργειες με τη μπάλα, 35/39 (90%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 3 κλεψίματα και 2 τάκλιν που σήκωσαν το Ναό στο… πόδι. Επίσης, είχε 3/3 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, κάτι που ζητά ο Μεντιλίμπαρ από τους χαφ του.

Στο «αιώνιο» ντέρμπι: Αγωνίστηκε για 86 λεπτά μετρώντας 49 ενέργειες ,ε τη μπάλα, 18/30 (60%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσες κλειδιά, 1 κλέψιμο, 4 τάκλιν, 2 κοψίματα, 4/7 κερδισμένες μονομαχίες.

Ο Έσε κόντρα στον Ατρόμητο: Αγωνίστηκε για 29 λεπτά, κάνοντας 37 ενέργειες με τη μπάλα και μετρώντας 10/12 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 2/4 κερδισμένες μονομαχίες και 1/1 πετυχημένη ντρίπλα.

Κόντρα στη Μπράγκα: Αγωνίστηκε για 90 λεπτά πραγματοποιώντας 68 ενέργειες με την μπάλα, 35/44 (80%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 2/10 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κλεψίματα, 2 τάκλιν και φυσικά το γκολ για το 2-0 που ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό.

Στο «αιώνιο» ντέρμπι: Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτό, κάνοντας 55 ενέργειες, 33/39 εύστοχες μεταβιβάσεις (85%), 2/5 μακρινές μεταβιβάσεις, 6/11 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κλέψιμο, 2 τάκλιν.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από