Το κρίσιμο (φιλικό) τεστ του Μεντιλίμπαρ, η δοκιμή του Γιαζιτσί, όσοι «ψάχνουν» ευκαιρίες και το ρεπό

Το κρίσιμο (φιλικό) τεστ του Μεντιλίμπαρ, η δοκιμή του Γιαζιτσί, όσοι «ψάχνουν» ευκαιρίες και το ρεπό

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο το πρωί της Πέμπτης στο Ρέντη, σε ένα φιλικό παιχνίδι όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον Γιαζιτσί, αλλά και να τεστάρει όσους δεν έχουν χρόνο συμμετοχής.

Κάθε διακοπή πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες είναι ευκαιρία για ξεκούραση για κάποιες ομάδες και πονοκέφαλος για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετράει 14 απουσίες με τις Εθνικές Ομάδες. Κάτι που αυτομάτως κάνει περίπλοκη την προετοιμασία για τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Αλλά παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στον Βάσκο τεχνικό και το επιτελείο του να επικεντρωθούν σε ποδοσφαιριστές που πρέπει να καλύψουν έδαφος ή που αναζητούν μια ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Το πιο «καυτό» όνομα στη λίστα των υπό προετοιμασία ποδοσφαιριστών είναι ο Γιουσούφ Γιαζιτσί. Ο Τούρκος διεθνής μεσοεπιθετικός προπονείται καλά, κάνει με την ομάδα, αλλά και ατομικό πρόγραμμα καθημερινά, βελτιώνει τη φυσική και αγωνιστική του κατάσταση και θέλει να αρχίσει να δείχνει κομμάτι της ποιότητας και του ταλέντου του. Αρχής γενομένης από το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Γιαζιτσί, όπως και κάποιοι ανέτοιμοι παίκτες ή εκείνοι που δεν έχουν πολύ αγωνιστικό χρόνο στα πόδια τους είναι ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε να διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι στο Ρέντη. Με τον Ατρόμητο να κάνει αποδεκτή την πρόταση, καθώς βρίσκεται στο ίδιο σημείο με αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και παρότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο προπονητής θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Και θα κινηθεί αναλόγως για τη συνέχεια.

Εχει αξία να αναφέρουμε πως ο Μεντιλίμπαρ θέλει να διαπιστώσει τι μπορεί να κάνει ο Γιαζιτσί μετά τη σημαντική αποχή που έχει από τους αγώνες. Αλλά και να τον προετοιμάσει για τα ματς που έρχονται. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα στη θέση πίσω από τον Ελ Κααμπί και στα άκρα της επίθεσης. Δίνοντας υψηλού επιπέδου λύσεις. Αλλά κυρίως, γκολ. Καθώς έχει μεγάλη ευχέρεια σε αυτόν τον τομέα.

Φυσικά ο Μεντιλίμπαρ θα δει και την ετοιμότητα ποδοσφαιριστών που δεν έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής και ρυθμό, όπως ο Πασχαλάκης, ο Μπιανκόν, ο Ντάνι Γκαρθία, o Ολιβέιρα ενώ παράλληλα θέλει να δει και τους Νέους, με τον Αντώνη Παπακανέλλο σε πρώτο πλάνο. Αλλά και αρκετούς «μικρούς» που θα ανέβουν από την Τετάρτη στην πρώτη ομάδα. Όπως και τον… Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος συνεχίζει να προπονείται κανονικά με την πρώτη ομάδα. Αντίθετα, δύσκολα θα πάρουν χρόνο οι τραυματίες Γουίλιαν, Τσικίνιο, αλλά και ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος έχει μια μικρή ενόχληση από το ντέρμπι και λογικά θα προφυλαχθεί.

Από εκεί και πέρα, έχει αξία να αναφέρουμε πως ο Μεντιλίμπαρ έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα… απλόχερο δώρο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μετά το φιλικό της Πέμπτης, θα προπονηθουν το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχει θα τους αφήσει ελεύθερους έως την Τρίτη (15/10), όταν και θα επιστρέψουν στο Ρέντη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Μάλμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ