Αποθέωση για Μουζακίτη: Το ποστ των 300.000 για το «αστεράκι» του Θρύλου (pics+vids)

Δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ και κέρδισε τον θαυμασμό – Τα εντυπωσιακά στατιστικά του στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με τους Ερυθρόλευκους να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ακαδημία τους. Οι Πειραιώτες βελτιώνουν συνεχώς τις συνθήκες προπονήσεων στον Ρέντη και στοχεύουν στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, που θα στελεχώσουν την ομάδα.

Παίκτες, που έχουν το ταλέντο, την δίψα και την ικανότητα να εδραιωθούν στο κορυφαίο επίπεδο και να βοηθήσουν τον πειραϊκό σύλλογο να πετύχει τους στόχους του.

Όπως συμβαίνει με τους Φάνη Μπακούλα, Χαράλαμπο Κωστούλα, Ισίδωρο Κουτσίδη, Αντώνη Παπακανέλλο και Χρήστο Μουζακίτη, οι οποίοι πέρσι κατέκτησαν το UEFA Youth League με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και φέτος βρίσκονται στην πρώτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ο «game changer» του Μεντιλίμπαρ (vids)

Προπονούνται καθημερινά με τους αστέρες του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού και περιμένουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Όπως έκανε ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο νεαρός άσος πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και με την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κέρδισε την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος προπονητής των Πειραιωτών έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του 17χρονου μέσου και τον χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τόσο στο παιχνίδι του Europa League με την Μπράγκα όσο και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο οποία ο Μεντιλίμπαρ είχε βασικό τον Χρήστο Μουζακίτη, με τον νεαρό μέσο να δείχνει ωριμότητα και χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν πολύ πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές: Μεγαλύτεροι σε ηλικία και με περισσότερες παραστάσεις.

Ένα ατόφιο διαμάντι, που «λάμπει» με τα ερυθρόλευκα και έχει κερδίσει τον θαυμασμό της φίλαθλης κοινής γνώμης, αλλά των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Ζαγοράκης και ο Κατσουράνης, οι οποίοι αποθέωσαν τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού.

«Νομίζω ότι έχει όλα τα προσόντα να κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα στην πορεία και αν συνεχίσει έτσι θα μας δώσει και επιπλέον λύσεις και στην Εθνική ομάδα. Νομίζω ότι έχει όλα τα προσόντα να παίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Κατοσυράνης.

«Ο πιτσιρικάς κάνει ένα ώριμο παιχνίδι. Δεν πάει να εντυπωσιάσει, τα τάκλιν του είναι πολύ πετυχημένα και δίνει τη μπάλα σε σωστό χρόνο, πρόσθεσε ο είπε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, μιλώντας στους Betarades.

Εντυπωσιακά στατιστικά

Ο Χρήστος Μουζακίτης άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κόντρα στον Ατρόμητο και δικαίωσε απόλυτα τον Βάσκο προπονητή για την επιλογή του, κερδίζοντας θέση στην αρχική 11άδα και στις δύο επόμενες αναμετρήσεις.

Στα τρία ματς που έπαιξε ως βασικός είχε 266 λεπτά συμμετοχής, 1 ασίστ και συνολικά 123 πάσες, με 83% πετυχημένες μεταβιβάσεις. Οι πέντε πάσες ήταν «κλειδί» για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενώ είχε επίσης 10/18 πετυχημένες μακρινές μπαλιές.

Εκτός από το επιθετικό κομμάτι, βοήθησε πολύ και στον αμυντικό τομέα. Έκανε 8 τάκλιν, είχε πέντε κοψίματα και «καθάρισε» 6 φάσεις και είχε 8/18 κερδισμένες μονομαχίες.

Εμφανίσεις που έκαναν Μέσα στο εξωτερικό που ασχολούνται με ταλέντα να αναφερθούν στον 17χρονο. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της σελίδας «Football Talent Scout – Jacek Kulig» (σ.σ απαριθμεί 296.000 ακόλουθους), η οποία ανέφερε τα στατιστικά του Χρήστου Μουζακίτη στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό και πρόσθεσε: «17 ετών. Ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στο επαγγελματικό επίπεδο για το αστέρι του UEFA Youth League 23/24».

«Έλαμψε» στο Youth League

Ο Μουζακίτης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Κ19 του Ολυμπιακού στην περσινή πορεία προς την κατάκτηση του UEFA Youth League.

Σε 8 αναμετρήσεις είχε 6 γκολ και 1 ασίστ σε 635 λεπτά συμμετοχής. Σκόραρε ένα γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λέτσε, είχε γκολ και ασίστ στο εκτός έδρας ματς με την Καμπάλα, είχε δύο γκολ στον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, ένα γκολ στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Μπάγερν Μονάχου και ένα γκολ στον τελικό με τη Μίλαν.

Συνολικά πέρσι είχε 33 εμφανίσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού, με 8 γκολ και 4 ασίστ στο ενεργητικό του σε 2.615 λεπτά. Ένας παίκτης με σπουδαία χαρακτηριστικά, τεράστιο ταλέντο και πολλή όρεξη για δουλειά, που είναι έτοιμος να βοηθήσει τους Πειραιώτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από