Η αφλογιστία-ρεκόρ του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι και η επίθεση επιπέδου… play out

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος αφού μετρά τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν πέρασε με μια «λευκή» ισοπαλία που δεν ευχαριστεί κανένα από τους δύο «μονομάχους». ‘Ομως τα πιο δυσάρεστα μαντάτα έρχονται από τους «πράσινους» που δεν βρήκαν δίχτυα για ακόμα μια φορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σημειώσει τέρμα στα τέσσερα από τα πρώτα επτά παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League. Aπό το 1959-60 και την έναρξη της διοργάνωσης, οι «πράσινοι» δεν υπήρξαν «άσφαιροι» σε περισσότερα από τρία ματς στη σειρά των πρώτων επτά αναμετρήσεων τους.

Διαβάστε επίσης:Όταν Μουζακίτης και Κωστούλας είναι οι καλύτεροι στο ντέρμπι «αιωνίων»…

Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το παραπάνω «επίτευγμα» αρκεί να δούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε σκοράρει στα τρία από τα επτά πρώτα παιχνίδια του μόλίς σε  επτά από τις προηγούμενες 65 συμμετοχές του στην κορυφαία κατηγορία. Η πιο πρόσφατη ήταν τη σεζόν 2021-22, την πρώτη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία.

Οι υπόλοιπες φορές που οι «πράσινοι» δεν βρήκαν δίχτυα στα τρία από τα επτά πρώτα παιχνίδια τους ήταν το 2017-18, το 2005-06, το 1987-88, το 1986-87, το 1979-80 και το 1972-73. Σε καμία από αυτές τις περιόδους δεν κατέκτησαν τον τίτλο, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση.

Παραγωγικότητα ομάδας επιπέδου… play out

Το τεράστιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην επίθεση αποτυπώνεται ακόμα και με μια γρήγορη ματιά στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «πράσινοι» έχουν πετύχει έξι τέρματα στο πρωτάθλημα έως τώρα. Ένα το νικητήριο τέρμα του Σπόραρ με τον Λεβαδειακό, δύο στην ισοπαλία με την Athens Καλλιθέα και τρία στην εντός έδρας νίκη επί του Πανσερραϊκού. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει τρια γκολ λιγότερα από τον ουραγό του πρωταθλήματος Πανσερραϊκό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από