Τα «γκάζια» του Μεντιλίμπαρ, η διαφορά με τον Αλόνσο και οι «λύκοι» που «διψούν για αίμα»

Ο Μεντιλίμπαρ αποτύπωσε τη μενταλιτέ του Ολυμπιακού, τόσο στο ημίχρονο του ντέρμπι όσο και στο τέλος, ο Αλόνσο έκανε τη... δουλειά του, ενώ Κωστούλας και Μουζακίτης επιβεβαιώνουν γιατί το «πακέτο» (όλων) των... μικρών τρομάζει.

«Δεν παίζουμε. Δεν πιέζουμε σωστά. Δεν κινούμαστε γρήγορα. Οι πάσες μας είναι αργές, οι κινήσεις είναι κακές. Κάνουμε συνέχεια λάθη και διώχνουμε την μπάλα χωρίς λόγο. Νομίζετε πως έτσι θα νικήσουμε εδώ;». Η ένταση και η… απορία στα λόγια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, είναι η πραγματική διαφορά στο ντέρμπι αιωνίων. Όπως και όσα είπε στο τέλος του αγώνα. Εκφράζοντας την ενόχλησή του για το «πεταμένο» πρώτο ημίχρονο, αλλά και το κακό αποτέλεσμα.

Στα μάτια του Μεντιλίμπαρ και των ποδοσφαιριστών του, ο Ολυμπιακός έχασε μια νίκη που μπορούσε να κατακτήσει στο ΟΑΚΑ. Για τον Βάσκο, δε, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, καθώς παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε τις περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ο ίδιος δεν θα ήταν χαρούμενος ακόμη και με τους τρεις βαθμούς. Καθώς θέλει περισσότερα από τους παίκτες του. Θέλει η ποδοσφαιρική του ιδέα να εφαρμόζεται στην εντέλεια. Και όχι… περιστασιακά.

Διαβάστε επίσης: Ο «game changer» του Μεντιλίμπαρ (vids)

Ο Παναθηναϊκός άκουσε τον προπονητή του στο super flash να δηλώνει πως ο διαιτητής διέκοπτε συνέχεια τον αγώνα και παράλληλα… ανακάλυψε πέναλτι στη φάση του Ρέτσου. Ακουσε τον προπονητή του να εμφανίζεται χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του και να «κρατάει» το πρώτο ημίχρονο. Λες και δεν υπάρχουν 90 λεπτά, αλλά 45′. Και μόνο αυτά που… μας βολεύουν. Ή βολεύουν το αφήγημά μας. Ακόμη κι αν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για πέναλτι στο χέρι του… Αράο!

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θέλει, συμφωνεί και απαιτεί τον τρόπο σκέψης και λειτουργείας του Μεντιλίμπαρ. Αυτή είναι η φύση του. Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος για ένα «καλό ημίχρονο», όταν δεν νικάς. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το ΟΑΚΑ με την πικρία ότι μπορούσε, έπρεπε να νικήσει, αλλά είχε κακές και άστοχες επιλογές στην τελική προσπάθεια. Για αυτό ο προπονητής του είπε τα αυτονόητα στο τέλος του αγώνα.

Και μιας και μιλάμε για αυτονόητα, όταν από το καλοκαίρι καταγράφαμε ως φυσιολογική και απαραίτητη την άμεση και ευρεία αξιοποίηση του πλούτου της ομάδας Κ19 που κατέκτησε το Youth League, πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν υπερβολικές τέτοιες τοποθετήσεις. Η πραγματικότητα είναι εκκωφαντική. Με τους «μικρούς» του Ολυμπιακού είναι πρωταγωνιστές. Δικαίως και με τρόπο εντυπωσιακό. Καθώς η ποιότητα, το ταλέντο, οι δυνατότητες, η προοπτική βγάζουν μάτι.

Αυτή τη στιγμή είναι οι Κωστούλας και Μουζακίτης αυτοί που έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός και ξεχωρίζουν. Ο πρώτος έκανε άνω κάτω τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάζοντας τελείως την εικόνα του αγώνα και κάνοντας byllying στους έμπειρους αντιπάλους του, που αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Ο «Μούζα» συνέχισε να είναι ο καλύτερος μέσος του Ολυμπιακού και αυτός που προσφέρει το κάτι διαφορετικό στη δημιουργία.

Και οι δύο, παιδιά με μενταλιτέ Ολυμπιακού. Συντεταγμένοι απόλυτα στην ποδοσφαιρική ιδέα του Μεντιλίμπαρ. Για αυτό παίζουν. Για αυτό θα συνεχίσουν να παίζουν. Για αυτό στα προσεχώς, θα εξοστρακίσουν τους ανταγωνιστές τους. Διότι καλές οι εσωτερικές ισορροπίες. Αλλά στο τέλος, το ποδόσφαιρο κερδίζει. Και οι «μικροί», είναι λύκοι που διψούν για αίμα σε κάθε λεπτό που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Και από τη στιγμή που αυτό συνδυάζεται με αδιαμφισβήτητη ποιότητα, σωματική και πνευματική ετοιμότητα, το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως θελκτικό και αισιόδοξο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από