Κωστούλας: Ο «game changer» του Μεντιλίμπαρ (vids)

Ο Μπάμπης Κωστούλας μπήκε ως αλλαγή με τον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε -σχεδόν- σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης και έβγαλε... ασπροπρόσωπο τον Μεντιλίμπαρ.

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το χτεσινοβραδινό (6/10) ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την έβδομη αγωνιστική της Superleague. Ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους και είχαν κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και πάρουν το τρίποντο της νίκης, αλλά ο Λοντίγκιν κράτησε «όρθιους» τους Πράσινους στο τέλος.

Μάλιστα, για τους «ερυθρόλευκους» αυτός που ξεχώρισε με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε με την απόδοσή του την ομάδα του να είναι καλύτερη στο τέλος είναι ο 17χρονος επιθετικός, Μπάμπης Κωστούλας, που για ακόμη ένα παιχνίδι, αποδεικνύεται… άσσος στο μανίκι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η βαθμολογία της Superleague μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» (pic)

Ο νεαρός επιθετικός, πρωταθλητής Ευρώπης την περασμένη σεζόν με την Κ19 του Ολυμπιακού, ήρθε ξανά από τον πάγκο και με την παρουσία του άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα των Πειραιωτών. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στη θέση του Ολιβέιρα και αρχικά κινήθηκε πίσω από το Ελ Κααμπί.

Στη συνέχεια και με την είσοδο του Ντάνι Γκαρθία και του Βέλντε, ο Κωστούλας τοποθετήθηκε από τον Μεντιλίμπαρ στα δεξιά της επίθεσης των «ερυθρολεύκων», ενώ η χρησιμοποίηση του Μασούρα στα τελευταία λεπτά στα «φτερά» ξανάφερε τον «μικρό» πίσω από τον Μαροκινό φορ. Κάπως έτσι ο Μεντιλίμπαρ έδειξε πως τον υπολογίζει για όλες τις θέσεις της επίθεσης και ο Κωστούλας έδειξε να τον βγάζει… ασπροπρόσωπο.

Το αδιανόητο 9/14 ενός… παιδιού και τo 0,46 xG

Ο Κωστούλας έπαιξε ένα ημίχρονο (το δεύτερο) κόντρα στον Παναθηναϊκό και είχε δύο τελικές, με συνολικά 0,46 xGoals. Πραγματοποίησε 29 ενέργειες με τη μπάλα, με 6 από αυτές εντός της αντίπαλης περιοχής, 15/19 (79%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσες κλειδί, 2 κερδισμένα φάουλ και 9/14 (!) κερδισμένες μονομαχίες. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι μονομαχίες ήταν απέναντι σε παίκτες όπως ο Αράο, ο Γεντβάι και ο Ίνγκασον, που είναι σαφώς πιο aggressive από τον 17χρονο επιθετικό.

Παράλληλα, από τις 2 πάσες κλειδί που είχε, η μία θα μπορούσε να γίνει ασίστ σε buzzer beater του Μασούρα, στις καθυστερήσεις, όταν μετά από όμορφη προσωπική ενέργεια, έβγαλε τετ α τετ τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν.

Ενώ λίγο νωρίτερα έχασε και ο ίδιος μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό σε φάση που και ο έτερος 17χρονος, Χρήστος Μουζακίτης, είχε τη δική του στιγμή να σκοράρει.

Όλα αυτά, 10 μέρες μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, σε επίπεδο αντρών, κόντρα στη Λιόν, στη πρεμιέρα της League Phase του Europa League, όπου και εκεί λειτούργησε ως… game changer του Μεντιλίμπαρ και λίγο έλειψε να βάλει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς…

Ο Κωστούλας πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ και δείχνει να έχει προσπεράσει στην ιεραρχία των φορ τον Γιάρεμτσουκ, με τον Βάσκο τεχνικό να τον έχει στο μυαλό του ως τον… αστάθμητο παράγοντα που θα έρχεται από τον πάγκο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από