Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Αγχωτικό «διπλό» στη Λιβαδειά και κορυφή

Ο ΠΑΟΚ, παρά την κακή του εμφάνιση στη Λιβαδειά, πήρε το «διπλό» με δύο γκολ στο τέλος (Καμαρά 86', Σβαμπ 90+2') και έπιασε κορυφή στη Stoiximan Superleague

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πιθανότατα στη Λιβαδειά τη χειρότερη εμφάνιση μέσα στη σεζόν. Έστω κι έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με σκορ 2-0 του Λεβαδειακού για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Superleague και έπιασε κορυφή.

Τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων επετεύχθησαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με σκόρερ τους Μαντί Καμαρά (86′) και Στέφαν Σβαμπ (90+2′). Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι μόνος πρώτος με 16 βαθμούς ενώ ακολουθούν ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Άρης με 14. Προτελευταίος με 4 πόντους ο Λεβαδειακός.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Φόρεστ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-1) – Μηδέν εις το πηλίκον για Άστον Βίλα και Γιουνάιτεντ (0-0)

«Σούπα» το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο τις φάσεις τις… έψαχνες με το κυάλι. Πραγματικά οι στιγμές των δύο ομάδων ήταν ελάχιστες, με τον ΠΑΟΚ, μάλιστα, να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος δίχως τελική εντός εστίας!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε το χειρότερο πρώτο του ημίχρονο στη σεζόν, μη μπορώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες κόντρα στον Λεβαδειακό! Η μόνη καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στην ομάδα της Βοιωτίας.

Ο Μπακαγιόκο έκανε ένα ολέθριο λάθος, ο Ζίνι πραγματοποίησε μία πολύ καλή ατομική ενέργεια, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που έπρεπε, με συνέπεια η μπάλα να φύγει εκτός της εστίας του ΠΑΟΚ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, έχασε το πέναλτι ο Μπάλσι

Το ίδιο νωθρά και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μέχρι το 61′ έλειπαν οι καλές στιγμές από το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο απείλησε για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ, με τον Γκαραβέλη όμως να νικάει τον Γκόμεζ στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 69΄ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκόμες στον Γιαννιώτα, με τον Βεργέτη να μην καταλογίζει αρχικά την παράβαση αλλά μερικά λεπτά αργότερα έπειτα από τη χρήση VAR. Ο Μπάλσι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και άουτ.

Λύτρωση με Καμαρά και Σβαμπ

Ο κακός ΠΑΟΚ αύξησε κάπως την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων και εν τέλει κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη δύο τερμάτων στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο 86′ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα και ο Καμαρά με κεφαλιά νίκησε τους πάντες στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 0-1. Στο 90+1′ ο Λιάγκας σταμάτησε με προβολή τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Βεργέτης πήγε να δει τη φάση στο VAR και εν τέλει έδωσε πέναλτι.

Ο Στέφαν Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (65’ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσόκαϊ, Μορέιρα, Ρόμο, Ζίνι (53’ Γιαννιώτας), Πεντρόζο (65’ Κωστή), Μπάλτσι, Τσάπρας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (60’ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (60’ Τάισον), Τισουντάλι

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από