Ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του… Λαμίν – Ποιος είναι ο 18χρονος Σιλά, που έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι (vid)

Ο Λαμίν Σιλά είναι σέντερ, 18 ετών, γεννημένος στην Γκάμπια, αστέρι στη χώρα του. Ηρθε στην Ελλάδα την Τετάρτη, προπονήθηκε πρώτη φορά την Παρασκευή και την Κυριακή σκόραρε στο 94ο λεπτό του ντέρμπι και έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό. Διαβάστε τη φοβερή ιστορία του νέου «διαμαντιού» των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των Νέων. Με τους Ερυθρόλευκους να συνεχίζουν τη προέλασή τους στο πρωτάθλημα Κ19. Αλλά κυρίως, να δείχνουν ότι η δουλειά που κάνουν και οι ποδοσφαιριστές που εμφανίζουν, είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από τους υπόλοιπους συλλόγους.

Έτσι, μετά την εκπληκτική φουρνιά της κατάκτησης του Youth League. Τα τρομερά «μωρά» που έρχονται. Την ανακάλυψη του δαντελένιου Ταϊγιέ Γιουσούφ. Τώρα, ήρθε η σειρά του Λαμίν Σιλά!
Στο ντέρμπι της Κ19, ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο, ήταν ο Θεοφάνης Μπακούλας.

Ο 19χρονος μέσος πέτυχε ένα γκολ, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έχασε ένα πέναλτι, αλλά κυρίως έδειξε ξανά ότι είναι σε κατάσταση πολύ πάνω από τα standards του πρωταθλήματος Νέων. Είναι ποδοσφαιριστής επιπέδου πρώτης ομάδας. Έτοιμος.

Και ουσιαστικά ο επόμενος που θα πάρει την ευκαιρία από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μαζί με τον Αντώνη Παπακανέλλο. Επιβεβαιώνοντας πως ο σύλλογος διαθέτει ποδοσφαιρικό πλούτο, που δεν έχει προηγούμενο σε ελληνικό επίπεδο.
Κι αν για τα «χρυσά παιδιά» του Youth League γνωρίζαμε τα πάντα και έχουμε πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες και την εντυπωσιακή εξέλιξή τους, η υπόθεση Λαμίν Σιλά, είναι το νέο «δώρο» που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον 18χρονο σέντερ φορ από την Γκάμπια, να κάνει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι και να είναι εκείνος που πέτυχε το νικητήριο γκολ, στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Πράσινους. Σε ένα ονειρικό ντεμπούτο. Γεμάτο… ανετοιμότητα. Αλλά και αισιοδοξία για όσα έρχονται.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τον Σιλά εδώ και εβδομάδες. Η απόκτησή του έγινε μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου βρέθηκε για αρκετές ημέρες τον Αύγουστο. Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ και η Λέστερ μπήκαν στη διεκδίκηση του ταλαντούχου στράικερ, ο παίκτης κατέληξε στην αγγλική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη και από εκεί, για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Μια διαδικασία που δεν ήταν εύκολη ή απλή.

Με αποτέλεσμα ο Αφρικανός επιθετικός να φτάσει στην Ελλάδα μόλις την Τετάρτη, πριν το παιχνίδι με την Μπράγκα. Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στο Φάληρο και είδε από κοντά τους Πειραιώτες στη μεγάλη νίκη τους με 3-0.
Αφού ολοκληρώθηκαν τα ιατρικά και οι απαραίτητες υπογραφές, έκανε την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας Κ19, Ρομέν Πιτό, το πρωί της Παρασκευής (04/10).

Με μόλις δύο προπονήσεις κέρδισε την παρουσία στην αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και στην πρώτη του επίσημη παρουσία με τα Ερυθρόλευκα, σκόραρε το πρώτο του γκολ της εν Ελλάδι παρουσίας του. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε την κάθετη από τον Τουφάκη και με πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ των Πράσινων, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στη νέα του ομάδα. Και επιβεβαιώνοντας με τη συνολική παρουσία του πως ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά χρυσάφι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ «KILLER» ΤΗΣ Κ19

Γεννημένος στις 6 Ιουνίου 2006, ο 18χρονος σέντερ φορ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Γκάμπιας. Μάλιστα πέρυσι προκάλεσε τεράστια αίσθηση με την παρουσία του στο εγχώριο πρωτάθλημα Ανδρών, καθώς με τη φανέλα της Steve Biko FC πέτυχε 14 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ Γκάμπιας, έχοντας επιπλέον και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του.

Το σκάουτινγκ report των συμπατριωτών του κάνει λόγο για παίκτη που ξεχωρίζει για «…την ευκινησία, την ταχύτητα και την ικανότητά του στο σκοράρισμα», επισημαίνοντας, δε, ότι «…συμβολίζει την ελπίδα για πολλούς νέους παίκτες στην Γκάμπια, που φιλοδοξούν να παίξουν επαγγελματικά στο εξωτερικό». Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι αποτελεί μέλος της Κ20 της Γκάμπια και ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να μην τον έχει στη διάθεσή του για τα παιχνίδια του Youth League (σ.σ. η λίστα δηλώθηκε αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά επειδή είναι γεννημένος το 2006, μπορεί να δηλωθεί κανονικά από τον Ιανουάριο.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από