Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για το διπλό στο ΟΑΚΑ

Το πρέσινγκ ψηλά στο build up του Παναθηναϊκού ο βασικός στόχος του Μεντιλίμπαρ - Το «θέμα» των πρασίνων και ο παράγοντας ενέργεια για τους ερυθρόλευκους

Να κάνει… Μπράγκα τον Παναθηναϊκό και να τον αναγκάσει, όπως τους Πορτογάλους, να χάσει το μυαλό και την συγκέντρωσή του, «πνίγοντας» τον με το πρέσινγκ ψηλά θέλει ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ.

Κόντρα στους Πορτογάλους βλέπετε, ο Ολυμπιακός είχε ακριβώς την αγωνιστική συμπεριφορά που θέλει και περιμένει σε κάθε παιχνίδι ο Βάσκος τεχνικός από τους παίκτες του. Μια ομάδα που είχε την συγκέντρωση, την όρεξη και την συνέπεια στο παιχνίδι της πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο.

Το πρέσινγκ στο build up του αντιπάλου αποδείχθηκε καθοριστικό στην πορεία του αγώνα καθώς κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0 και σε μια άνετη και εντυπωσιακή νίκη επί της Μπράγκα. Αυτό ακριβώς θέλει και περιμένει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του και απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με την άμυνα να αρχίζει ξανά απο τους Ελ Καμπί, Ροντινέι και Ζέλσον όπως και την περασμένη Πέμπτη που ανάγκασαν σε λάθη τον αντίπαλο παίρνοντας απο αυτά δύο γκολ στην επανάληψη.

Οι πράσινοι που έχουν «θέμα» στο build up είτε παίζουν με δυνατό αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ είτε όχι καθώς και η Καλλιθέα αλλά και την Πέμπτη η Μπόρατς Μπάνια Λούκα τους πίεσαν ψηλά και τους αποδιοργάνωσαν.

Αυτό είναι και το «κλειδί» απόψε για τον Ολυμπιακό. Να βγάλει την πίεση και την ενέργεια που πρέπει για να κάνει την ζωή δύσκολη στον αντίπαλό του. «Αν είμαστε εμείς έτσι στον αγωνιστικό χώρο, τότε ο αντίπαλος πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να μας κερδίσει» δήλωσε με νόημα πρόσφατα ο Μεντιλίμπαρ απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του με την Μπράγκα που πλησίασε κατά πολύ τα στάνταρ του.

Και όντως είναι αλήθεια πως όταν ο Ολυμπιακός κάνει καλά την δουλειά του τότε το αποτέλεσμα που θέλει έρχεται. Για αυτό και απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δει ξανά το βασικό πλάνο της ομάδας του να εφαρμόζεται κατά γράμμα θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να φύγει με το μεγάλο διπλό από το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Αποτέλεσμα που εκτός από το σημαντικό βαθμολογικό κέρδος που θα φέρει την ομάδα στην κορυφή μετά από 7 αγωνιστικές θα εκτοξεύσει την ψυχολογία της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από